ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων (γιατί άραγε τότε;) 28.12.2021 αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΑΚΑ να ανακοινώσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Τένις για 35 χρόνια, έκτασης 70.000 τετραγωνικών μέτρων, με κτιριακές υποδομές εμβαδού 10.000 τ.μ. περίπου, με κεντρικό στάδιο 8.500 θεατών, με δεύτερο μικρότερο 3.000 θεατών και 14 γήπεδα ακόμη, με το σκανδαλώδες τίμημα εκκίνησης των 15.000€ μηνιαίως και με προθεσμία υποβολής προσφορών 55 ημέρες.

Η κερδοφόρα εγκατάσταση είχε τελείως παράλογα δοθεί από το ΟΑΚΑ τα δύο χρόνια 2020 & 2021 σε εταιρία συμφερόντων γνωστών οικογενειών, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα ακολουθούν σήμερα. Η διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού φωτογραφίζει την υπάρχουσα εταιρία με προκλητικό τρόπο και διατάξεις. Ανοίγει δε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και των λοιπών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

Δύο εκτιμητές;- που επελέγησαν από το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ έδωσαν το ευτελές τίμημα των 15.000€ μηνιαίως. Η διακήρυξη με «φωτογραφική» διάταξη ζητά εμπειρία σε διαχείριση παρόμοιας εγκατάστασης (ποια είναι η δεύτερη;) με συμμετοχή επιχειρηματία 30% στο σχήμα που θα προσφέρει, ζητά επένδυση 5.000.000€ για τα πρώτα 3 χρόνια με ασαφές και απροσδιόριστο αντικείμενο και επιβάλλει αύξηση ενοικίου μετά από τα πρώτα 12 χρόνια της σύμβασης και άλλα πολλά, που φωτογραφίζουν ένα και μόνο συμμετέχοντα.

Το ΠΑΣΟΚ το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» και σήμερα το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει το Δημόσιο χαρακτήρα τους, με βαθιά πίστη πως ο Αθλητισμός είναι Κοινωνικό Αγαθό. Η εγκατάσταση του Τένις ήταν διαρκώς κερδοφόρα για το ΟΑΚΑ και θα μπορούσε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη η οποιαδήποτε βελτίωσή της, ιδιαίτερα με την τεράστια ανάπτυξη του Τένις στην Πατρίδα μας.

Ερωτάται η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο εποπτεύων την Διοίκηση του ΟΑΚΑ Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης:

Αν συμφωνεί με το μηνιαίο τίμημα των 15.000€,

Αν γνωρίζει ότι η γη επί της οποίας υπάρχουν οι εγκαταστάσεις ανήκει στην Ε.Ο.Ε.,

Αν γνωρίζει ότι πίσω από τον διαγωνισμό εκμίσθωσης για 35 χρόνια υποκρύπτεται σύμβαση παραχώρησης,

Αν η Νομική του Υπηρεσία έχει γνωμοδοτήσει σχετικά,

Αν θα εμπλακεί το Ελεγκτικό Συνέδριο για την νομιμότητα,

Αν η δημοσίευση της διακήρυξης έχει δημοσιευθεί νόμιμα και στην Ε.Ε.,

Γιατί δόθηκαν μόνο 55 ημέρες για μελέτες 5.000.000€, μέγεθος που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στον φωτογραφικά ζητούμενο χρόνο και αν γνωρίζει ότι συγκεκριμένο τεχνικό γραφείο ετοίμαζε τις μελέτες μήνες πριν και για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας;

Γιατί ο διαγωνισμός δεν επιτρέπει την παροχή δάνειας εμπειρίας, όπως όλοι οι διαγωνισμοί μεγάλου οικονομικού αντικειμένου;

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με παρέμβασή του στη συζήτηση των ετήσιων Εκθέσεων για με την εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τοποθετήθηκε και σχετικά με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ενέκρινε χθες η Βουλή των Ελλήνων.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

Η περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας είναι βασική μας προτεραιότητα. Για αυτό σήμερα η Ελληνική Βουλή, ενέκρινε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα υψηλού κόστους με τη Γαλλική κυβέρνηση.

Το 2022, η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες στην Ένωση. Είναι όμως αδιανόητο, τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός με κόπους και θυσίες χρηματοδοτεί αυτά τα προγράμματα, να υπάρχουν Ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία, ενισχύοντας τις διεκδικήσεις της.

Είναι ζήτημα αλληλεγγύης, το Συμβούλιο να αποφασίσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, όπως ψηφίσαμε πριν ένα χρόνο στο Κοινοβούλιο.

Η απουσία μιας πραγματικά Ευρωπαϊκής, κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, επιβαρύνει δυσθεώρητα την Ελλάδα, με ευθύνες που θα έπρεπε να αναλάβουμε όλοι μαζί. Δαπανώντας πόρους που θα μπορούσαμε και να εξοικονομήσουμε, για να χρησιμοποιήσουμε σε άλλους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στη βελτίωση του κοινωνικού μας κράτους.

Η προστασία των Ελληνικών συνόρων, δεν είναι μόνο Ελληνική υπόθεση. Είναι και Ευρωπαϊκή. Πρωτοβουλίες όπως η PESCO και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αν θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η τοποθέτηση του Προέδρου σε βίντεο:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ACTION 24 (ΑΥΡΙΟ 17/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:50)

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου στις 20:50, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Αναστασία Σιμητροπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο thecaller.gr και τη δημοσιογράφο Ευδοκία Λελεδάκη, μίλησε για τη στάση αλλά και τους στόχους που έχει θέσει το Κίνημα για την μετέπειτα πορεία του.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κυρία Σιμητροπούλου, πρόσφατα αναλάβατε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και αντίστοιχα είδαμε και σε άλλες θέσεις «κλειδιά» νέους ανθρώπους. Είναι από τους βασικούς στόχους του Νίκου Ανδρουλάκη να ανανεώσει το κόμμα;

Από τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συμπολίτες μας, μας έδειξαν την εμπιστοσύνη που απαιτείται έτσι ώστε το Κίνημα Αλλαγής να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σκοπός της παράταξης είναι η συνοχή, η συλλογικότητα, η εμπειρία και η ανανέωση. Επίκεντρο είναι ο πολίτης και απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και στους νέους. Υπάρχουν άνθρωποι οποιασδήποτε ηλικίας με προοδευτικό, ρεαλιστικό λόγο και νέες ιδέες, που θέλουν να προσφέρουν και να ενώσουν την φωνή τους με τη δική μας. Σε όλη όμως αυτή την προσπάθεια κρατάμε και σεβόμαστε την ιστορική παρακαταθήκη μας και την εμπειρία.

Παρ΄όλα αυτά, το κόμμα αντιμετωπίζει σοβαρό ηλικιακό πρόβλημα όσον αφορά τους ψηφοφόρους του. Πώς θα προσελκύσει η Παράταξη νεότερες γενιές; Πώς θα καταφέρει, δηλαδή, να τους πείσει;

Είναι γεγονός ότι η νέα γενιά έχει απογοητευθεί από την Πολιτική και όχι άδικα. Έχει την διάθεση συμμετοχής και ενεργούς δράσης αλλά υπάρχει διστακτικότητα. Ζούμε μέσα στην κοινωνία και έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς.

Βασική επιδίωξη του Κινήματος Αλλαγής είναι να αλλάξει αυτή η πεποίθηση. Και αυτό γίνεται όταν διευρύνεις τους ορίζοντες σκέψης, όταν μεταδίδεις με τις θέσεις και κυρίως με τις πράξεις σου ότι έχεις ως πυλώνα την αξιοκρατία. Όταν δημιουργείς καθαρές σχέσεις και προτείνεις συγκεκριμένες λύσεις.

Ένα μεγάλος μέρος δε των 270.000 ανθρώπων που συμμετείχαν στις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου ήταν νέοι και είναι ένα πρώτο δείγμα της σχέσης μεταξύ της παράταξης και των νέων.

Έρευνα της abacus έφερε το Κίνημα Αλλαγής σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς βλέπετε εσείς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων;

Οι δημοσκοπήσεις είναι το εργαλείο με το οποίο διατυπώνεται η εκτίμηση των πολιτών απέναντι στις παρατάξεις. Είναι σίγουρο ότι η ανοδική τάση της παράταξης μας σημαίνει ότι η κοινωνία βλέπει θετικά τις προτάσεις και τις θέσεις μας, τον προοδευτικό μας λόγο, συγχρόνως όμως μας δημιουργεί και την ευθύνη να σεβαστούμε σκληρά και σταθερά και να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Η καλύτερη όμως δημοσκόπηση είναι της Ελληνικής Κοινωνίας στις εκλογές.

Βλέπουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την πανδημία όσο και για την ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες, ενώ από την κριτική του δεν ξεφεύγει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κρατάτε ίσες αποστάσεις από ΝΔ και αξιωματική αντιπολίτευση;

Δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις αλλά σαφείς και μεγάλες αποστάσεις.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είμαστε απέναντι και στον ελιτισμό της Κυβέρνησης και στον λαϊκισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ασκούμε κριτική σε κάθε κατάσταση και πράξη που είναι αντίθετα στις αξιακές μας αρχές.

Ασκούμε κριτική στην διακυβέρνηση της ΝΔ καθώς οι χειρισμοί της τόσο κατά την διάρκεια της πανδημίας, όσο και στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων αλλά και στην ακρίβεια απέδειξαν ότι το επιτελικό Κράτος απέτυχε.

Κρατάμε όμως αποστάσεις και στην τοξικότητα, στην πόλωση και στις άγονες συγκρούσεις που και οι δύο επιδιώκουν αλλά συγχρόνως δείχνει την πολιτική τους απόγνωση. Είμαστε απέναντι σε κάθε προσβλητική συμπεριφορά αλλά και σε κάθε αντιθεσμική κίνηση και πράξη που προσβάλλει την εικόνα του Κοινοβουλίου.

Σε αυτήν την κατάσταση αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση.

Ποιος είναι ο ιδεολογικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής;

Αυτόνομη πορεία, με ρεαλιστικές και προοδευτικές προτάσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις. Η σοσιαλδημοκρατική παράταξη έχει ως επίκεντρο τον πολίτη, σεβασμό στους θεσμούς, ισχυρό κοινωνικό κράτος, ανταγωνιστική παραγωγική βάση. Αυτοί είναι οι πυλώνες και με αυτούς πολιτευόμαστε.

Σε όλη δε την Ευρώπη οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφουν δυναμικά για να προσφέρουν λύσεις για τις ανισότητες, βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό Κράτος.

Να αναμένουμε την επιστροφή παλαιότερων στελεχών; Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα όπως αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Φλωρίδη…

Σκοπός της παράταξης είναι η αυτοοργάνωση και η πρόσκληση στους πολίτες. Σε όλα τα δυναμικά κοινωνικά στρώματα, σε όλους που πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος. Η σοσιαλδημοκρατία απευθύνεται σε όποιον διαθέτει και επιδιώκει τον ρεαλιστικό και προοδευτικό λόγο. Απευθυνόμαστε σε αυτές τις ομάδες και είμαστε εδώ για να τις κινητοποιήσουμε.

Άλλωστε επιδίωξη μας είναι η λειτουργία των οργάνων της παράταξης με όρους δημοκρατικούς και διαφανείς.

Θα δούμε μεγάλες αλλαγές στο κόμμα, ενόψει και του συνεδρίου της Παράταξης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες;

Από τις 13 Δεκέμβρη μέχρι και σήμερα η παράταξη έχει δείξει τα δείγματα της, ότι αποτυπώνει μία νέα νοοτροπία, μία λύση που αφουγκράζεται την κοινωνία και ότι με σταθερά βήματα παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της. Στοίχημα μας είναι η αυτοοργάνωση σε κάθε πόλη και σε κάθε Περιφέρεια αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.

ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΑΧΟΙ –ΣΑΝΤΣΕΘ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας του Κίνηματος Αλλαγής, στη Βουλή κατά τη συζήτηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά την προμήθεια 6 επιπλέον πολεμικών αεροσκαφών τύπου RAFALE, 3 Φρεγατών Belharra, κατευθυνόμενων βλημάτων, τορπιλών καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και συντήρησης

Αντιμετωπίζουμε σήμερα κάποια θέματα, τα οποία αρκετά χρόνια πριν τα είχε θέσει η παράταξη μας. Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 η παράταξη μας για πρώτη φορά καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες. Τότε, τα παπαγαλάκια δεξιά και αριστερά, έπεσαν να μας φάνε που δεν το ψηφίσαμε. Δεν το ψηφίσαμε διότι οι δαπάνες τότε είχαν μία μείωση 140 εκατομμυρίων. Λέγαμε εκείνο τον καιρό ότι υπάρχει μία κρίσιμη συγκυρία και ότι θα έπρεπε να υποστηριχθούν οι εξοπλισμοί. Δυστυχώς τότε δε μας ακούσατε.

Λέμε πάντα ότι η εθνική ενότητα απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας δε γίνεται με «παρών». Αυτή είναι η διαφορετική πατριωτική στάση του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια όσο εσείς προσπαθείτε να μας ταυτίσετε μία με το ένα και μια με το άλλο κόμμα.

Ξέρετε τι σημαίνει πατριωτική στάση απέναντι σε όλα αυτά; Θα το πω με ένα μόνο παράδειγμα. Η Κυβέρνηση της Ισπανίας, πρώτα ο συντηρητικός Ραχόι και μετά ο Σάντσεθ ο σοσιαλιστής, έχουν υπογράψει σύμβαση με την Τουρκία για να την εξοπλίσουν. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για τον Ραχόι που είναι στην ίδια πολιτική ομάδα, δεν είπε ούτε μία κουβέντα. Στις 16 Δεκεμβρίου 2021 είχαμε την συνάντηση του PES. Εκεί συμμετείχε για πρώτη φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης και ήταν παρατηρητής ο κ. Τσίπρας και δεν είπε κουβέντα. Τότε ο κ. Ανδρουλάκης στις Βρυξέλλες έκανε μία δήλωση, παρόλο που είχε εκλεγεί λίγες μέρες πριν και θα ήθελε πολιτικές συμμαχίες. Είπε «Θα θέσω ξανά το ζήτημα του εμπάργκο των όπλων κατά της Τουρκίας. Δεν μπορεί να μιλάμε για μία κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη τα οποία εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρόταση μου, που υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν μπορεί κανένα Ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα επεκτείνοντας, την παλαιότερη συμφωνία της Κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός.»

Αφωνία και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΣυΡιζΑ για τις πρακτικές αυτές. Αφωνία λες και μιλάμε για τον Κώστα Καραμανλή! Μοναδική αφωνία.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στέλνει μήνυμα υποστήριξης για τις ένοπλες δυνάμεις, τις αμυντικές συμφωνίες, έτσι και σήμερα βάζοντας πάνω από όλα το πατριωτικό μας καθήκον ψηφίζουμε «ναι» στην αμυντική συμφωνία.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ e-ΕΦΚΑ & ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ι. Ο εισηγητής Γιώργος Μουλκιώτης, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, επισήμανε -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, κινείται στην ήδη εφαρμοσθείσα πολιτική της σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλιση: αναποτελεσματικότητα και υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της.

Δεν προσφέρει το παραμικρό στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Δεν επιφέρει κανέναν «εκσυγχρονισμό» του Φορέα σε όρους περισσότερης διαφάνειας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου. Μόνο ρουσφετολογικές αναθέσεις θέσεων ευθύνες στους ημέτερους του ΕΦΚΑ που αναπαράγουν το πελατειακό κράτος της Δεξιάς

Την ίδια ώρα, τριάντα μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία και σχεδόν δύο χρόνια μετά από τα «εγκαίνια» της απονομής ψηφιακής σύνταξης με «ένα κλικ» από τον Πρωθυπουργόστον ΕΦΚΑ εκκρεμούν 150.000 αιτήσεις για κύριες συντάξεις και 127.000 επικουρικές. Η ηγεσία του Υπουργείου κρατά αποδυναμωμένο τον ΕΦΚΑ, με τεράστια κενά που αυξάνονται συνεχώς. Το προσωπικό στον ΕΦΚΑ τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 30%, δίχως να αντικατασταθεί. Μόνο το 2021 έφυγαν περίπου 900 υπάλληλοι, με εμπειρία και ειδική γνώση.

Η Κυβέρνηση, αντί να απαξιώνει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, πρέπει επιτέλους να προχωρήσει στην πραγματική ενοποίηση του e-ΕΦΚΑ».

ΙΙ.α. Για την ένσταση αντισυνταγματικότητας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου τοποθετήθηκε ως εξής:

«Η αντίθεση του Κινήματος Αλλαγής στο εν λόγω νομοσχέδιο είναι κατά κύριο λόγο βαθιά πολιτική και ουσιαστική, αλλά και χειροπιαστή με τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Σας αναλύσαμε ήδη τις ελλείψεις και τις αστοχίες των υπό συζήτηση ρυθμίσεων, οι οποίες διακρίνονται από πελατειακή λογική, από αδιαφάνεια, από αναξιοκρατία και από αναποτελεσματικότητα.

Είναι άλλο πράγμα η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η συνταγματική επιχειρηματολογία που πρέπει πάντα να είναι στέρεη και ακλόνητη. Επικαλούμαστε το Σύνταγμα με φειδώ και με υπευθυνότητα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα εμπιστευτούμε την ερμηνεία και τον διάχυτο έλεγχο συνταγματικότητας των υπό κρίση ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου από τα ελληνικά δικαστήρια σύμφωνα και με το πνεύμα της διάκρισης των εξουσιών».

Η αποδόμηση αυτού του νομοσχεδίου από εμάς θα γίνει με ακλόνητα πολιτικά επιχειρήματα και με τεκμηριωμένες ενστάσεις επί των άρθρων και επί της αρχής. Το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι η ουσία των ρυθμίσεων και κυρίως η διασφάλιση της αποδοτικής και αποτελεσματικής λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ και βεβαίως πρωτίστως η εξυπηρέτηση του πολίτη, κάτι στο οποίο εδώ και δύο χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει και σίγουρα δεν πρόκειται να το επιτύχει με τις αναξιοκρατικές προσλήψεις ημετέρων με ελάχιστα προσόντα, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που δυστυχώς δεν πρόκειται να δώσουν λύση στο πολύ μεγάλο αυτό πρόβλημα».

β. Υπενθυμίζουμε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις την 1η Δεκεμβρίου 2021, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» σε ένσταση αντισυνταγματικότητας (της Ελληνικής Λύσης) στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προσώπων άνω των 60 ετών.

Ο Απόστολος Πάνας από το βήμα της Βουλής κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής, απάντησε στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Ας ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα. Τέρμα η πλάκα!».

ΥΓ: Χθες, άλλωστε, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που ψήφισε ένα «άχρωμο» «παρών» στην αμυντική ενίσχυση της χώρας…

Σε επιχειρηματικά συμφέροντα το ΟΑΚΑ με φωτογραφικό διαγωνισμό!

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων (γιατί άραγε τότε;) 28.12.2021 αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΑΚΑ να ανακοινώσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Τένις για 35 χρόνια, έκτασης 70.000 τετραγωνικών μέτρων, με κτιριακές υποδομές εμβαδού 10.000 τ.μ. περίπου, με κεντρικό στάδιο 8.500 θεατών, με δεύτερο μικρότερο 3.000 θεατών και 14 γήπεδα ακόμη, με το σκανδαλώδες τίμημα εκκίνησης των 15.000€ μηνιαίως και με προθεσμία υποβολής προσφορών 55 ημέρες.

Η κερδοφόρα εγκατάσταση είχε τελείως παράλογα δοθεί από το ΟΑΚΑ τα δύο χρόνια 2020 & 2021 σε εταιρία συμφερόντων γνωστών οικογενειών, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα ακολουθούν σήμερα. Η διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού φωτογραφίζει την υπάρχουσα εταιρία με προκλητικό τρόπο και διατάξεις. Ανοίγει δε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και των λοιπών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

Δύο εκτιμητές;- που επελέγησαν από το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ έδωσαν το ευτελές τίμημα των 15.000€ μηνιαίως. Η διακήρυξη με «φωτογραφική» διάταξη ζητά εμπειρία σε διαχείριση παρόμοιας εγκατάστασης (ποια είναι η δεύτερη;)  με συμμετοχή επιχειρηματία 30% στο σχήμα που θα προσφέρει, ζητά επένδυση 5.000.000€ για τα πρώτα 3 χρόνια με ασαφές και απροσδιόριστο αντικείμενο και επιβάλλει αύξηση ενοικίου μετά από τα πρώτα 12 χρόνια της σύμβασης και άλλα πολλά, που φωτογραφίζουν ένα και μόνο συμμετέχοντα.

Το ΠΑΣΟΚ το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» και σήμερα το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει το Δημόσιο χαρακτήρα τους, με βαθιά πίστη πως ο Αθλητισμός είναι Κοινωνικό Αγαθό. Η εγκατάσταση του Τένις ήταν διαρκώς κερδοφόρα για το ΟΑΚΑ και θα μπορούσε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη η οποιαδήποτε βελτίωσή της, ιδιαίτερα με την τεράστια ανάπτυξη του Τένις στην Πατρίδα μας.

Ερωτάται η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο εποπτεύων την Διοίκηση του ΟΑΚΑ Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης:

 • Αν συμφωνεί με το μηνιαίο τίμημα των 15.000€
 • Αν γνωρίζει ότι η γη επί της οποίας υπάρχουν οι εγκαταστάσεις ανήκει στην Ε.Ο.Ε.
 • Αν γνωρίζει ότι πίσω από τον διαγωνισμό εκμίσθωσης για 35 χρόνια υποκρύπτεται σύμβαση παραχώρησης
 • Αν η Νομική του Υπηρεσία έχει γνωμοδοτήσει σχετικά
 • Αν θα εμπλακεί το Ελεγκτικό Συνέδριο για την νομιμότητα
 • Αν η δημοσίευση της διακήρυξης έχει δημοσιευθεί νόμιμα και στην Ε.Ε.
 • Γιατί δόθηκαν μόνο 55 ημέρες για μελέτες 5.000.000€, μέγεθος που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στον φωτογραφικά ζητούμενο χρόνο και αν γνωρίζει ότι συγκεκριμένο τεχνικό γραφείο ετοίμαζε τις μελέτες μήνες πριν και για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας
 • Γιατί ο διαγωνισμός δεν επιτρέπει την παροχή δάνειας εμπειρίας, όπως όλοι οι διαγωνισμοί μεγάλου οικονομικού αντικειμένου

Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή μίλησε σήμερα ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων επεσήμανε:

 • Είναι μια διαχρονική, πάγια θέση μας πως ό,τι εξοπλίζει τη χώρα, ό,τι τη θωρακίζει απέναντι στις τουρκικές απειλές, εμείς το στηρίζουμε. Στηρίζουμε την (ελληνογαλλική) συμφωνία, όμως η προστιθέμενη αξία για τη χώρα θα είναι να αρχίσει να παράγει, να είναι συμπαραγωγός, να εξάγει τεχνογνωσία. Επίσης πρέπει να τεθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο το γεγονός ότι τη στιγμή που η Ελλάδα ξοδεύει ένα τόσο σημαντικό μέρος του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες, κάποιες χώρες της Ευρώπης πουλάνε όπλα στην Τουρκία.
 • Σημαντικό είναι να χτιστεί μια κοινότητα ασφάλειας και ειρήνης στη Μεσόγειο για να μπορέσουμε, όπως έκαναν και κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους γειτονικούς λαούς.
 • Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε ένα συντριπτικό “ναι” στην πρότασή του για αυτόνομη και ενωτική πορεία του Κινήματος. Αυτήν τη στιγμή η προτεραιότητά μας είναι πώς θα μεγαλώσει και θα επανασυνδεθεί το Κίνημα με την κοινωνία. Ζήτημα συνεργασίας με άλλα κόμματα δεν υπάρχει.
 • Έχουμε μια θετική πολιτική ατζέντα, δεν είμαστε ούτε “αντιΣΥΡΙΖΑ” ούτε “αντί” γενικώς. Οι ταμπέλες “αντί” εξέπνευσαν και δεν εμπνέουν κανέναν. Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε μια οργανωμένη καμπάνια να επικοινωνήσουμε στους πολίτες τις προτάσεις μας ενάντια στην ακρίβεια. Έχουμε προτείνει να πάει ο ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και ο κατώτατος μισθός στα 751€ & αμέσως να ξεκινήσουν συλλογικές διαπραγματεύσεις, ώστε να αποφασίζουν οι κοινωνικοί εταίροι, να μην «σκοτώσουμε» την αγορά, αλλά ταυτόχρονα να σταθούμε δίπλα στους εργαζομένους.
 • Όπου θέλει η Κυβέρνηση βρίσκει χρήματα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για παράδειγμα, η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ. Ουσιαστικά “βοηθά” κυρίως τη μεγάλη περιουσία και θα κοστίσει στο Δημόσιο γύρω στα 600 εκ., ενώ με τα ίδια περίπου χρήματα θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε το εισόδημα 350.000 χαμηλοσυνταξιούχων. Αντί να δώσει ο κ. Μητσοτάκης 1,7 δις και να επιδοτούμε διαρκώς τους λογαριασμούς ρεύματος, πρέπει παράλληλα να ενισχύσουμε τους πολίτες να γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί με φωτοβολταϊκά στις στέγες.
 • Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ στερούνται αξιοπιστίας, όταν επί ημερών του σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις δημόσιας ωφέλειας οδηγήθηκαν στην κατάρρευση.
 • Είμαστε στην αρχή της διαδικασίας ανασυγκρότησης και αυτοοργάνωσης. Είμαστε ένα θεσμικό κόμμα και οποιαδήποτε απόφαση μείζονος σημασίας θα την πάρουμε δημοκρατικά και με σεβασμό πάντα στα όργανα του κινήματος.

ΔHΛΩΣΗ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝHΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓHΣ

Οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά και η επίθεση του ευρισκόμενου σε διατεταγμένη υπηρεσία πρέσβη της Τουρκίας στη Νορβηγία εναντίον του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών ευθυγραμμίζονται απόλυτα.

Ως κέντρο του στόχου τους βάζουν σταθερά τον τελευταίο καιρό τη δήθεν κυριαρχία υπό προϋποθέσεις ελληνικών νησιών. Η Τουρκία και στο θέμα αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.

Είναι προφανές πως πρόκειται για κινήσεις εκτός ορίων, τις οποίες η ηγεσία του ΥΠΕΞ και η ελληνική διπλωματία πρέπει να τις αντιμετωπίσουν οργανωμένα και με μακροχρόνιο σχεδιασμό.

 

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.