Σε εξέλιξη ανασκαφές στην Επισκοπή μετά από σημάδι που δείχνει αρχαιολογικά ευρήματα

5
(2)

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης ανασκαφικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου σε περιοχή της Επισκοπής μετά από υποψίες για αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από μια τρύπα που παρατηρήθηκε στο έδαφος.

Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Λάκης Πυργιωτάκης στο Ράδιο Λασίθι, χθες το απόγευμα ο ίδιος παρατήρησε χθες το απόγευμα μια τρύπα σε ένα χωράφι η οποία έμοιαζε πολύ με αυτή την τρύπα που εμφανίστηκε πριν 2 χρόνια στο Κεντρί και οδήγησε στην αποκάλυψη ενός πολύ σημαντικού ασύλητου μινωικού τάφου.

Ο ασύλλητος τάφος που είχε εντοπιστεί στο Κεντρί τον Αύγουστο του 2018

Το σημείο όπως λέει, είναι μέσα σε χωράφι με ελιές πολύ κοντά στον εθνικό δρόμο. Η τρύπα είχε διάμετρο μεγέθους περισσότερο από ένα μέτρο, και έτσι ο ίδιος αμέσως επικοινώνησε με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, και τελικά από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται με δυσκολία λόγω της βροχής.

Η υποψία που υπάρχει στους αρχαιολόγους στα πολύ αρχικά αυτά στάδια των ερευνών είναι πως στο σημείο κρύβεται επίσης ένας τάφος, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τη συνέχεια των ανασκαφών.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 2

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.