Σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά του Δήμου Ιεράπετρας προχωρά ο ΤΟΕΒ για χρέη 260.000 ευρώ, δεσμεύοντας λογαριασμούς και περιουσία


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2023 by energinews (admin)

Σε νομικές κινήσεις εναντίον του Δήμου Ιεράπετρας καταφεύγει ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας με σκοπό να εισπράξει άμεσα χρέος 260.000 ευρώ το οποίο υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και προέκυψε λόγω αυξημένης κατανάλωσης του Δήμου την περίοδο της λειψυδρίας και δεν έχει αποπληρωθεί.

Μέσω αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που μπορεί να περιλαμβάνουν δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών η κατάσχεση περιουσίας η νομική υπηρεσία του ΤΟΕΒ από την επόμενη εβδομάδα θα επιχειρήσει να εισπράξει τα χρήματα που οφείλει ο Δήμος Ιεράπετρας.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μ. Παπαδάκης αλλά και αρμόδια αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη δίνοντας λεπτομέρειες για το πως έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η κατάσταση.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως το χρέος δεν αμφισβητείται από πλευράς του Δήμου Ιεράπετρας όμως όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και έτσι ο ΤΟΕΒ έχει την υποχρέωση προς τα μέλη του να διεκδικήσει το χρέος αφού πλέον η δικαστική βεβαίωση της οφειλής έχει  τελεσιδικήσει.

Μεταξύ του ΤΟΕΒ και του Δήμου Ιεράπετρας έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και συμφωνίες για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και έτσι δεν έχει νόημα να συνεχιστεί μια ανάλογη προσπάθεια, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Από την πλευρά της η κα Χατζημαρκάκη τόνισε πως το χρέος είναι υπαρκτό και δεν αμφισβητείται πρόσθεσε όμως πως η νομική υπηρεσία του Δήμου ήταν αυτή που κατεύθυνε τον ΤΟΕΒ για το πως θα μπορούσε να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ανά καιρούς διαθέτει χρήματα στους Δήμους για έκτακτες οφειλές. Το ότι αυτό δεν συνέβη οφείλεται σε ανεπαρκείς χειρισμούς από πλευράς της νομικής υπηρεσίας του ΤΟΕΒ, υπογράμμισε η αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει δέσμευση από το ΥΠΕΣ πως θα δώσει νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες απ’ τα οποία θα πληρωνόταν ο ΤΟΕΒ μέσω του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κα Χατζημαρκάκη τόνισε πως αν ο ΤΟΕΒ δεν μπορεί να περιμένει έχει το δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε νομική κίνηση θέλει για να εισπράξει άμεσα τα χρήματα και από την πλευρά του ο Δήμος Ιεράπετρας με τη δική του νομική υπηρεσία θα φροντίσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Δήμου για υπάρξει μια ομαλή αποπληρωμή των χρεών.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.