Σε εξέλιξη ριζική ανακαίνιση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, περιμένοντας τον αξονικό τομογράφο


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 15 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κτιριακές αλλαγές ειδικά στον ισόγειο χώρο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, οι οποίες ξεκίνησαν μέσα στην πρώτη φάση του κορονοιού και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Μανώλης ΚαλλιονάκηςΤο μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από τα χρήματα που διαθέτει ο Σύλλογος φίλων Νοσοκομείου, καθώς αρχές του Απρίλη είχε γίνει ο ραδιομαραθώνιος με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση ενός αξιόλογου χρηματικού ποσού το οποίο ήδη διατίθεται για αυτές τις ανάγκες.

Σύμφωνα με τις νέες διαρρυθμίσεις, στον προαύλιο χώρο που στεγαζόταν το ΕΚΑΒ, θα μεταφερθεί η αιμοδοσία. Προβλέπονται αλλαγές και στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, ώστε να αποκτηθεί από εκεί η πρόσβαση για τα ασθενοφόρα.

Ως προς τον εσωτερικό χώρο, με παρεμβάσεις που θα γίνουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα αποκτηθεί χώρος που θα λειτουργεί ως οφθαλμολογικό ιατρείο. Στην παλιά γυναικολογική κλινική θα διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για σηπτικά χειρουργεία με όλες τις απαιτούμενες ιατρικές υπηρεσίες γύρω από την αίθουσα. Επίσης θα αξιοποιηθούν  οι χώροι στο ημιυπόγειο για να φιλοξενηθούν υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Όσο για τον αξονικό τομογράφο, ο χώρος ήδη διαμορφώνεται, οι τελευταίες υπογραφές για την απόκτησή του μπαίνουν και το αργότερο στα μέσα του Δεκέμβρη κατά τις εκτιμήσεις του αναπληρωτή διοικητή κ. Καλλιονάκη, θα έχει τοποθετηθεί.

Ο επόμενος σχεδιασμός απαιτεί 5 κρεβάτια στα επείγοντα περιστατικά αλλά και λειτουργία της ΜΑΦ αφού από το 2007 είχαν αγοραστεί  τα μηχανήματα, τα μισά από αυτά εντελώς ξαφνικά μέσα σε λίγο χρόνο βρέθηκαν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και τα υπόλοιπα ανακαλύφθηκαν τώρα με την ανακαίνιση να βρίσκονται κλειδωμένα σε αποθήκες.

Όσον αφορά στην νέα προκήρυξη, προβλέπονται  17 θέσεις διοικητικού προσωπικού, αλλά καμία για ιατρικό προσωπικό όπως για παράδειγμα οι 28 μόνιμες θέσεις  για τον Άγιο Νικόλαο που είχαν βγει στη δημοσιότητα 2 χρόνια πριν, αφήνοντας αιχμές ο διοικητής για τους προκατόχους του που δε μερίμνησαν γι αυτό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.