ΣΕ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


0
(0)

Ένα νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Κυκλική Οικονομία ξεκινάει η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχοντας στην έναρξη των εργασιών του στις Βρυξέλλες. Το REPLACE – Περιφερειακές Δράσεις για την Κυκλική Οικονομία (Interreg Europe) έχει στόχο:

• να ενσωματώσει, να αναπτύξει και να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα που προέκυψαν από το επιτυχημένο πρόγραμμα H2020 SCREEN (www.screen-lab.eu) και να συμβάλλει στη συμμετοχή των φορέων χάραξης πολιτικής και των διαχειριστικών αρχών με κοινό στόχο την βελτίωση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων αναφορικά με τις επιδόσεις τους στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, ώστε να είναι σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
• να δημιουργηθούν και να εφαρμοστούν πολιτικές και δράσεις που επικεντρώνονται στον εντοπισμό, στην αξιοποίηση και στην χρηματοδότηση κυκλικών αλυσίδων αξίας και αντίστοιχων έργων σε τοπικό και διαπεριφερειακό επίπεδο.
• να επιτύχει την συνεργική χρήση της χρηματοδότησης για την κυκλική οικονομία, που συνδέεται με τις Περιφερειακές Στρατηγικές της Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3, και να ενισχύσει τις επιδόσεις στους τομείς της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας, της οικονομίας και της απασχόλησης, ενώ ταυτόχρονα να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των μέσων πολιτικής. Έχει μια καινοτόμο οριζόντια και μια διατομεακή προσέγγιση που δεν επικεντρώνεται σε μία ή περισσότερες συγκεκριμένες πτυχές της κυκλικής οικονομίας αλλά αντιμετωπίζει την έλλειψη κοινής και αποτελεσματικής στρατηγικής για την κυκλική οικονομία σε περιφερειακό επίπεδο. Συνεπώς στοχεύει στην εισαγωγή, στα μέσα περιφερειακής πολιτικής, μέτρων ικανών να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των περιφερειών.

Το έργο REPLACE συντονίζει στην Κρήτη η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, στη δε εναρκτήρια συνάντηση του έργου στις Βρυξέλλες συμμετείχε η Δρ Μαρία Κανδηλογιαννάκη, στέλεχος της Διεύθυνσης, αρμόδια για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου REPLACE και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας.
Στα πλαίσια της εναρκτήριας συνάντησης οργανώθηκε δημόσια εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος στο ευρύ κοινό στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ξεκινήσει από την αρχή μια συνεργασία με τα άλλα προγράμματα INTERREG που ασχολούνται με την κυκλική οικονομία, καθώς και με άλλες περιφερειακές πρωτοβουλίες.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *