Σε απόγνωση οι αλιείς της Ιεράπετρας λόγω της αύξησης του πετρελαίου και της μείωσης της ζήτησης των ψαριών

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αλιείς όλης της χώρας λόγω των συνεχώς αυξανόμενων τιμών στα καύσιμα που έρχονται να απογειώσουν τα έξοδά τους και να μειώσουν κατά πολύ τα έσοδα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους αλιείς της νοτιοανατολικότερης πόλης της Ελλάδας, την Ιεράπετρα, οι οποίοι μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό κλίμα, έκανα την περασμένη Κυριακή τις εκλογές τους με τη συμμετοχή να αγγίζει τους 140 επαγγελματίες αλιείς.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Λ. Τζαράκης ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι πως «στις αρχές του μήνα «έριξαν» στη θάλασσα τα αλιευτικά τους, για να ξεκινήσουν τη νέα αλιευτική περίοδο, με την ελπίδα ότι θα έχουν καλές ψαριές με μείωση του πληθυσμού των λαγοκέφαλων, που καταστρέφουν τα αλιεύματα τους πάνω από τα δίχτυα τους, καταστρέφοντας με τα κοφτερά τους δόντια και τα αλιευτικά τους εργαλεία. Δυστυχώς όμως, μια ώρα ψαριάς ακόμα και με λαγοκέφαλους στα αλιεύματά τους, ισοδυναμεί με 6 μέρες για να μπαλώσουν και να ράψουν τα δίχτυα ξανά από την καταστροφή που έχουν υποστεί από τον επιθετικό πληθυσμό των επικίνδυνων αυτών ψαριών. Αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής ζήτησης από τους καταναλωτές αλλά και τις τιμές στα καύσιμα που συνεχώς αυξάνονται, κάνουν αποτρεπτικό το επάγγελμα σε νέο κόσμο που αν δεν αλλάξει το κλίμα, κινδυνεύει με αφανισμό».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μια καλή ψαριά θεωρείται περίπου στα 10 κιλά μπαρμπούνια που η τιμή που θα απολαύσουν ίσα που θα καλύψει το πετρέλαιο που θα χρησιμοποιηθεί δίχως τα υπόλοιπα έξοδα και με απλήρωτο τελικά το νυχτοκάματο του ψαρά.

Ακούστε αναλυτικά:

17

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.