Σκηνές για 2.500 άτομα στήνονται στο Αρκαλοχώρι το οποίο συνεχίζει να μετρά πληγές μετά τον ισχυρό σεισμό


0
(0)

Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι όπου ήταν το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έφτασε νωρίς το μεσημέρι, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, προκειμένου να καταγράψει την έκταση των ζημιών δίνοντας προτεραιότητα στους ανθρώπους που έμειναν χωρίς στέγη μετά την σεισμική δόμηση.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ήρθαμε αμέσως στην περιοχή που υπέστη τη σεισμική δόνηση. Προσπαθούμε να συντονίσουμε όλες τις υπηρεσίες των τοπικών αρχών. Θα γίνει μια περιοδεία στην γύρω περιοχή για τα προβλήματα γύρω από το Αρκαλοχώρι κυρίως καθώς τα σπίτια είναι παλιότερα και δεν είχαν ενταχθεί σε αντισεισμικό κώδικα και θα ακολουθήσει αξιολόγηση των κτιρίων από την υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών.

«Πήραμε απόφαση με το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να στηθούν σκηνές για 2500 ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες που έχουν πληγεί και οι άνθρωποι που δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους απόψε», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Υπογράμμισε επίσης ότι: Παρακολουθούμε τη σεισμική ακολουθία και υπάρχει συνεχής έλεγχος από την ομάδα σεισμικού κινδύνου. Η προσπάθεια είναι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο ο οποίος θα μείνει εκτός σπιτιών . θα προφέρουμε στέγη και τροφή ώστε κανείς να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση.

«Πάνω από όλα οι ανθρώπινες ζωές», τόνισε κλείνοντας ο Υπουργός Πολ. Προστασίας.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου θα στηθούν οι σκηνές για τους σεισμοπαθείς

«Θλιβερή» χαρακτήρισε την κατάσταση στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου που επλήγη από τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης μετά την ολοκλήρωση της επιτόπιας επιθεώρησης.

Όπως σημείωσε έχει δοθεί οδηγία οι πολίτες να μεταβούν σε ασφαλή σημεία και θα στηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου σκηνές όπου θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν απόψε 2.500 άτομα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι γίνονται επαφές για να βρεθούν ξενοδοχειακές μονάδες καθώς δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα πόσο καιρό θα χρειαστεί οι άνθρωποι να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους.

Ε. Λέκκας: Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη

Από την πλευρά του πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας είπε: «Έχουμε να κάνουμε με μία ιδιόρρυθμη ακολουθία. Όλοι θεωρούσαμε ότι πηγαίνουμε σε απομείωση, όμως δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε τα φυσικά φαινόμενα, δυστυχώς, και διαψευστήκαμε για ακόμη μία φορά. Έχουμε έναν σεισμό της τάξης των 5,8 βαθμών στο νότιο τμήμα του ρήγματος. Ήταν αναπάντεχος ο σεισμός, που ταλαιπώρησε πραγματικά τα κτίρια, και βέβαια πολλούς μετασεισμούς. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμα εκτίμηση για τη μετασεισμική ακολουθία. Έχουμε σεισμούς 4,3 – 4,6 και 4,8 βαθμών. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Το βράδυ, στις 10:00, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και εκεί θα δούμε με όλα τα επιστημονικά δεδομένα πού ακριβώς πάει το φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που εκ των πραγμάτων είναι ένα ιδιότυπο φαινόμενο».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.