Σε αποστολές στην Κω τα σκάφη του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, στα θαλάσσια σύνορα όλη η δύναμη της Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου έχει μεταφερθεί από την περασμένη Δευτέρα όλη σχεδόν η δύναμη του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας με σκοπό να συμβάλλει στους πολύ ενισχυμένους ελέγχους που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες για την αποτροπή της εισόδου μεταναστών και προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας.

Έτσι και τα Λιμεναρχεία της Κρήτης έχουν κληθεί να συμβάλλουν με σκάφη και προσωπικό στις επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη και στο νησί έχουν παραμείνει λίγα σκάφη για έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν.

Όπως λέει ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Γ. Παπαδάκης, από την Ιεράπετρα έχουν αποχωρήσει και τα δύο σκάφη για την Κω, το ένα με το πενταμελές του πλήρωμα, και το άλλο χωρίς πλήρωμα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Σητεία και στα υπόλοιπα Λιμεναρχεία της Κρήτης.

Η ευρύτερη περιοχή αυτή τη στιγμή καλύπτεται από ένα ναυαγωσωστικό σκάφος στη νότια Κρήτη που βρίσκεται στην Αγία Γαλήνη και άλλο ένα ναυαγωσωστικό που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, τα οποία θα μεταβούν σε οποιαδήποτε περιοχή παρουσιαστή ανάγκη, μέχρι να επιστρέψουν τα σκάφη των Λιμεναρχείων.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως το ενδεχόμενο να προκύψει κάποιο περιστατικό με κάποιο πλοίο που θα μεταφέρει μετανάστες από την Τουρκία προς την Κρήτη έχει λίγες πιθανότητες αφού οι έλεγχοι που γίνονται από το βόρειο Αιγαίο ως και το Καστελόριζο είναι πολύ εντατικοί.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.