Σκύλος & Άνθρωπος: Μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και αφοσίωσης


0
(0)

Τι είναι αυτό που τους κάνει μέλη της οικογένειάς μας;Τους ανθρώπους και τους σκύλους τους, τους χαρακτηρίζει μία μοναδική, ενδιαφέρουσα και δυνατή σχέση, η οποία έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνών. Τι είναι αυτό, όμως, που μας κάνει να θεωρούμε τους σκύλους ισότιμα μέλη της οικογένειάς μας;

Οι σκύλοι αντιλαμβάνονται και μεταφράζουν με εκπληκτικό τρόπο τη γλώσσα του σώματός μας, «διαβάζουν» τα συναισθήματά μας, ενώ έχουν την ικανότητα να προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη και αποδοχή. Εξάλλου, οι σκύλοι, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, είναι πάντα διαθέσιμοι να προσφέρουν τη συντροφιά τους.

Σωματικά και συναισθηματικά οφέλη

Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπου και σκύλου είναι θεραπευτική με περισσότερους από έναν τρόπους. Έρευνες υποστηρίζουν ότι η διάθεσή μας αλλάζει πιο σύντομα και προς το καλύτερο, όταν συμβιώνουμε με ένα κατοικίδιο. Επιπρόσθετα, ο σκύλος μας παρακινεί για άσκηση, αφού η βόλτα του είναι αναγκαία, και με αυτόν τον τρόπο γυμναζόμαστε, αλλά και κοινωνικοποιούμαστε.

Συναισθηματική ωριμότητα στα παιδιά και υπευθυνότητα

Έρευνες υποστηρίζουν ότι ζευγάρια με παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν με σκύλο στο σπίτι αναπτύσσουν συναισθηματική ωριμότητα και υπευθυνότητα. Γίνονται πιο προσεκτικά με τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, αφού μέσα από το σπίτι έχουν διδαχθεί το πώς πρέπει να αφουγκράζονται τα συναισθήματα του κατοικιδίου και ταυτόχρονα να σέβονται τις ανάγκες του και να συμβάλλουν καθημερινά στην ευζωία του. 

Η συμβίωση με ένα κατοικίδιο απαιτεί χρόνο και υπευθυνότητα, καθώς γίνεται πρακτικά μέλος της οικογένειας. Η ευθύνη για τη φροντίδα του σκύλου, λοιπόν, είναι υποχρέωση όλης της οικογένειας και γι’ αυτόν τον λόγο, οι γονείς θα πρέπει να μάθουν στα παιδιά τα πάντα σχετικά με τις ανάγκες του κατοικιδίου.

Τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από μία σχέση μεταξύ σκύλου και ανθρώπου γίνονται ορατά μόνο όταν προσφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας, ζεστασιά, αγάπη και αφοσίωση. Οι επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων μπορούν να σας ενημερώσουν για τις ανάγκες που έχει ένας σκύλος, να σας συμβουλέψουν και να σας καθοδηγήσουν, ώστε να βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να επικοινωνήσετε με το κατοικίδιό σας, καθώς και να σας διδάξουν θετικούς τρόπους να το εκπαιδεύσετε.

Οι άνθρωποι εξημέρωσαν τους σκύλους και οι σκύλοι εξημέρωσαν τον άνθρωπο.

Οφείλουμε, τελικά, να παραδεχθούμε ότι η παραπάνω ρήση κρύβει μία μεγάλη αλήθεια… Ίσως, τελικά, αυτή η αμφίδρομη σχέση να είναι και ο λόγος που νιώθουμε τους σκύλους ως ισότιμα μέλη της οικογένειάς μας και η αιτία που ο σκύλος, με τη σειρά του, ρίχνεται με αυτοθυσία σε όποιον κίνδυνο προκύψει, για να «σώσει» τον κηδεμόνα του.

πηγη:star.gr

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *