Σκηνικό φρίκης – Κατασπάραξαν πρόβατα, κουνέλια και κότες


Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Τρεις συνολικά επιθέσεις άγριων ζώων μέσα σε λίγα 24ωρα

Μπροστά σε ένα σκηνικό φρίκης βρέθηκαν δύο Ηρακλειώτες στην περιοχή της Κνωσού. Ο πρώτος βρήκε τα πρόβατά μέσα σε μια λίμνη αίματος και έμεινε άναυδος μπροστά στην εικόνα που αντίκρισε. Όμως δεν ήταν η μόνη επίθεση σκυλιών καθώς σε μικρή απόσταση υπήρξε και δεύτερο «χτύπημα» και νεκρά βρέθηκαν κουνέλια και κότες.

Με αγανάκτηση και πίκρα οι παθόντες σημειώνουν ότι τα σκυλιά κατασπάραξαν τα ζώα μέσα σε περιφραγμένο χώρο χωρίς να κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό και να προλάβει να αντιδράσει. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Νταντούδης «άκουγα το  χεθσινό βράδυ τα σκυλιά να γαυγίζουν αλλά νόμιζα ότι ήταν του γείτονα. Το πρωί αντίκρισα 5 μεγάλα πρόβατα νεκρά και δύο μωρά. Σκεφτείτε ότι το μεγάλο ζώο ήταν 50 κιλά και το σκότωσαν! Κάτι πρέπει να γίνει γιατί δεν γίνεται να βρίσκουμε νεκρά τα ζώα μας».

Και δεύτερο «χτύπημα»

Πανομοιότυπο το σκηνικό που επαναλήφθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω στο χώρο του κ.Μαυροειδή. Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του αντικρίζοντας νεκρά-πιθανότατα από επίθεση σκυλιών- κουνέλια κότες και ένα πρόβατο.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Μαυροειδή «έχω περιφραγμένο χώρο 100μ. από το σπίτι μου και βρήκα νεκρές 16 κότες, 6 κουνέλια, 4 μικρά κουναλάκια, μια κατσίκα παραμένει εξαφανισμένη και άλλες δύο της βρήκα με δαγκώματα στο λαιμό και στην κοιλιά. Στενοχωρήθηκα όχι μόνο για την τροφή που μας προσέφεραν, αλλά και για τα ζωντανά. Να τα φροντίζεις με τόσο κόπο και να τα βρίσκεις νεκρά;…»

Οι κτηνοτρόφοι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι καθώς τα ζώα τους έχουν γίνει βορά στις αγέλες αδέσποτων που πιθανολογείται ότι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις. Και δεν είναι η πρώτη φορά αφού όπως καταγγέλλουν και πριν από χρόνια είχε καταγραφεί ανάλογο περιστατικό.

Ανησυχία στο Κυνοκομείο

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο του συνεργείου περισυλλογής του Κυνοκομείου Ηρακλείου κ.Φωτάκη «είναι πολλά τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες και υπάρχει έντονη ανησυχία. Είμαστε μόλις δύο άτομα και είμαστε υπεύθυνοι και για χωριά περιμετρικά Ηρακλείου που ανήκουν στο Δήμο. Έχουμε πολλά δαγκώματα ανθρώπων από σκυλιά και πολλές επιθέσεις σε ζώα. Πρόκειται κυρίως για περιοχές όπου άγνωστοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους μεταξύ άλλων σε ΠΑΓΝΗ, Βασιλειές, Καλλιθέα και ΒΙΠΕ. Αυτά που επιτίθενται είναι σκυλιά ράτσας που εγκαταλείφθηκαν και όχι τα αδέσποτα».

Σύμφωνα με τον κ.Φωτάκη οι υπάλληλοι δέχονται μεγάλη πίεση ακόμα και το απόγευμα, εκτός του ωραρίου τους, για να παρέμβουν.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από δύο μέρες εντοπίστηκαν νεκρά πρόβατα και στην Καλλιθέα οπότε καταγράφηκαν τρεις επιθέσεις άγριων ζώων μέσα σε λίγα 24ωρα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.