Σκέπτονται όπως οι διώκτες του Γαλιλαίου


0
(0)

Τις κυβερνήσεις χωρών όπως της Αυστραλίας, Βραζιλίας και ΗΠΑ καθώς και Ευρωβουλευτές που δεν δέχονται ότι η αλλαγή του κλίματος οφείλεται και σε ανθρωπογενή αίτια καυτηρίασε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία.

Όπως σημείωσε «είναι παράλογο οι χώρες με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, με μπροστάρη τον κ. Τραμπ, δεν θέλουν να υλοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων» σημειώνοντας πως οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής, όπως ακούστηκαν και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν τρόπο σκέψης όμοιο με εκείνους που κυνηγούσαν τον Γαλιλαίο.

Ο κ. Ανδρουλάκης, έκανε ακόμα έναν απολογισμό της μέχρι τώρα καταστροφής, με τις φλόγες να έχουν καταπιεί έκταση μεγαλύτερη από την Δανία και το Βέλγιο μαζί, αφήνοντας πίσω 28 νεκρούς και πολυάριθμα ζώα, σπρώχνοντας σπάνια είδη στο χείλος της εξαφάνισης.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη να αγωνιστεί η Ευρώπη για την εφαρμογή της συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα, και για την εξεύρεση της κατάλληλης χρηματοδότησης ώστε να είναι το rescEU έτοιμο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μέσα και έξω από την Ευρώπη.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία πλήττεται από πυρκαγιές. Όμως η συνεχιζόμενη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ τον μήνα Δεκέμβριο, επιδείνωσαν σημαντικά την κατάσταση. 28 άνθρωποι έχουν πεθάνει και σπάνια είδη πανίδας κινδυνεύουν από εξαφάνιση.

Μια έκταση μεγαλύτερη από την Δανία και το Βέλγιο μαζί, έχουν γίνει στάχτη. Είναι εντυπωσιακά παράλογο, βέβαια, πώς οι χώρες με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, με μπροστάρη τον κ. Τραμπ, δεν θέλουν να υλοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων και βέβαια με συνοδοιπόρους κάποιους εδώ σήμερα, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν επηρεάζεται η κλιματική αλλαγή από ανθρωπογενή αίτια. Πραγματικά ο τρόπος σκέψης σας, θυμίζει αυτούς που κυνηγούσαν τον Γαλιλαίο, αιώνες πριν.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε για να υλοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων και συγχρόνως να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα, ώστε το rescEU που είμαι Εισηγητής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να είναι έτοιμο από το 2021, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και στην Ευρώπη, αλλά και στις τρίτες χώρες.»

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/d3970bKgDXo

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *