Σπείρες κλεφτών «ρημάζουν» την ύπαιθρο της Ιεράπετρας – Αγανακτισμένοι οι αγρότες – Αφαιρούν μέχρι και υδρόμετρα


5
(1)

Αφαιρούν υδρόμετρα, αγροτικά εφόδια και κηπευτικά
Πολλές κλοπές κηπευτικών δεν γίνονται γνωστές καθώς οι αγρότες αποφεύγουν να κάνουν επώνυμες καταγγελίες στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και στη Δασική Υπηρεσία

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9:00 το βράδυ, λόγω των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, άγνωστες σπείρες κλεφτών, συνεχίζουν να αφαιρούν από διάφορες αγροτικές περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας, υδρόμετρα άρδευσης, αγροτικά εφόδια, αγροτικά μηχανήματα και κηπευτικά από τα θερμοκήπια που βρίσκονται στο φουλ της παραγωγής.

Πολλές κλοπές κηπευτικών δεν γίνονται γνωστές καθώς οι αγρότες αποφεύγουν να κάνουν επώνυμες καταγγελίες στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και στη Δασική Υπηρεσία στις αρμοδιότητες της οποίας έχουν περιέλθει οι ευθύνες φύλαξης της αγροτικής υπαίθρου.

«Το σύστημα που εφαρμόζουν τις τελευταίες μέρες είναι να μπαίνουν την ίδια νύχτα σε 5 η 6 θερμοκήπια, να κόβουν πάνω από τα φυτά με προσοχή χωρίς να αφήσουν ίχνη 200-300 κιλά κηπευτικά από το καθένα, επιλέγοντας αυτά που έχουν την καλύτερη τιμή και στο τέλος της επιχείρησης τους, να έχουν συγκεντρώσει μια «γερή μπάζα» ελπίζοντας ότι όταν την επομένη το πρωί μπει στο θερμοκήπιο του ο παραγωγός, είτε δεν θα καταλάβει ότι του έκλεψαν τα προϊόντα του, είτε θα εκτιμήσει ότι πρόκειται για μικροκλοπή που δεν αξίζει να καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Ζητούμε από τους παραγωγούς να είναι πολύ προσεκτικοί και να σημειώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας των άγνωστων σε εκείνους αυτοκινήτων που διαπιστώνουν ότι κινούνται τη νύχτα ύποπτα σε τοποθεσίες όπου δεν δικαιολογείται η παρουσία τους», μας λέει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Ανατολή» κ. Φώντας Δουλούμης.

Στο σκοτάδι μένουν επίσης πολλές περιπτώσεις κλοπών γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων, αγροτικών εργαλείων και μηχανημάτων αξίας από 100-300 ευρώ για τα οποία κανείς δεν κάνει τον κόπο να ενημερώσει το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και το Δασαρχείο στο οποίο ανήκει το τμήμα της Αγροφυλακής.

«Τις τελευταίες μέρες εκτός από τις μικροκλοπές σε κηπευτικά, αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, έχουμε καταγγελίες για κλοπές δεκάδων υδρομέτρων άρδευσης που αφαιρούνται τη νύχτα πάνω από τις υδροληψίες των ΤΟΕΒ, με προφανή σκοπό της πώληση του χαλκού που περιέχουν, σε εταιρίες αγοράς μετάλλων στο Ηράκλειο.

Υδρόμετρα άρδευσης, έχουν κλαπεί όπως μας έχουν πληροφορήσει, από την Ιεράπετρα, τη Γρα Λυγιά, τη Νέα Ανατολή και το Νέο Μύρτο, ενώ τα περισσότερα έχουν κλαπεί από την τοπική κοινότητα Παχιάς Άμμου. Για τις κλοπές των υδρομέτρων της Παχιάς Άμμου έχει γίνει στις Αρχές η σχετική καταγγελία από τον τοπικό ΤΟΕΒ, και έχουν δοθεί σημαντικά στοιχεία για να ερευνήσουν τα αρμόδια όργανα, αυτές τις υποθέσεις, ελπίζοντας ότι θα φτάσουν σύντομα στους δράστες», μας είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ Αλέκος Παντελάκης.

Δρουν ανενόχλητοι με καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα

Το εντυπωσιακό σε αυτές τις υποθέσεις και σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες που έχουν φτάσει στις τοπικές Αρχές, είναι ότι, παρότι αστυνομεύονται οι κεντρικές οδικές αρτηρίες στην Ανατολική Κρήτη, οι οργανωμένες σπείρες των κλεφτών της Γεραπετρίτικης υπαίθρου, καταφέρνουν μέσα στη νύχτα, να φτάσουν από τον γειτονικό νομό στην Ιεράπετρα, να αφαιρέσουν με επαγγελματικό τρόπο ότι βρουν αφύλακτο σε θερμοκήπια και αγροτικές αποθήκες, να τα φορτώσουν στα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα τους και να γυρίσουν το ξημέρωμα στη βάση τους εκτός νομού Λασιθίου.

Οι άνθρωποι της υπαίθρου στην Ιεράπετρα, έχουν αγανακτήσει από τις συνεχιζόμενες εισβολές στις θερμοκηπιακές τους μονάδες και στις αγροτικές αποθήκες τους, με αποτέλεσμα να αναζητούν συνεχώς καινούργια συστήματα προστασίας και παρακολούθησης των χώρων τους, ώστε αν τους συμβεί οτιδήποτε, να μπορούν με το υλικό από ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης π.χ. να μπορούν να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.