ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 98,9

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 98,9

Στο πλαίσιο συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 και στην εκπομπή «Τα πρόσωπα του Σαββατοκύριακου» με τη Μαρία Νικόλτσιου, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Αναστασία Σιμητροπούλου, αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας. Συγκεκριμένα:

-Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται το διεθνές δίκαιο, τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα των κρατών και την ελευθερία, ιδίως εμείς που έχουμε υποστεί και την παράνομη εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο από την Τουρκία είναι σαφές ότι πρέπει να βρισκόμαστε απέναντι. Και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις πολεμικών συρράξεων να υπάρχουν ούτε διλήμματα ούτε μπορείς να είσαι ανάμεσα στο θύμα και στον θύτη. Εν προκειμένω, εμείς μένοντας πιστοί στις αρχές μας, στεκόμαστε υπέρ της απόφασης της ΕΕ της οποίας είμαστε ισότιμο μέλος και γι’ αυτό και συμφωνήσαμε στην αποστολή ανθρωπιστικού αλλά και αμυντικού υλικού. Γιατί, ξέρετε, όταν ζητάς αλληλεγγύη, θα πρέπει, όταν σου ζητάται, να την παρέχεις και όχι μόνο να μένεις στα λόγια.

-Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την άρνηση του Πρωθυπουργού να συγκληθεί Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Θα ήθελα να τονίσω και το οξύμωρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που οι ευρωβουλευτές τους και πριν την εισβολή δεν ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την απόφαση ώστε να υπάρχει οικονομική ενίσχυση προς την Ουκρανία, ενώ, όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση, στον εμφύλιο της Υεμένης, υπήρχε διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης προκειμένου να σταλεί βαρύς οπλισμός στη Σαουδική Αραβία (…)Θα όφειλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφενός να ενημερώσει και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αναλυθούν τόσο οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν όσο και οι συνέπειες, οικονομικές, πολιτικές, ανθρωπιστικές, που θα υπάρξουν στη χώρα μας. Δεν μπορεί την εθνική συνεννόηση να τη χρησιμοποιείς α λα καρτ και μόνο προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.

-Για την ακρίβεια και τα αναγκαία μέτρα στήριξης των νοικοκυριών

Είμαστε η μοναδική χώρα που το 2021 αύξησε την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο κατά 24% ενώ όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη μειώνουν και προχωράνε σε ΑΠΕ. Τα μέτρα λοιπόν τα οποία έχουν πάρει είναι ημίμετρα, είναι σταγόνα στον ωκεανό και θα πρέπει να υπάρχουν στοχευμένα μέτρα όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση επιτέλους στο ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Μαρία Ζαχάροβα, που πριν μερικές μέρες ειρωνευόταν την διεθνή κοινή γνώμη αναφορικά με το πότε θα γίνει η εισβολή για να προγραμματίσει τις διακοπές της, σήμερα με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες συνεχίζει τις προκλήσεις έναντι της χώρας μας.

Η Ελλάδα καταδικάζει τη βάρβαρη και παράνομη εισβολή στην Ουκρανία και στέκεται πάντα στην πλευρά του απόλυτου σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Με το ρωσικό λαό μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, αλλά η ηγεσία της Ρωσίας με τις επιλογές της, που βασίζονται σε έναν επικίνδυνο αυτοκρατορικό αναθεωρητισμό, καταδικάζει τη χώρα σε διεθνή απομόνωση και οδηγεί την ανθρωπότητα σε σκοτεινά μονοπάτια.

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.