Σε δραματική κατάσταση το Γηροκομείο Ιεράπετρας – Ανακοινώσεις για τις εξελίξεις που οδηγούν στο τέλος

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Ανακοινώσεις για τις πολλές πρόσφατες εξελίξεις που περιστρέφεται γύρω από τη δομή που εδώ και χρόνια λειτουργεί ως Γηροκομείο, πραγματοποιούνται το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας με συμμετοχή τόσο των μελών του ΔΣ όσο και των εργαζομένων.

Το Ράδιο Λασίθι βρίσκεται στο σημείο, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα μεταδίδει τα νεότερα.

Το Γηροκομείο, οι ωφελούμενοι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι βρίσκονται ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, αφού η δομή έχει κριθεί ως παράνομη και πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές Δεκεμβρίου έρχεται το οριστικό κλείσιμο.

Ταυτόχρονα αναζητούνται ευθύνες για όσα έφεραν τη δομή και το Σύλλογο στο οικονομικό αδιέξοδο ανάμεσα σε όλους όσοι έχουν ασχοληθεί με τη διαχείριση του Γηροκομείου τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα ζητούνται απαντήσεις και για την οικονομική διαχείριση που έχει γίνει τόσο από τα χρήματα που εισπράττονται όσο και από επιχορηγήσεις αλλά και προσπάθειες όπως του Ραδιομαραθωνίου που έγινε πέρυσι.

Ακούστε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το Ράδιο Λασίθι και πατώντας ΕΔΩ

09:55 – Έναρξη της συνέντευξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Νίκος Μιαούλης παίρνει τον λόγο.

-«Όλοι ξέρουν ότι φιλοξενούμαστε εδώ και 3 χρόνια σε ένα ακατάλληλο κτίριο, όμως κανείς δεν ήρθε να μας ζητήσει το λόγο. Ξαφνικά δεχόμαστε μια τεράστια επίθεση.»

-«Μέχρι σήμερα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε νομικά όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει εναντίον του Συλλόγου και των ηλικιωμένων»

-«Στα 3 τελευταία χρόνια προσπαθούμε να μεταστεγαστούμε, σε άλλο χώρο, όμως δεχόμαστε ένα αόρατο πόλεμο, με ελεύθερους σκοπευτές»

-«Έχουμε δώσει πολλά χρήματα στα δικαστήρια, κι όμως λύση δεν βρίσκουμε.»

-«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κοιτάζουν την τρίτη ηλικία αλλά το συμφέρον τους»

-«Ζητάμε να υπάρχει διαφάνεια παντού, έτσι θα ήταν προτιμότερο να μας πουν τι θέλουν αυτοί που μας πολεμούν. Βρήκαμε δύο ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα και τελικά ανακαλύψαμε εμπόδια και στα δύο για τη μεταστέγασή μας»

10:02 – Το λόγο παίρνει εκπρόσωπος των εργαζομένων

-«Μετά το νέο ΔΣ, το μόνο που μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς είναι πως είχαμε μια εσωστρέφεια. Έπρεπε να πούμε νωρίτερα τα προβλήματά μας. Όλοι ξέραμε πως από το περασμένο Μάρτιο λόγω Covid μπήκαμε σε μια τεράστια περιπέτεια, όπως όλα τα γηροκομεία»

-«Πρώτο μας μέλημα είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των εργαζομένων, όμως ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια»

-«Έχουμε 58 ωφελούμενους και 25 εργαζόμενους, και όντως είμαστε σε ένα ακατάλληλο χώρο, όμως κυριολεκτικά δεν έχουμε επιλογή. Η μόνη εναλλακτική είναι να βγάλουμε τους ανθρώπους στο δρόμο.»

-«Όταν έγινε έλεγχος από την Περιφέρεια και πήραμε το πόρισμα, κάναμε ότι μπορούσαμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στα δύο κτίρια. Καταρχάς τότε είχαμε 70 άτομα, και τώρα είμαστε 58.»

-«Πρέπει να ευχαριστήσουμε την παθολόγο Όλγα Σπηλιαρώτη, τη νευρολόγο Άννα Τσακίρη και τον καρδιολόγο Σταύρο Χατζάκη που εθελοντικά μας βοηθούν με τη συνδρομή και του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καλλιονάκη, όπως και τη διατροφολόγο Χαρά Προβατάκη που αφιλοκερδώς έχει φτιάξει το διατροφολόγιο της δομής»

-«Έχουμε 12 άτομα που έχουν έρθει με παραπομπή από τις δημοτικές υπηρεσίες, κάποιοι είναι άστεγοι και άποροι, τι θα τους κάνουμε αυτούς; Θα τους πετάξουμε στο δρόμο; Η Περιφέρεια μας είπε πως μπορούν να μεταφερθούν σε δομή στα Χανιά, όμως αυτό δεν γίνεται με τις νέες νομοθεσίες».

-«Το νέο Γηροκομείο που ανακαινίζεται, λειτουργεί σαν το γεφύρι της Αρτας, 3 χρόνια ξεκίνησε κι ακόμα δεν τελειώνει.»

«Ζητάμε από το Δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης βοήθεια. Αν θέλουν ιδέες έχουμε πολλές, είναι όμως υποχρέωσή του κράτους να δώσει λύσεις. Εμείς σαν εργαζόμενοι διεκδικούμε τόσο για τους ηλικιωμένους, όσο και

-«Έχουμε κύκλο εργασιών 500.000 ευρώ ετησίως που όλα μένουν στην περιοχή. Σε τεχνικούς κλπ»

-«Θέλουμε παράταση λειτουργίας μέχρι να φτιαχτεί το νέο κτίριο. Αν θέλουν οι φορείς θα βρουν τρόπο»

-«Η Ιεράπετρα είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού, δικαιούται να έχει τέτοιες δομές»

-«Κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή, όλοι μας ή οι δικοί μας άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν κάποια στιγμή βοήθεια.»

-«Έχουμε διορία μέχρι τις 3 Δεκέμβρη. Το ζήτημα είναι νομικό. Ή θα μεταστεγαστούμε ή θα κλείσουμε». Ζητάμε παράταση για να παραμείνουμε στο νέο κτίριο.»

10:21 – Το λόγο παίρνει το μέλος του ΔΣ κ. Παπαδοπετράκης

-«Εξαρτόμαστε από άτομα που δεν έχουν σχέση με την Ιεράπετρα, προσπαθώ να το διατυπώσω ευγενικά»

-«Έγινε ραδιομαραθώνιος και βοήθησε όλη η Ιεράπετρα»

-«Ο αντιπεριφερειάρχης μας είπε ξεκάθαρα πως θα μας κλείσει»

-«Δεν χρωστάμε τίποτα σε ενοίκια. Μαύρα λεφτά εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε εμείς σε κανένα που μας νοικιάζει χώρους»

Ακούστε όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.