Σεισμογράφοι και επιτήρηση στο ρήγμα της Ιεράπετρας μετά το δημοσίευμα του Ράδιο Λασίθι

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Είχε φανεί από την πρώτη στιγμή πως ο μεγάλος, καταστροφικός και φονικός σεισμός στο Αρκαλοχώρι, δεν ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και τελικά όπως φαίνεται, τέτοια είναι και η αντιμετώπισή του η οποία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας εκ νέου στην Κρήτη.

Κάτι που αποδυκνείεται και από πρόσφατη ανάρτηση του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκη Τσελέντη, ο οποίος διαβάζοντας και αναπαράγοντας το δημοσίευμα του Ράδιο Λασίθι και τις δηλώσεις του καθηγητή Χαράλαμπου Φασουλά σχετικά με το ρήγμα της Ιεράπετρας, αποφάσισε να αναλάβει μια πρωτοβουλία ανάλογη με αυτή που είχε κάνει προ μηνών και στο Αρκαλοχώρι και να τοποθετήσει σεισμολογικούς σταθμούς στην περιοχή για καλύτερη επιτήρηση.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσελέντης το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει σκοπό να τοποθετήσει δυο σεισμολογικούς σταθμούς και δύο γεωδαιτικούς σταθμούς πάνω στο ρήγμα της Ιεράπετρας, και για το λόγο αυτό προγραμματίζει μια συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γουλιδάκη.

Όπως τονίζει για το ρήγμα της Ιεράπετρας, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως είναι ενεργό όμως, λόγω της θεωρητικής επικινδυνότητάς του, χρήζει μεγαλύτερης διερεύνησης, και το ίδιο ισχύει και για άλλα ρήγματα της Κρήτης τα οποία επίσης θα μελετηθούν περισσότερο.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.