Σάλος με την τιμωρία Κρητικού ναύτη που έβαλε «βέτο» σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Καταδικάζουν την τιμωρία του ναύτη που τόλμησε να εναντιωθεί στην αποστολή του ΝΑΤΟ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση Κρητικού Ναύτη που υπηρετεί στη φρεγάτα «Ναβαρίνον» και φέρεται  σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» να βγήκε στην καθιερωμένη αναφορά και να δήλωσε ότι διαφωνεί με τη συμμετοχή της φρεγάτας σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τελικό προορισμό τη Χάιφα του Ισραήλ!

Μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες για αιφνιδιαστική μετάθεση του Κρητικού ναύτη σε άλλο πλοίο!

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ που ζήτησε με ψηφίσματα από τα σωματεία «να καταγγείλουν την απαράδεκτη τιμωρία του». Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να εκδώσουν ψηφίσματα για τον ναύτη που εναντιώθηκε στη συμμετοχή πλοίου σε ΝΑΤΟική αποστολή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ:

«Χαιρετίζει τη δίκαιη αντίδραση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ) που βγήκε στην αναφορά επειδή εναντιώθηκε στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου υπηρετεί, σε ΝΑΤΟικές αποστολές.

Η στάση του εκφράζει το πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού να μη γίνει η χώρα ορμητήριο πολέμων και για αυτή την στάση τον τιμωρούν με μετάθεση σε άλλο πλοίο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συμμετέχει και οργανώνει φιέστες και πανηγύρια για την μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, για τη βαθύτερη συμμετοχή στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Η βάρβαρη πολιτική τους που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων είναι η ίδια όψη του άλλου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις Νατοϊκές επεμβάσεις. Καμία σχέση δεν έχουν οι ανταγωνισμοί τους με αυτά που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σήμερα. Δίνουν 4.2 δις για πολεμικούς εξοπλισμούς έχουν κάνει το Αιγαίο Νατοϊκό στρατόπεδο. Προωθούν τα συμφέροντά των επιχειρηματικών ομίλων παίρνοντας ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συμμετέχοντας σε πολεμικές ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.

Τα σχέδια τους στέλνουν τα πλοία σε ξένα νερά με σκοπό τη συμμετοχή στη δολοφονική ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση «Sea Guardian» στέλνουν τους φαντάρους έξω από τα σύνορα για να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες στα θύματα των πολέμων τους.Καλούμε τις Ομοσπονδίες τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία τους, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη. Να καταγγείλουν την απαράδεκτη τιμωρία του.

Δε δεχόμαστε κανένα ελληνικό πλοίο να σηκώσει σημαία του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που χρησιμοποιούνται προς όφελος των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Τώρα απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.