Σε εξέλιξη το μεγάλο έργο ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 25 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Το σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες του μεγάλου έργου της Ύδρευσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Μαστοράκη, τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Γεωργαλάκη το μελετητή του έργου κ. Μιχάλη Παρασκευόπουλο και τον εκπρόσωπο του εργολάβου του έργου κ Αλέξανδρο Βελεγράκη.

Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου Αντικατάστασης τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Ιεράπετρας από πηγές Σαρακίνας, συνολικού προϋπολογισμού 3.720.000€ η οποία αφορά την αντικατάσταση του πιο προβληματικού τμήματος του αγωγού από το Μύρτος ως και την περιοχή Σωπάτες.

Ο Δήμαρχος παρακολούθησε την πορεία του έργου και ενημερώθηκε από τον κ. Παρασκευόπουλο για τις λεπτομέρειες της μελέτης της δεύτερης φάσης του έργου η οποία έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει την αντικατάσταση του αγωγού από την περιοχή της Σαρακίνας έως και το Μύρτος.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης: «Μετά από μία μεγάλη σειρά προσπάθειών κατορθώσαμε πλέον να παρακολουθούμε την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας.

Το έργο αυτό εξασφαλίζει για πρώτη φορά τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων νερού ύδρευσης και λύνει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της Ιεράπετρας.  

Στόχος μας είναι με την ολοκλήρωση του έργου να καταλήγουν 1000 κυβικά νερού κάθε ώρα από τις πηγές της Σαρακίνας στο υδραγωγείο του Περιστερά, ποσότητα που υπερκαλύπτει τις απαιτούμενες ανάγκες και λύνει μια για πάντα τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλανίζουν την πόλη της Ιεράπετρας και τους οικισμούς

Η πρώτη φάση του έργου εξελίσσεται και ολοκληρώνεται και εμείς ήδη διεκδικούμε την ένταξη και τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης, προϋπολογισμού 3.584.000€, στο νέο πρόγραμμα «Αντώνιος Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.