Ρυθμός Επικαιρότητας | 27.04.2020

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Θέματα: Επιδότηση εργασίας, συναυλία Πρωτοψάλτη, Τουρισμός, Δικαιοσύνη, ΚΥΤ Σάμου

Επιδότηση Εργασίας: Ένα τολμηρό, αναγκαίο και επεξεργασμένο πρόγραμμα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία
Σήμερα δώσαμε στη δημοσιότητα ένα κοστολογημένο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, που αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επλήγησαν. Με κάλυψη κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους του 40% του μισθού τους για 6 μήνες με όρο την απαγόρευση απολύσεων για το διάστημα αυτό. Ταυτόχρονα προβλέπονται κίνητρα για νέες προσλήψεις. Το κόστος του προγράμματος αγγίζει τα 2 δις και μπορεί να καλυφθεί από το πρόγραμμα SURE, το ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και αν χρειαστεί, το απόθεμα-”μαξιλάρι”.

Το πρόγραμμα έχει ως στρατηγικούς στόχους:

Να στηρίξει την επανεκκίνηση της οικονομίας, με παράλληλη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις που επλήγησαν
Να συμβάλει στο να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Να δώσει κίνητρα για νέες προσλήψεις σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων
Να στηρίξει το εργατικό δυναμικό στις αγροτικές επιχειρήσεις και την παραγωγή
Η πρότασή μας εκφράζει τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. Είναι μια εμπροσθοβαρής πολιτική παρέμβαση που ενεργοποιεί κράτος, επιχειρήσεις και εργαζομένους για να προλάβει την ύφεση και το κόστος ενός νέου κύκλου ανεργίας, λουκέτων και μειωμένων δημοσίων εσόδων. Οριοθετείται από την παθητική επιδοματική πολιτική ή τις νεοφιλελεύθερες λογικές των μικρο-δουλειών και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων της επισφάλειας. Βασική μας αρχή είναι ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον πάνω σε ερείπια, αλλά σε ζωντανές επιχειρήσεις και εργαζόμενους με αξιοπρέπεια. Καλούμε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, στη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη.

Συναυλία Πρωτοψάλτη: “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”

Η “κινητή” συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήταν μια καλή ιδέα για την τόνωση των Αθηναίων που παραμένουν για μεγάλο διάστημα σπίτι. Και θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα αν δεν προσέκρουε – και αυτή – στην ακατανίκητη επιθυμία του Πρωθυπουργού να στήνει επικοινωνιακό show σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας. Η αποκάλυψη της ίδιας της καλλιτέχνιδος ότι ξαφνικά ζητήθηκε να γίνει παράκαμψη προς Μαξίμου χάριν ενός ακόμα photo opportunity του κ. Μητσοτάκη, τα λέει όλα. Μόνο που εικόνα αποτύπωσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να θυσιάζει για πέντε λεπτά δημοσιότητας, την στάση προσωπικής ευθύνης που ζητήθηκε επέδειξαν οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα. Πολύ δε περισσότερο, όταν μερικά στενά πιο κάτω τα περιπολικά ζητούσαν από τους περαστικούς ταυτότητα και δήλωση μετακίνησης.

Πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου: Η αποθήκη ψυχών έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό πυριτιδαποθήκη
Όσα συμβαίνουν αυτές τις δυο ημέρες στη Σάμο ήταν, δυστυχώς, αναμενόμενα. Προσβάλλουν την ανθρώπινη και εθνική αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση με διάφορα προσχήματα καθυστέρησε την πραγματική και βιώσιμη αποσυμφόρηση των νησιών. Οι αρμόδιοι υπουργοί εξαγγέλλουν, υπόσχονται αλλά δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Η αποθήκη ψυχών έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό πυριτιδαποθήκη και ωρολογιακή βόμβα. Ήρθε η ώρα να φύγουν οι μπουρλοτιέρηδες και να αναλάβουν οι πυροτεχνουργοί. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης, την προστασία των ανθρώπων (αιτούντων άσυλο και ντόπιου πληθυσμού) και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση.

Τουρισμός: Ζητείται σχέδιο στήριξης και επανεκκίνησης

Τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου. Οι προβλέψεις δείχνουν πτώση του τζίρου κατά 50%, δεκάδες ιδιοκτήτες έβαλαν πωλητήριο στις μονάδες τους υπό την πίεση της ρευστότητας, πάνω από 3.000 ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά φέτος το καλοκαίρι και όσα ανοίξουν πιθανότατα θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος υποδεικνύει ότι θα χρειαστούν κεφάλαια κίνησης περίπου 1,8 δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση των τουριστικών επιχειρήσεων». Ο κίνδυνος στρατιές εργαζομένων να οδηγηθούν στην ανεργία, οι συναφείς κλάδοι του τουρισμού να μαραζώσουν και να απειληθεί άμεσα η κοινωνική συνοχή, είναι υπαρκτός.

Τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Τουρισμό θα πρέπει να περιέχει τις παραμέτρους της εξασφάλισης της υγείας των ταξιδιωτών, την προβολή της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού, την προστασία των εργαζομένων και της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της αειφορίας, το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Διαβάστε τη σχετική ερώτηση.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί «επιστροφή» στο χθες

Από το λαϊκισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οδηγούμαστε στο διοικητισμό της Ν.Δ., από τη μια αδιέξοδη πολιτική στην άλλη. Δεν υπάρχει κανένα μέτρο για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης – η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, η επιχειρούμενη σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου, το αντιεκπαιδευτικό μέτρο στην εγγραφή των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ. θέτοντας όριο ηλικίας τα 17 έτη, η εμμονή στις Δέσμες, ως σύστημα πρόσβασης καθώς και η εξαφάνιση του Εθνικού Απολυτηρίου είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Χωρίς κοινωνικό διάλογο, το νομοσχέδιο δεν πρέπει να εισαχθεί στη Βουλή. Η εκπαίδευση δεν είναι διοικητικός οργανισμός. Είναι κοινωνικός και πολιτικός, μορφωτικός και παιδαγωγικός θεσμός. Θέλει σχέδιο και όραμα.

Δείτε αναλυτικά εδώ τις θέσεις μας.

Δικαιοσύνη: Κατώτερη των περιστάσεων η κυβερνητική πολιτική

Οι αποφάσεις του Υπουργείου λαμβάνονται μονομερώς και αιφνιδιαστικά. Θυμίζουμε ότι ανάλογες αυταρχικές λογικές δοκιμάστηκαν και στο πρόσφατο παρελθόν. Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, όπως η γενίκευση και διάχυση του e-justice, που θέσπισε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά το 2009. Παρατηρείται επίσης μεγάλη αδράνεια στην λήψη των απαιτούμενων προστατευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην ελληνική Δικαιοσύνη. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της μερικής επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων, χωρίς προπαρασκευαστικά μέτρα ασφαλείας, χωρίς συγκεκριμένο ποιοτικό και ποσοτικό χρονοδιάγραμμα και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς εντάσσεται στην ίδια πρακτική. Την ίδια στιγμή δε που άρον άρον ανοίγουν μόνον οι υποθέσεις εκείνες που αφορούν την διευκόλυνση των Τραπεζών σε Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία, δεν υπάρχει καμία μέριμνα και καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις τα μέτρα προστασίας της Α΄ κατοικίας. Ο νευραλγικός χώρος της Δικαιοσύνης είναι δυστυχώς και πάλι σε αναβρασμό. Η κυβέρνηση οφείλει να τον αφουγκραστεί.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Το πρόγραμμα μας για την στήριξη της εργασίας είναι στοχευμένο και κοστολογημένο.

Έχουμε πει πολλές φορές τα μέτρα δεν τα μηδενίζουμε αλλά είναι ανεπαρκή. Χρειάζεται τώρα

Ενδιάμεσο πρόγραμμα. Στόχος της πρότασης μας για επιδότηση εργασίας είναι να περιορίσουμε τα λουκέτα σε επιχειρήσεις και να προστατευθεί η εργασία. Η επιδότηση δίνεται με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν απολύσεις και δυσμενής μεταβολή των συμβάσεων των εργαζομένων. Είναι προφανές ότι η στήριξη για τους εργαζομένους στη τουριστικές επιχειρήσεις θα διαρκεί για όσο διάστημα λειτουργούν, ενώ χρειάζεται και στήριξη των εργαζομένων στις αγροτικές επιχειρήσεις για να υπάρχει επάρκεια στα τρόφιμα.

Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση, με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Το κόστος του προγράμματος μας για 1.000.000 εργαζόμενους είναι περίπου 2 δις και θα καλυφθεί από το ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, που αποφάσισε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση και αναλογεί στην Ελλάδα κάτι λιγότερο από 1,5 δις ευρώ, ενώ υπάρχουν αδιάθετα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο περίπου στα 600 εκατ ευρώ. Ως τελευταία επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν χρειασθεί συμπληρωματικά και μικρό τμήμα από το δημοσιονομικό απόθεμα. Επομένως καταθέσαμε μια πρόταση απολύτως στοχευμένη και κοστολογημένη που η Κυβέρνηση μπορεί και οφείλει να υιοθετήσει.

Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων

Η επιστροφή στην κανονικότητα και η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα για να μην έχουμε υποτροπή της νόσου. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσαμε ότι δεν θα ακολουθήσουμε στη χώρα μας τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης. Οποιαδήποτε απόφαση δεν πρέπει να είναι αντίθετη με αυτή την αρχή. Το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλο ρίσκο. Περιμένω να δω ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο και τις αυστηρές προϋπόθεσες για τις οποίες μίλησε ο κ. Τσιόρδας. Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει από τα σχολεία; Η κυβέρνηση θέτει τις προτεραιότητες και οι επιστήμονες καθορίζουν το πώς. Περίμενα η Κυβέρνηση να ξεκινήσει πρώτα από τις επιχειρήσεις και στο τέλος να ανοίξουν τα σχολεία. Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις. Είναι λογικό να δοθεί προτεραιότητα στην Γ’ λυκείου και την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Δώσαμε μάχη για να ανακοινωθεί ο περιορισμός της ύλης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν. Όπως επίσης να ολοκληρωθεί το εξάμηνο και οι πτυχιακές εξετάσεις των τελειόφοιτων φοιτητών. Όλα τα υπόλοιπα θέλουν προσεκτικό σχεδιασμό . Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης.

Να ερευνηθεί αν υπήρχε ειδικό πρωτόκολλο λειτουργίας και κυρίως έλεγχος στη εφαρμογή του για τις ιδιωτικές κλινικές.

Κρατώ αυτό που είπε ο κ. Τσιόδρας ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερους ελέγχους για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Έχουμε επισημάνει από αρχή της κρίσης το έλλειμμα αυτό, δηλαδή, την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερα τεστ για το σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα. Όπως επίσης σήμερα φαίνεται πόσο αναγκαία ήταν τα τεστ στο υγειονομικό προσωπικό γιατί θα είχαμε, ίσως, αποφύγει τους πρόσφατους θανάτους στις ιδιωτικές κλινικές. Καλά κάνει ο εισαγγελέας και ερευνά τις αμέλειες που υπήρξαν στη λειτουργία των κλινικών, αλλά πρέπει να ερευνήσει αν υπήρχε και συγκεκριμένο ειδικό πλαίσιο λειτουργίας και κυρίως έλεγχος στη εφαρμογή του, όλη αυτήν την περίοδο. Και βέβαια γιατί δεν έγιναν τεστ στο υγειονομικό προσωπικό.

Με τροπολογία ζητάμε άμεση παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Έχουμε καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητάμε άμεση παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Έχουμε παράλληλα προτείνει να δημιουργηθεί μία διακομματική επιτροπή για να σχεδιάσουμε ένα μόνιμο σύστημα προστασίας και διαχείρισης του προβλήματος αυτού. Καλώ την κυβέρνηση επιτέλους να ανταποκριθεί. Επίσης για τα κόκκινα δάνεια εδώ και έναν χρόνο μιλάμε για δημιουργία bad bank. Τότε έπεσαν να με φάνε προσωπικά, έλεγαν ότι η Γεννηματά είναι λαϊκίστρια. Τώρα και ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλά γι’ αυτό. Οι τράπεζες πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάταξη της οικονομίας και η κυβέρνηση πρέπει να το επιβάλλει. Όχι με τη λογική του κέρδους, αλλά με τη λογική της στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Πρέπει να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ASTRA TV ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΕΔΗ (ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 15:45)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Astra TV και την εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 15:45.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 93 ΚΑΙ 27 ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ 

Απόσυρση των άρθρων 93 και 27 του ν/σ του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και των προστατευόμενων περιοχών στα νησιά

Εν καιρώ πανδημίας, η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο το άρθρο 93 επί της ουσίας μεταφέρει τις αρμοδιότητες του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) από επίπεδο Νομού που ίσχυε έως σήμερα σε επίπεδο Περιφέρειας αποκλειστικά και μόνο στις νησιωτικές περιφέρειες, όπως των Ιονίων νήσων.

Η διάταξη αυτή είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, αφού αντιβαίνει την επιταγή του για τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων των νησιών, οπισθοδρομική και μη λειτουργική, βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών καθώς επιβάλει την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση να εκχωρήσει, με ενέργειες που ελέγχονται για την νομιμότητά τους, σημαντικότατα περιουσιακά στοιχεία στην οικεία Περιφέρεια τα οποία απέκτησε με την αδρή συμβολή των δημοτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα ίδια ισχύουν και για το άρθρο 27 και την αυθαίρετη ενοποίηση των Φορέων Διαχείρισης εντελώς ασύνδετων προστατευόμενων περιοχών.

Καλούμε την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα για τις ιδιαιτερότητες των νησιών αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των νησιών διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των φορέων όπως υφίστανται.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΦΟΙΤΗΤΗ – ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ

Ανακοίνωση Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής

Παρακολουθούμε με θλίψη εν μέσω πανδημίας την μετατροπή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε Υπουργείο παλαιάς Αστυνομίας.

Αρχικά η πολιτική του ηγεσία, με πλήρη ιδεοληπτική εμμονή, αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε κάθε παρότρυνση διεθνούς και εθνικού φορέα για τα δικαιώματα, που ζητούσε την αποσυμφόρηση των φυλακών για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19.

Εμμένει δηλαδή, στο να κρατά 11.296 κρατουμένους σε 10.055 θέσεις, γεγονός που τους εκθέτει διαρκώς στον κίνδυνο της πανδημίας, παίζοντας δηλαδή καθημερινά με τη ζωή τους.

Τώρα, άρχισε να στοχοποιεί και τους κρατουμένους που διεκδικούν συνθήκες προστασίας της υγείας στις φυλακές.

Η περίπτωση του Βασίλη Δημάκη, που είναι αριστούχος φοιτητής τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κρατικός υπότροφος λόγω της αριστείας του, έρχεται να προστεθεί στον αχαλίνωτο κατήφορο προσβολής δικαιωμάτων, που έχει επιλέξει για μοντέλο διαχείρισης των φυλακών η αστυνομικοποιημένη πολιτική ηγεσία του.

Ο φοιτητής – κρατούμενος, που κατά την επίσκεψη της αρμόδιας Γενικής Γραμματέως των φυλακών, συναντήθηκε μαζί της ως εκπρόσωπος των συγκρατουμένων του, φέρεται να τιμωρήθηκε από την ίδια με πειθαρχική μεταγωγή. Έτσι, στερήθηκε βάναυσα το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Από τη σκοπιά αυτή είναι εύλογη η ανησυχία πλήθους προσωπικοτήτων και φορέων, όπως η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που ζητά την ανάκληση της αυθαίρετης μεταγωγής.

Ταυτόχρονα σε συμβολικό επίπεδο, το μήνυμα της απόφασης του υπουργείου προς τους κρατουμένους της χώρας είναι, να βουβαθούν και να μην ενοχλούν την κυβέρνηση διεκδικώντας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, διότι θα τιμωρηθούν.

Ενώ, σε ατομικό επίπεδο, η ζωή του Δημάκη βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο λόγω της απεργίας πείνας και δίψας που ξεκίνησε.

Δεν υπάρχει πλέον πιο αυτονόητα ανθρώπινη ενέργεια για το υπουργείο, από το να ανακαλέσει τώρα την εκδικητική απόφαση.

Και να μην την καταστήσει αιτία κρατικού εγκλήματος.

Ν. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου, Υπεύθυνης Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής

Oι πρώτες εικόνες από τα Δικαστήρια όλης της χώρας μετά την επαναλειτουργία τους έρχονται να επαληθεύσουν δυστυχώς τις ενστάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Εκατοντάδες άνθρωποι σε συνθήκες συνωστισμού, έλλειψη σαφών υγειονομικών οδηγιών και μέτρων. Η Απόφαση της Κυβέρνησης ήταν βεβιασμένη, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις μας όπως και οι ενστάσεις όλων των Δικηγορικών Συλλόγων. Εκφράζω την έντονη ανησυχία μας για τον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων που θα θέτουν σε διακινδύνευση την Δημόσια Υγεία και εν τέλει την ίδια την λειτουργία της Δικαιοσύνης. Είναι επιτακτικό εδώ και τώρα να συζητηθεί εκ νέου όλο το πλαίσιο επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ;

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων και τη στρατηγική της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε:

Όσο μιλούν τα κυβερνητικά στελέχη και «εξηγούν» τι πρόκειται να γίνει τόσο προκύπτουν ερωτήματα:

Έχει αλλάξει η χώρα στρατηγική και υιοθετεί την ανοσία της αγέλης; Τι σημαίνει ότι θέλει να ανοίξει τα σχολεία «εν είδει προσομοίωσης»; Πειράματα θα κάνει;

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.