Σε «απόγνωση» οι αγρότες της Κρήτης – 50% κάτω η κίνηση στις λαϊκές


0
(0)

Τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται από παραγωγούς και καταναλωτέςΣε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης καθώς δεν μπορούν από τη μια να καλλιεργήσουν και από την άλλη τα προϊόντα τους μένουν αδιάθετα, με συνέπεια αρκετές ποσότητες να καταλήγουν στις χωματερές.

Το οικονομικό αδιέξοδο αντανακλάται και στον χώρο των λαϊκών αγορών, με παραγωγούς να τονίζουν την ανάγκη να ενταχθεί ο κλάδος τους στο επίδομα των 800 ευρώ όπως και να υπάρξουν οικονομικές και φορολογικές ελαφρύνσεις.

Και στη μεγάλη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο Ηράκλειο, στο οικόπεδο Λυδάκη, η αγοραστική κίνηση έχει πέσει κατά 50%, με τους ελέγχους να είναι διαρκείς από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το Σάββατο 4 Απριλίου, η κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη στις λαϊκές αγορές, με τους καταναλωτές να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας έχοντας λάβει τα μέσα προστασίας και ψωνίζοντας τα απολύτως απαραίτητα.

Και στην λαϊκή αγορά του Ηρακλείου, έμποροι και παραγωγή τονίζουν την ανάγκη στήριξης από το κράτος, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Όπως επισήμαναν, αρκετές ποσότητες αγροτικών προϊόντων καταλήγουν στις χωματερές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, μετά τη λήξη της λαϊκής αγοράς, παραγωγοί διαθέτουν δωρεάν τα προϊόντα τους σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr