Σκυλακάκης στον Realfm 97,8: Οι πληρωμές ξεκίνησαν και συνεχίζονται με τα «800αρια»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

“Οι εκταμιεύσεις ξεκινούν σήμερα, ξεκινάει με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση περίπου 90 εκατ. ευρώ, που δίνεται σε περίπου 100.000 ανθρώπους που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή, στο ΕΣΥ, και στα νοσοκομεία και σε άλλες μονάδες και στην πολιτική προστασία. Συνεχίζεται με τα 800αρια, τα οποία αρχίζουν και αυτά. Θα συνεχιστεί με τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα ανοίξει σε λίγο και η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ στις επιχειρήσεις, που είναι μέχρι 5 εργαζόμενους. Πρέπει να σας πω ότι μας λείπουν ακόμη κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που δεν έχουν περιληφθεί. Έχουμε καλύψει πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους, αλλά μας λείπουν και κάποιες επιχειρήσεις και κάποιοι εργαζόμενοι, ειδικές κατηγορίες” ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το πακέτο για τους μακροχρόνια άνεργους που είναι ένα σημαντικό θέμα και είμαστε κοντά στο να ανακοινώσουμε τη διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή που είναι και αυτό ένα μεγάλο πρόγραμμα, είναι 1 δισ. ευρώ” πρόσθεσε.

“Αν εξαντλήσουμε όλα τα πυρομαχικά μας σε αυτή τη φάση και είναι συγκεκριμένα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουμε, θα δούμε τι μπορούμε να βρούμε και από την Ευρώπη, και θα βρούμε από την Ευρώπη. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε στο χειρότερο σενάριο; Καταλαβαίνω ότι η αντιπολίτευση έχει την ανάγκη να κάνει προτάσεις, αλλά εμείς έχουμε την ευθύνη αν τα πράγματα είναι δύσκολα να τα βγάλουμε πέρα σε κάθε περίπτωση. Δεν μπορούμε να πούμε, ξέρετε μας τελείωσαν τα λεφτά γιατί κάνουμε εμπροσθοβαρές γιατί μας το είπε ο κ. Τσίπρας. Η δεύτερη απάντηση έχει να κάνει με τον χρονισμό και την ψυχολογία της αγοράς. Αν ρίξεις λεφτά σε μια αγορά που είναι όλοι κλειστοί και οι επιχειρήσεις κοιτούν το μέλλον με τρόμο, αλλά δεν έχουν τι να κάνουν, δεν μπορούν να αντιδράσουν, δεν μπορούν να εξάγουν, δεν μπορούν να κάνουν πράγματα, τότε όταν η ψυχολογία θα είναι σωστή για να βάλεις χρήματα που σημαίνει σε δύο ή τρεις μήνες από τώρα, θα έχεις πολύ λιγότερη απόδοση σε σχέση με τα ίδια χρήματα” ανέφερε.

“Στην πραγματικότητα επιδοτήσαμε την εργασία που ήταν απαραίτητη σε αυτή τη χρονική στιγμή με τη συγκεκριμένη ζήτηση” σημείωσε.

“Αυτοί που είναι στην καθαριότητα είναι μια ομάδα που πρέπει να αξιολογήσουμε και πρέπει να το δούμε και με τους δήμους και με το υπουργείο Εσωτερικών” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.