Σούπερ Μάρκετ: Ποια προϊόντα αποσύρονται σήμερα – Aναλυτική λίστα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την απόσυρση αρκετών προϊόντων που δεν συγκαταλέγονται στα είδη πρώτης ανάγκης, από τα σούπερ μάρκετ την περίοδο της καραντίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπεγράφη το πρωί της Τρίτης, απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών – όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία – από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, προσθέτοντας πως από το πρώτο lockdown παρατηρήθηκε πως τα σούπερ μάρκετ πήραν μερίδιο της αγοράς σε προϊόντα που πωλούνται στον ανταγωνισμό από επιχειρήσεις που είχαν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

«Εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε τις καταναλωτικές συνήθειες» ανέφερε ο υπουργός, «τους πολίτες εκείνους που επιλέγουν να αγοράσουν αυτά τα βιομηχανικά προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ» αλλά εξήγησε πως «αυτό δεν μπορεί να γίνεται όταν ως κράτος έχεις κλείσει τα άλλα τα καταστήματα που πωλούν τα ίδια προϊόντα. Οι συμπολίτες αυτοί, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, θα πρέπει να δείξουν κατανόηση, έτσι ώστε όταν θα ανοίξουν και πάλι όλα τα καταστήματα, να έχουμε μια βιώσιμη αγορά και να μην έχει παίξει ρόλο το κράτος υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρηματία». Το αίτημα αυτό, της απαγόρευσης διάθεσης από τα σούπερ μάρκετ βιομηχανικών προϊόντων, όπως έπιπλα, λευκές συσκευές ή είδη υφαντουργίας, είπε ο κ. Γεωργιάδης, το έθεσαν όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας, ενώ, όπως σημείωσε, «και οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ έδειξαν καλή διάθεση, μπορεί βεβαίως να μην ήταν ευτυχισμένοι, αλλά επειδή υπήρχε ένα σοβαρό σκεπτικό, του να διατηρήσουμε και να μην δημιουργήσουμε αθέμιτο ανταγωνισμό, την αποδέχθηκαν».

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ώστε να δοθεί χρόνος στις αλυσίδες να προσαρμοστούν.

Τι προβλέπει η ΚΥΑ
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4946/10-11-2020), απαγορεύεται κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα εξής προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

– ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41) – τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42)
– εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43)
– κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51)
– χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53)
– ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54) – έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης ( εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59) )

– βιβλία (ΚΑΔ 47.61) – παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65)
– ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71)
– υποδήματα δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.