Στάνο: Όλες οι προσπάθειες της ΕΕ καταβάλλονται για την επίτευξη της αποκλιμάκωσης και του διαλόγου στην Αν. Μεσόγειο


0
(0)

Όλες οι προσπάθειες της Κομισιόν επικεντρώνονται στην αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, την επιστροφή στο διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ, Πήτερ Στάνο κληθείς να τοποθετηθεί επί του ενδεχομένου θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ δήλωσε τα ακόλουθα: “η μακροχρόνια πολιτική της ΕΕ στις εξωτερικές υποθέσεις ήταν πάντα ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το σχέδιο Α και το σχέδιο Β είναι στην πραγματικότητα να αποφύγουμε να έχουμε ένα σχέδιο Β ή να αποφύγουμε την κατάσταση όπου απαιτείται το σχέδιο Β. Έτσι, επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε ό, τι μπορούμε, εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια όλη μας την προσοχή για να επιτύχουμε μια λύση που θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, σε κάτι που ουσιαστικά δεν θέλει κανείς να δει, γιατί είναι προς το συμφέρον κανενός να δούμε μερικές ακόμη πιο δραματική κλιμάκωση και ατυχή γεγονότα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην αποκλιμάκωση και στον διάλογο και αυτό συμβαίνει τώρα”.

Κληθείς να σχολιάσει μια πιθανή ενεργοποίηση του άρθρου 42 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την αμυντική αλληλεγγύη, ο Πήτερ Στάνo δήλωσε τα εξής: “η ενεργοποίηση του άρθρου 42 είναι μια δυνατότητα για τα μεμονωμένα κράτη μέλη, δεν ενεργοποιείται από τους θεσμούς. Αυτό το άρθρο παρέχει αλληλεγγύη από τα κράτη μέλη υπό σαφώς καθορισμένες συνθήκες, αλλά το ερώτημα για την ενεργοποίηση, πότε και πώς, είναι περισσότερο για τα κράτη μέλη που μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του άρθρου εάν το κρίνουν απαραίτητο. Αλλά σε αυτό το στάδιο όλες οι προσπάθειες, όλες οι επικοινωνίες, όλες οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στην αποκλιμάκωση της έντασης και την έναρξη του διαλόγου για την εξεύρεση ειρηνικών και ήρεμων λύσεων όπως πρέπει να έχουν δύο εταίροι – δηλαδή η ΕΕ και την Τουρκία “.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

real.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *