Σε αποχή και απεργία από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης καλεί ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών της Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Δ. Ο. Ε. διατράνωσε την αντίθεσή του στην εφαρμογή του ν. 4692/2020 για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών προκηρύσσοντας ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ και η πολιτική του ηγεσία συνεχίζουν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο αγνοώντας τις προτάσεις και τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της ΔΟΕ επιχειρώντας με κάθε τρόπο και μέσο τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την ισοπέδωση κάθε έννοιας εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος των εργαζόμενων. Είναι χαρακτηριστική η περιφρόνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο γίνεται εκτός εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών (με δεδομένο ότι το εργασιακό ωράριο μας εκτείνεται από 08:00 έως 14:00).

Το ΙΕΠ καλεί από αύριο τους Διευθυντές, Διευθύντριες, Προϊσταμένους & Προϊσταμένες σχολικών μονάδων ΠΕ για να τους «ενημερώσει» (σε ένα τρίωρο, εκτός του εργασιακού τους ωραρίου) για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Υπάρχει κάποιος/ κάποια που διάβασε την ΥΑ και δεν κατάλαβε κάτι που να τον ωθεί να λάβει μέρος σε ένα τέτοιο μονόλογο, τη στιγμή που γνωρίζει και την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ γι’ αυτή την ΥΑ; Μάλλον όχι…

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή; ΟΧΙ, ασφαλώς! Ούτε η ίδια η πρόσκληση δεν επικαλείται την υποχρεωτικότητα (πώς θα μπορούσε, άλλωστε), αλλά κρίνει «απαραίτητη» τη συμμετοχή για “ενημερωτικό” σκοπό. Εμείς, όμως, τα μέλη του Κλάδου, που καταλάβαμε τις διατάξεις της ΥΑ δεν χρειάζεται να «ενημερωθούμε» περαιτέρω.

Ουσιαστικά με τις τακτικές αυτές το ΥΠΑΙΘ και η πολιτική του ηγεσία επιδιώκουν για επικοινωνιακούς λόγους να παρουσιάσουν ότι «όλα βαίνουν καλώς» και να δώσουν την εντύπωση ότι θα εδραιωθούν χωρίς καμία αντίδραση οι καταστροφικές για τη Δημόσια Εκπαίδευση πολιτικές τους, εν μέσω της φονικότερης πανδημίας των τελευταίων 100 ετών και με τα σχολεία να κλείνουν το ένα μετά το άλλο εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού καθημερινά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Διευθυντές/ Διευθύντριες, Προϊσταμένες/ Προϊστάμενοι Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση μας θέλει αμίλητους και υποτακτικούς κομπάρσους στο έργο της καταστροφής του Δημόσιου Σχολείου που παίζεται από τις κυβερνητικές πολιτικές. Ας μην τους κάνουμε τα χατίρι κι ας τους γυρίσουμε την πλάτη. 

Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μας μονάδων να μη συμμετάσχουν και να μη νομιμοποιήσουν με τη παρουσία τους την επιμόρφωση που προτίθεται το υπουργείο να πραγματοποιήσει. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ–ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία. Κανένας να μη συνδεθεί ούτε στο πρώτο μισάωρο. Οποιαδήποτε σύνδεση στο σύνδεσμο που θα σας σταλεί θα προσμετρηθεί ως συμμετοχή άρα και ως αποδοχή των ενεργειών του υπουργείου.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ. Ο. Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, ώστε την Τρίτη 9–2–2021 (αλλά και όποια άλλη ημέρα) η Υπουργός Παιδείας να μην έχει κανέναν συμμετέχοντα/ καμιά συμμετέχουσα στο σεμινάριο της ντροπής για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» – χειραγώγησης και υποταγής των εκπαιδευτικών που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ. 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Πασπαράκης

Η Γενική Γραμματέας
Σταυρούλα Δατσέρη

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.