Σπείρα έξι ατόμων «ρήμαζε» σπίτια, επιχειρήσεις και ΙΧ στο Ηράκλειο

Σπείρα έξι ατόμων «ρήμαζε» σπίτια, επιχειρήσεις και ΙΧ στο Ηράκλειο
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 έτη by energinews (admin)

Έντεκα υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία

Πρωταγωνιστές, έξι άτομα, τα οποία έμπαιναν σε επιχειρήσεις και σπίτια όπου έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας το «ενδιαφέρον» τους στρεφόταν και στο «άνοιγμα» αυτοκινήτων.

Η συνολική λεία που έχουν αποσπάσει από επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα ξεπερνά τα 30.000 ευρώ!

Πιο αναλυτικά και μετά από αστυνομική έρευνα, αλλά και σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 36χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 31.05.2017 έως και την 31.12.2018 είχε διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής χρηματικής αξίας 9.800 ευρώ.

Οι υπόλοιποι δράστες και σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι οι υπόλοιποι δράστες από κοινού την 27.05.2019 είχαν διαπράξει κλοπή σε επιχείρηση αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ και την 12.09.2018 αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 05.06.2019 το πρωί στην οικία του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει τα εξής:

«Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ατόμων κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ!

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δέκα υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες και ακόμη μια κλοπή οχήματος, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων και συγκεκριμένα τριών ημεδαπών ηλικίας 36, 37 και 40 ετών και τριών αλλοδαπών ηλικίας 26, 34 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 36χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 31.05.2017 έως και την 31.12.2018 είχε διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής χρηματικής αξίας 9.800 ευρώ.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης έρευνας και προανάκρισης της ανωτέρω υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι υπόλοιποι δράστες από κοινού την 27.05.2019 είχαν διαπράξει κλοπή σε επιχείρηση αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ και την 12.09.2018 αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 05.06.2019 το πρωί στην οικία του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.