Σε μαύρα χάλια το λιμάνι της Παχειάς Άμμου μετά τα ισχυρά μποφόρ

1
(1)

Τελευταία ενημέρωση 19 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Για ακόμη μια φορά με πολλές ζημιές «πέρασε» η πρόσφατη κακοκαιρία και τα ισχυρά μποφόρ από το λιμάνι της Παχειάς Άμμου, το οποίο τα τελευταία χρόνια υποφέρει και σιγοκαταστρέφεται μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Ραπάνης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως οι ζημιές που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία οφείλονται στην προχειρότητα με την οποία γίνονται οι κατά περίπτωση επιδιορθώσεις, η μια πάνω στην άλλη, και έτσι τελικά έχει φτάσει κι αυτή τη φορά στο σημείο να κινδυνεύει ξανά με κατάρρευση και είναι πολύ πιθανό να κλείσει ο μικρός μόλος, ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση στους κατοίκους.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες στο λιμάνι της κοινότητας πέρα από κάποιες τρύπες που έχουν ανοίξει στο δάπεδο, και τις καταστροφές στην «οχύρωση» από τα κύματα με πλάκες που έχουν μετακινηθεί, υπάρχει και ζήτημα στατικότητας αφού η θάλασσα διαρκώς αδυνατίζει τα πρόχειρα θεμέλια στα οποία στηρίζεται ο μόλος.

Υποσχέσεις για επιδιορθώσεις έχουν δοθεί πολλές τόνισε ο κ. Ραπάνης, όμως πρόσθεσε, έχει αποδειχθεί πως αν και η λύση του προβλήματος θα έρθει μόνο με κρατικές παρεμβάσεις, το λιμάνι και τα προβλήματα αφήνουν αδιάφορη γενικά την Ιεράπετρα, αλλιώς θα προσπαθούσαν περισσότερο για λύσεις.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.