Σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας στα Χανιά στο πλαίσιο των σεμιναρίων πολιτικής προστασίας που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων έγινε το τέταρτο σεμινάριο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τη συνεργασία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, της Αντιπεριφέρειας Χανίων και σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ.
Πρόκειται για τη συνέχιση των ημερίδων που έγιναν το περασμένο δίμηνο σε Λασίθι και Ηράκλειο. Ακολούθησαν τα Χανιά και ο προγραμματισμος θα ολοκληρωθεί στο Ρέθυμνο.
Το θέμα του σεμιναρίου αφορούσε την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε σχολεία κατά την εκδήλωση σεισμού. Ακολούθησε ημερίδα που αφορούσε τα νηπιαγωγεία. Η συμμετοχή για άλλη μια φορά ήταν μεγάλη, δείγμα της ανταπόκρισης που καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό κόσμο όπως επεσήμαναν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες.
“Όπως έχει ήδη διαπιστωθεί, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς του νησιού, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα επειδή στόχος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και η πρόληψη που βοηθά να έχουμε την απαιτούμενη γνώση”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Παρασύρης.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί είχαν πολύ θετική ανταπόκριση στα Χανιά και μας παροτρύναν ως περιφέρεια να συνεχίσουμε το εγχείρημα, γεγονός που μας δίνει δύναμη. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις».
Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο.
Παρόντες στην εκδήλωση των Χανίων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακος Σύμβουλος Τάσος Κουρουπάκης και ο Γιάννης Βερυκοκίδης υπεύθυνος τμήματος πολιτικής προστασίας Χανίων.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Κρήτης

πηγη:radiovereniki.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.