Σε αργία η Χρύσα Χατζημαρκάκη από την Αποκεντρωμένη για υπόθεση του 2016

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Μια υπόθεση από τα παλιά έγινε αφορμή για μια νέα διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής με επίκεντρο την αντιδήμαρχο Χρύσα Χατζημαρκάκη, η οποία πλέον έχει τεθεί σε αργία για δύο μήνες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, και έτσι δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της, κάτι που έγινε γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση.

Ο λόγος που τέθηκε σε αργία ήταν μια παρατυπία που διαπιστώθηκε σχετικά με μια απ’ ευθείας ανάθεση που είχε γίνει προς τον πατέρα της το 2016 και υπογράφηκε από την ίδια, την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κάτι που απαγορεύεται λόγω της συγγένειας πρώτου βαθμού.

Η υπόθεση αυτή ήταν γνωστή από τότε, με τον Απόστολο Σερεμέτη να ήταν εκείνος που είχε καταγγείλει την παρατυπία και όπως και τώρα, έτσι και τότε είχαν δοθεί απαντήσεις από την κα Χατζημαρκάκη.

Χρειάστηκαν 5 χρόνια από τότε μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και έλεγχοι και τελικά με απόφαση της συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να τεθεί σε αργία η αντιδήμαρχος.

Όπως είπε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η κα Χατζημαρκάκη για το συγκεκριμένο θέμα, αυτό που είχε συμβεί τότε ήταν ένα λάθος της, το οποίο όμως προέκυψε μετά από διαβεβαιώσεις των υπηρεσιών του Δήμου ότι δεν θα υπάρξει, αλλά και πως για το συγκεκριμένο θέμα, όπως διαπίστωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης δεν υπήρχε ούτε δόλος, ούτε οικονομικό όφελος τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της.

Η υπόθεση αφορά την κατασκευή κάποιων τραπεζιών συμπεριλαμβανόταν σε κάποιο ευρύτερο πρόγραμμα της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Τα τραπέζια αυτά είχαν συγκεκριμένες προδιαγραφές κατασκευής αλλά και κόστους περίπου 1.500 ευρώ, χρήματα για τα οποία κανείς απ’ τους οποίους που ζητήθηκε προσφορά δεν δέχθηκε να τα κατασκευάσει αφού οι προδιαγραφές που έπρεπε να τηρηθούν ανέβαζαν πολύ το κόστος.

Τελικά όπως αναφέρει η κα Χατζημαρκάκη, για να μη χαθεί το πρόγραμμα, ζήτησε από ένα εργαζόμενο του πατέρα της να τα κατασκευάσει, και πρακτικά να υπάρξει οικονομική ζημιά στην επιχείρηση του πατέρα της και όχι κέρδος.

Η αντιδήμαρχος απάντησε επίσης και για το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα και ενώ ήταν σε αργία,  εκπροσώπησε το Δήμο Ιεράπετρας σε δικαστήριο για τις γνωστές υποθέσεις των παράνομων παραλιακών κατασκευών, αναφέροντας πως εκεί κατέθεσε ως πρώην αντιδήμαρχος και όχι ως εν ενεργεία, κάτι που δεν αποτελεί παράπτωμα.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε επίσης και η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Κοζυράκη επιβεβαιώνοντας το παράπτωμα το οποίο ήταν υποχρεωμένη να καταλογίσει.

Διαβάστε παρακάτω όλο το ιστορικό της υπόθεσης από το 2016:

 

106

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.