Σε δύο τμήματα η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας – Πως θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις στα καταστήματα


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 1 Δεκεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα αλλά και θα επηρεάσει τη λειτουργία όλων των καταστημάτων στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας μπήκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη και την αντιδήμαρχο Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για την ανάπλαση για την οποία ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει δεσμευτεί πως θα συμβάλλει για τη χρηματοδότησή της και μεταξύ άλλων προβλέπει και τις νέες εξωτερικές κατασκευές στα παραλιακά καταστήματα οι οποίες είναι παράνομες, και σύμφωνα με την τελευταία παράταση, θα πρέπει να αρχίσουν να κατεδαφίζονται από τον ερχόμενο Απρίλιο. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούνιο και πλέον αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί αλλά και πως θα υλοποιηθεί.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη συζητήθηκε αυτό το θέμα και το ενδεχόμενο να είναι η Περιφέρεια αυτή που θα χρηματοδοτήσει το έργο με χρήματα που θα λάβει από τα αρμόδια Υπουργεία. Όπως φαίνεται το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Υπουργού Ναυτιλίας και κρίνεται πως αυτός είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να τρέξουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και να ξεκινήσει το έργο.

Η κα Χατζημαρκάκη τόνισε πως δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποφάσεις για το θέμα, όμως η Περιφέρεια είναι θετική σε αυτό το ενδεχόμενο.

Τελικά η ανάπλαση που συνολικά θα κοστίσει περίπου 7 εκατ. ευρώ θα σπάσει σε δύο τμήματα, με το πρώτο να αφορά αναπλάσεις κόστους 2,5-3 εκατ. ευρώ στα σημεία που έχει υπάρξει που μετά την εξομοίωση Ζώνης Λιμένα ανήκουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, και πρακτικά είναι τα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν οι παράνομες εξωτερικές κατασκευές των καταστημάτων.

Εφόσον έρθει η χρηματοδότηση και αρχίσουν τα πρώτα έργα στο σημείο της παραλιακής πλατεία και πάρκινγκ, τότε υπάρχει η εκτίμηση πως οι καταστηματάρχες θα αντιληφθούν πως οι διαδικασίες προχωράνε και θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις ώστε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να γίνει εφικτή η συνέχεια της ανάπλασης και οι νέες εξωτερικές κατασκευές οι οποίες προβλέπονται.

ακουστε (εδώ)

29

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.