Σκέψεις να μείνουν κλειστά τα ξενοδοχεία σε Άγιο Νικόλαο και Ελούντα λόγω κορονοϊού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει και ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα, με την οικονομική ζημιά να είναι ήδη φανερή, μετά από συνεχόμενα χρόνια ανόδου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λασιθίου Μανώλης Βαρκαράκης που εκπροσωπεί ξενοδόχους του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι περιέγραψε την κατάσταση που οι ξενοδόχοι καλούνται να ξεπεράσουν με πολύ δύσκολες αποφάσεις να πρέπει να παρθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Όπως είπε ήδη έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των ξενοδόχων στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα ξενοδοχεία της περιοχής. Ένα ενδεχόμενο που θα γίνει όχι μόνο λόγω της αναμενόμενης μείωσης των επισκεπτών και της οικονομικής ζημιάς που θα έχουν, αλλά και γιατί κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει σε περίπτωση που καταγραφούν κρούσματα μέσα σε ένα ξενοδοχείο. Το ενδεχόμενο να μπει ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε καραντίνα για 14 ημέρες μοιάζει χειρότερο από το να μην ανοίξει καθόλου, και έτσι το σενάριο αυτό συζητείται στα σοβαρά.

Παράλληλα οι δυνατότητες του συστήματος υγείας της Κρήτης και το αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυξημένες απαιτήσεις με μεγάλο αριθμό ασθενών τουριστών είναι επίσης κάτι που προβληματίζει σοβαρά τους ξενοδόχους.

Ο κ. Βαρκαράκης τόνισε πως απαιτείται ψυχραιμία από όλο τον τουριστικό κλάδο της περιοχής ώστε να παρθούν σωστές αποφάσεις, πριν την έναρξη της σεζόν

Αυτή τη στιγμή όπως λέει οι κρατήσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτες, οι ακυρώσεις είναι πάρα πολλές, ενώ όλα τα γκρουπ της αρχής της σεζόν έχουν ακυρωθεί και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις συνέπειες.

Το ενδεχόμενο μειώσεων στις τιμές, τόνισε πως θα επηρεάσει πολύ αρνητικά τις επόμενες σεζόν οι οποίες αν κάτι τέτοιο συμβεί θα πρέπει να ξεκινήσουν με εξίσου χαμηλές τιμές και δεν θα πρέπει να συμβεί, τόνισε.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.