Σήμερα οι αποφάσεις της ΠΝΟ για συνέχιση η μη της απεργίας


Τελευταία ενημέρωση 11 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Η ΠΝΟ ζητά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις για τα έτη 2020 και 2021
Δεμένα παραμένουν και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια καθώς συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας ύστερα από σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), παραμένει ανοικτός στην ολοκλήρωση των συζητήσεων για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ με την 48ωρη απεργία που προκήρυξε και ολοκληρώνεται αύριο το πρωί ζητεί εκτός των άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις για τα έτη 2020 και 2021.

Στη σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «πλήρη απροθυμία και στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς προκειμένου να καταρτιστεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και να στελεχώσει τα πλοία με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες».

Σήμερα αναμένεται νέα συνεδρίαση της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχιση ή όχι της απεργιακής κινητοποίησης.

Πάντως στην αρχική ανακοίνωση άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, εξέλιξη που φαίνεται πολύ πιθανή, με τον ΣΕΕΝ ωστόσο να επισημαίνει ότι δυο χρονιές (2020 και 2021) η ακτοπλοΐα επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού, αφού η επιβατική κίνηση κατέρρευσε, ενώ μπορεί να γίνει συζήτηση για νέα σύμβαση που θα αφορά το 2022, μια χρονιά που αναμένεται καλύτερη για τον κλάδο.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.