Σπ. Τσικαλουδάκης: Οι παραιτήσεις δεν εμποδίζουν τη λειτουργία του Αγροτικού Συλλόγου – Θα κριθεί η νομιμότητά τους


Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Τις θέσεις του για τη διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αγροτικό Σύλλογο της Ιεράπετρας, έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο δικηγόρος Σπύρος Τσικαλουδάκης, ένας από τους νομικούς στην άποψη των οποίων στηρίζεται η πλευρά της Κατερίνας Τσικαλουδάκη η οποία διεκδικεί να λειτουργήσει ο Σύλλογος με αντικατάσταση των μελών του ΔΣ που παραιτήθηκαν μετά τις εκλογές.

Ο κ. Τσικαλουδάκης ανέπτυξε τις απόψεις του παρουσιάζοντας την εκτίμηση πως το νομικό πλαίσιο το οποίο ισχύει και στο οποίο υπάγεται ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος της Ιεράπετρας είναι ο νόμος 4384 του 2016, σύμφωνα με τον οποίο οι παραιτήσεις των μελών δεν εμποδίζουν την αντικατάστασή τους ώστε ο Σύλλογος να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Το ζήτημα πάντως ανέφερε πως είναι καθαρά νομικό και θα κριθεί στα δικαστήρια κάτι που όμως θα πάρει πολύ χρόνο αφού μετά την εκδίκαση της 7ης Φεβρουαρίου θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο μέχρι να βγει απόφαση και στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα εφέσεων οπότε μπορεί η τελική απόφαση να χρειαστεί περισσότερος από ένας χρόνος να προκύψει, κάτι που προφανώς θα έχει συνέπειες στον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Ο κ. Τσικαλουδάκης ανέφερε επίσης πως στο δικαστήριο θα κριθεί επίσης και η νομιμότητα των παραιτήσεων καθώς η αιτιολόγησή τους λόγω χαμηλής συμμετοχής στις εκλογές δεν είναι απόλυτα πειστικό επιχείρημα και μπορεί να κριθεί ως μια κατάχρηση ενός δικαιώματος.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.