Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Τις τελικές αποφάσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής περιμένει η Ελληνική Αστυνομία για να προχωρήσει, σε όποιες περιπτώσεις χρειαστεί, στις απευθείας συλλήψεις, οδηγώντας τους καταδικασθέντες στις φυλακές.Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον 25 task forces προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής που θα διαβούν το κατώφλι των φυλακών.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 80 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και 10 μέλη της ΕΚΑΜ. Πρόκειται για μεικτά κλιμάκια των τεσσάρων αστυνομικών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και «σπασμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ.

Η διαδικασία σύλληψης των μελών της Χρυσής Αυγής

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Αυτός με τη σειρά του θα διαβιβάσει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης για τους καταδικασμένους προς την αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσει σε κατ’ οίκον έρευνες εντοπισμού και στη σύλληψή τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι κάποιοι καταδικασθέντες θα προτιμήσουν να παραδοθούν αυτοβούλως και κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν τηλεοπτικό σόου με ΕΚΑΜ, χειροπέδες και αυτοκινητοπομπές. Από τη στιγμή της σύλληψης ή της παράδοσής τους, θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και από εκεί θα μεταχθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που έχει ορίσει ο δικαστικός λειτουργός.

Ποιες είναι οι φυλακές στις οποίες θα οδηγηθούν

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, που του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Άμφισσας. Όλοι οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν σε φυλακές εκτός Αττικής, καθώς από τη λίστα αποκλείστηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού, ενώ, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δεν συμπεριλήφθηκαν αγροτικές φυλακές και φυλακές για οικονομικά εγκλήματα λόγω χαλαρών συνθηκών κράτησης. Σε περίπτωση που κάποιοι εκ των καταδικασθέντων μεταφερθούν σε ίδια φυλακή, θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές πτέρυγες.

Το σχέδιο κράτησης των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

Όπως τονίζει το κανάλι, ήδη έχει καταρτιστεί και το σχέδιο κράτησης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στις φυλακές που θα οδηγηθούν. Αυτό περιλαμβάνει:

Έρευνα κελιών 2 φορές την ημέρα
24ωρη φυσική επιτήρηση και κάμερες
Έλεγχος επικοινωνιών και επισκεπτηρίων
Ιδιωτικός προαυλισμός και άσκηση
Καμία άδεια

Χθες, μέσω Facebook, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ανέφερε πως οι φυλακές «είναι έτοιμες» με την κατάλληλη υποδομή για τον κάθε κρατούμενο, τονίζοντας πως πριν οδηγηθούν εκεί, «η διαδικασία προβλέπει την εμφάνιση των καταδικασθέντων στην Εισαγγελία, είτε μετά από σύλληψη είτε αυθορμήτως. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο καταστήματα κράτησης».

Πηγή: iefimerida

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.