Σε καλό επίπεδο παραμένει το Λασίθι σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού – Έτοιμα όλα τα Νοσοκομεία για διαχείριση περιστατικών


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Μια αρκετά διαφορετική εικόνα σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές της χώρας συνεχίζει να παρουσιάζει ο νομός Λασιθίου σε ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα κορωνοϊού και την εξάπλωση της πανδημίας που παρατηρείται.

Τα στοιχεία μέχρι τώρα όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο γιατρός και υπεύθυνος μονάδων Covid-19 στα Νοσοκομεία του νομού κ. Μουδατσάκης δείχνουν ότι ο νομός κρατιέται σε ένα πολύ καλό επίπεδο με συνολικά λιγότερα από 10 κρούσματα να έχουν καταγραφεί, ενώ εξίσου καλή είναι και η εικόνα στο ξενοδοχείο covid του νομού, όπου μεταφέρονται τουρίστες οι οποίοι έχουν εντοπιστεί θετικοί μετά από ελέγχους στα σύνορα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις Νοσοκομειακές μονάδες και τις υποδομές για κορωνοϊό που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες ο κ. Μουδατσάκης τόνισε πως όλα τα Νοσοκομεία του νομού είναι έτοιμα να υποδεχθούν και να διαχειριστούν ήπια περιστατικά, κάτι το οποίο έχει ήδη γίνει σε όλες τις νοσοκομειακές μονάδες, ενώ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου λειτουργεί και τμήμα Εντατικής Θεραπείας η κατάσταση είναι εξίσου καλή.

Το σημαντικό μέχρι τώρα όπως λέει, είναι πως ακόμα και αυτοί που έχουν διαγνωστεί θετικοί δεν έχουν παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα, και έτσι αφενός δεν έχουν υπάρξει προβλήματα στα Νοσοκομεία, αφετέρου είναι ένα καλό σημάδι γενικότερα για την τοπική «πορεία» της πανδημίας.

Παρόλα αυτά ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες όλου του νομού να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όσο μπορούν περισσότερο τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας που όλοι γνωρίζουν, αφού είναι δεδομένο πως ο ιός κυκλοφορεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν, όπως πολύ γρήγορα άλλαξαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα επεσήμανε πως ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη φέτος παρουσιάζει ιδιαίτερη αξία καλώντας όλους να εμβολιαστούν, ακόμα και αυτούς που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να θωρακίσουν τον εαυτό τους απέναντι στη συγκεκριμένη λοίμωξη και τον οργανισμό τους γενικότερα τον φετινό χειμώνα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.