Σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι τοξική


0
(0)

Δεν είναι πάντα εύκολο αλλά πρέπει σιγά-σιγά να αποχωρήσειςΌλοι έχουν την εντύπωση πως το να έχουν δίπλα τους έναν τοξικό σύντροφο, δε θα συμβεί στην περίπτωσή τους. Και όμως, άνθρωποι που ποτέ δεν περίμεναν πως θα βρεθούν σε αυτή τη θέση, βρέθηκαν, και δεν ήταν τόσο εύκολο να ξεφύγουν από αυτή.

Ο καθορισμός υγιών ορίων σε ένα τοξικό άτομο είναι σημαντική προϋπόθεση, ώστε να μπορέσεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Ωστόσο, ο καθορισμός ορίων δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε μια τοξική σχέση προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να είναι χαρούμενος ο σύντροφός τους, παρόλο που αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στον εαυτό τους.

Πώς θα καταλάβεις αν έχεις δίπλα σου έναν τοξικό σύντροφο

Θέλει να σε αλλάξει και αρχίζεις να νιώθεις πως δεν είσαι αρκετά καλή.
Έχεις την αίσθηση πως σε ανταγωνίζεται, αντί να χαίρεται με τις επιτυχίες σου και να σε υποστηρίζει, όπως θα έκανε κάθε σύντροφος.
Δεν σε ακούει και αλλάζει τη συζήτηση κάθε φορά που προσπαθείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.
Εξαρτάται υπερβολικά από σένα, σε σημείο που ανησυχείς περισσότερο για τις δικές του ανάγκες και συναισθήματα, βάζοντας τον εαυτό σου μονίμως σε δεύτερη μοίρα.
Ανακατεύεται στη ζωή σου και δεν σέβεται τα όριά σου.
Σε αποκλείει ή σε απομονώνει από κοινωνικές εκδηλώσεις ή άλλα μέρη της ζωής τους. Είναι κλειστό βιβλίο και αρνείται να σε αφήσει να γνωρίσεις ορισμένες πτυχές του εαυτού του.
Παραβιάζει τις υποσχέσεις του και γενικώς είναι αναξιόπιστος.
Πιάνεις τον εαυτό σου μονίμως να απολογείται και στην τελική, δεν ξέρεις και το γιατί.

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *