Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.07.2020


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

“Και σκάνδαλο και σκευωρία: συγκάλυψαν τις αθέμιτες πρακτικές των φαρμακευτικών με την καθοδήγηση του παραδικαστικού κυκλώματος”
Αποδεικνύεται πλέον, η ύπαρξη και η λειτουργία ενός σκοτεινού παραδικαστικού συστήματος. Ενός κυκλώματος που δεν προήλθε από «παρθενογένεση», είχε ήδη γεννηθεί μέσα από τα σπλάχνα της Δεξιάς, με κύριο στόχο το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που το υιοθέτησε πλήρως και το καρπώθηκε. Πόνταρε πάνω στη δική τους τεχνογνωσία για να χτίσει το δικό του παρακράτος. Να αλώσει τους θεσμούς για να τους ελέγξει από μέσα.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, γνωστός από την εποχή της Καραμανλικής διακυβέρνησης, ανέλαβε συντονιστής ενός ολόκληρου συστήματος παραεξουσίας μέσα στους κόλπους του εισαγγελικού, κυρίως, σώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε την καταπολέμηση, δήθεν, της διαφθοράς στον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Κυβέρνησης της ΝΔ.
Στο ψευτοδίλημμα σκάνδαλο ή σκευωρία οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή, απάντησαν καθαρά: Και σκάνδαλο – και σκευωρία. Γιατί υπήρχε – και το αποκαλύψαμε – το σκάνδαλο στο φάρμακο και ειδικά το σκάνδαλο Novartis. Και όχι μόνο αυτής, αλλά και άλλων πολυεθνικών εταιρειών που υιοθέτησαν παράνομες κι αθέμιτες πρακτικές, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και αλλού.
Στην Ελλάδα έγινε το αντίθετο από εκείνο που έκαναν οι αμερικανικές αρχές. Με την καθοδήγηση του παραδικαστικού κυκλώματος, η Εισαγγελία Διαφθοράς κατ’ ουσίαν αρνήθηκε να διερευνήσει τις πραγματικές ευθύνες για το υπαρκτό σκάνδαλο των αθέμιτων πρακτικών των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Η συγκάλυψη των αθέμιτων πρακτικών της Novartis απέκλεισε ως τώρα την Ελλάδα από οικονομικές αποζημιώσεις. Το λέω από το 2018.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν παράλληλες, ευθύνες στο χώρο του φαρμάκου. Από την έκρηξη της δαπάνης την περίοδο πριν το 2009 έως και την άρνηση τιμολόγησης του φαρμάκου το 2015, τα δύο αυτά κόμματα έχουν διαχειριστεί με ολέθριο τρόπο το δημόσιο χρήμα στο χώρο της Υγείας.
Δέκα μήνες μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής, η διαδικασία οδεύει στο τέλος της με την σημερινή απόφαση της Βουλής. Το Κίνημα Αλλαγής έχει πάρει καθαρή θέση υπερ. της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης. Ο λόγος πλέον δίνεται στη Δικαιοσύνη.
“Ελληνοτουρκικά: Ο λαός περιμένει από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”
Η Τουρκική επιθετικότητα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Ευρώπη για μια ακόμα φορά παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες τη συζήτηση για τις ενέργειες της Τουρκίας που απειλεί την Ειρήνη στην Αν. Μεσόγειο. Διατηρεί έτσι την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και επιβεβαιώθηκε ότι κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και οδηγεί σε νέες επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Τώρα προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχει ευθύνη ο κ. Πρωθυπουργός που αρνείται το διάλογο με τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων ώστε να διαμορφωθεί η εθνική γραμμή , να δημιουργηθεί αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό και να δοθεί ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση.
Ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι αδιανόητο η Αξιωματική Αντιπολίτευση να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλλει βάναυσα τη Δημοκρατία μας την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δώσει τούτη την ώρα στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Το Κίνημα Αλλαγής, έχει απόλυτη προτεραιότητα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την αναγκαία ενότητα του έθνους και του λαού αυτές τις ώρες.
“Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: η Ευρώπη έκανε ένα βήμα μπροστά”
Επιτέλους, η Ευρώπη έκανε ένα βήμα μπροστά. Το Κίνημα Αλλαγής έδωσε μάχη μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για να δημιουργηθεί το Ταμείο Ανασυγκρότησης, για να δοθούν τα χρήματα ως μεταβιβάσεις χωρίς μνημόνια και όχι ως δάνεια. Τα παζάρια και οι συμβιβασμοί με όσους επιμένουν στη λιτότητα, είχαν και αρνητικά σημεία :
– μειώθηκαν οι μεταβιβάσεις περίπου 20% και αυξήθηκαν αντίστοιχα τα δάνεια

– περικόπηκαν δραστικά κονδύλια για την υγεία, την δίκαιη μετάβαση για τις λιγνιτικές περιοχές, τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, την έρευνα και την καινοτομία

– μειώθηκε η περίοδος εφαρμογής του προγράμματος στα τρία χρόνια

– προβλέπεται μια διαδικασία που επιτρέπει στις «φειδωλές» χώρες να αμφισβητούν προγράμματα των χωρών του Νότου και να τα φρενάρουν.

Παρόλα αυτά για την Ελλάδα είναι μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο και όραμα. Με ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ώστε να μη συνδεθεί με πελατειακές σκοπιμότητες, να στηρίξει νέες πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προσαρμογή μας στην ψηφιακή εποχή.Στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά σε ανοιχτή γραμμή με τους παραγωγικούς φορείς και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ.
“Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ: Αποκρουστικά όσα αποκαλύπτονται”
Τα όσα αποκαλύπτονται για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ , δημιουργούν μια αποκρουστική εικόνα, αναδεικνύουν τις βαθιά αυταρχικές, καθεστωτικές, αντιδημοκρατικές αντιλήψεις του. Φύλακες παρακράτους. Αναρωτιέμαι τι σχέση έχουν αυτά με προοδευτική δύναμη. Τι σχέση έχουν αυτά με την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Το Παραδικαστικό κύκλωμα, με τα μαγαζιά και τα παραμάγαζα, με παρακρατικές και παράνομες πράξεις για τον έλεγχο των ΜΜΕ.
Και τώρα με τις φρικιαστικές αποκαλύψεις για το Μάτι, αλλά και για τα κυκλώματα αλληλοεξόντωσης μέσα στην Πυροσβεστική. Διαχειρίστηκαν τις τύχες μας χωρίς αίσθηση καθήκοντος, χωρίς δημοκρατικό ήθος. Με πρώτο πολιτικά υπεύθυνο τον κ Τσίπρα. Που ως Πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα. Συμμετείχε στο προκλητικό, ανάλγητο show συγκάλυψης, την ώρα που 102 πολίτες είχαν χάσει τη ζωή τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ηθικό ανάστημα και την πολιτική αξιοπιστία για να επιτελέσει τον ρόλο του. Το ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική πλάνη. Μπορεί να βολεύει τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση αυτή η κατάπτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει όμως λάθος αν νομίζει ότι θα μείνει ανενόχλητος στην παλινόρθωση της συντηρητικής πολιτικής στη χώρα.

ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ανακοίνωση Τομέα Συνταξιούχων Κινήματος Αλλαγής

Συνεχίζοντας τις επικοινωνιακές φιέστες ο Πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα ως «λυδία λίθο» την πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής σύνταξης, στη προσπάθεια της κυβέρνησης να σπρώξει κάτω από το χαλί τα εντεινόμενα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης που δημιούργησαν και συνεχίζουν να επαυξάνουν οι συντηρητικές πολιτικές της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης.

Η πολυδιαφημιζόμενη ψηφιακή σύνταξη αποτελεί άνθρακα και όχι θησαυρό. Περιορίζεται η εφαρμογή της σε ελάχιστο αριθμό «εύκολών περιπτώσεων» απονομής σύνταξης, αφήνοντας σε αναμονή και ανέχεια περισσότερους από 300.000 συνταξιούχους, που περιμένουν ως και πάνω από τρία χρόνια, την έκδοσή της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησής τους για κύρια, επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ. Τα επικοινωνιακά τρικ δεν μπορούν να καλύψουν τα αδιέξοδα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης, ως προς τη βιωσιμότητα και το ύψος των παροχών που δημιούργησε ο νόμος του Κατρούγκαλου και επισφράγισε η τωρινή κυβέρνηση το Φεβρουάριο, με το νόμο της «δήθεν» μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Τα επικοινωνιακά τρικ δεν μπορούν να καλύψουν τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι από την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη αποδιοργάνωση του ΕΦΚΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής πριν αλλά και κατά την ψήφιση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου, κατέθεσε στη βουλή τη μονή ολοκληρωμένη προοδευτική πρόταση για δίκαιο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, ασφαλιστικό σύστημα παροχής αξιοπρεπών συντάξεων, με προσδιορισμένους προς τούτο τους αναγκαίους πρόσθετους πόρους.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά κόλπα και να στραφεί σ’ αυτή καθαυτή την ουσία του ασφαλιστικού συστήματος υιοθετώντας και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Ανάρτηση Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά

Οι πληγές στο Μάτι παραμένουν ανοιχτές. Στις ψυχές και στις μνήμες των ανθρώπων που επέζησαν από την ανείπωτη καταστροφή.

Οι δομές και οι υπηρεσίες ενός φθαρμένου συστήματος εξουσίας δεν προστάτεψαν τους πολίτες την κρίσιμη ώρα. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, και παραλείψεις και είναι προκλητική και εξοργιστική η προσπάθεια συγκάλυψης τους που έρχεται στο φως.

Δύο χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε, αλλά να δουλέψουμε όλοι για να κλείσουν οι πληγές, με Δικαιοσύνη και Ανθρωπιά. Δικαιοσύνη για να προχωρήσει άμεσα η έρευνα και να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες. Ανθρωπιά για να αποκατασταθεί επιτέλους το Μάτι και να γίνει ξανά χώρος ζωής.

 

ΑΝΑΦΟΡΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Β. ΜΑΡΚΟΥ

Προς

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ του Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνου Β. Μάρκου

Αξιότιμοι κ.κ. Πρόεδροι,

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος με αντικείμενο τη συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του», ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνος Β. Μάρκου επιτέθηκε με σκαιό και χυδαίο τρόπο εναντίον του Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, καθώς και του συνόλου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, απευθύνοντας δημόσια ύβρεις και άσεμνη χειρονομία. Ειδικότερα, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της από 22.07.2020 συνεδρίασης της Ολομέλειας και όπως μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση σε πανελλαδικό επίπεδο από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, ο αναφερόμενος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καθύβρισε λόγω και έργω τόσο τον κ. Ο. Κωνσταντινόπουλο όσο και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες, ανάρμοστες, καταδικαστέες ομοφοβικές εκφράσεις και χειρονομίες, που απάδουν όχι μόνο του κοινοβουλευτικού αξιώματος, αλλά και της ιατρικής και ακαδημαϊκής ιδιότητας του αναφερομένου. Η συμπεριφορά του δε αυτή προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης και την αποβολή του αναφερομένου από την αίθουσα, με απόφαση του Προεδρείου.

Η ως άνω έργω και λόγω εξύβριση και δη κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής διαδικασίας αποτελεί κατ’ εξοχήν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κατά την έννοια του άρθρου 80 ΚτΒ Α’ και των συναφών διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως ισχύουν. Ειδικότερα, η ανάρμοστη ενέργεια του κ. Κ. Μάρκου εμπίπτει στις περιπτώσεις (α), (γ), (δ), (ε) και (ζ) της παραγράφου 4 του άρθρου 77 ΚτΒ Α΄, καθώς στην περίπτωση αυτή συρρέουν απρεπής συμπεριφορά με λόγια ή έργα, χρησιμοποίηση προσβλητικών εκφράσεων κατά της τιμής και της υπόληψης μελών του Κοινοβουλίου, έλλειψη του οφειλόμενου σεβασμού προς το Προεδρείο και την αποστολή της Βουλής και εν τέλει παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Σώματος.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο αναφερόμενος, παρά την από Ιουλίου 2019 εκλογή του ως βουλευτή, παραμένει ως σήμερα Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας -θέση στην οποία για πρώτη φορά στα χρονικά υπηρετεί εν ενεργεία βουλευτής. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει εύλογο προβληματισμό για τη συμβατότητα των πολλαπλών καθηκόντων του κ. Κ. Μάρκου, όπως αναφέρεται στη σχετική από Ιανουαρίου 2020 επιστολή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και σε συναφή αρνητικά δημοσιεύματα (βλ. από 31.05.2020 φύλλο «Εφημερίδας των Συντακτών»). Με δεδομένα τα ανωτέρω, θα πρέπει να διερευνηθεί στο πρόσωπο του αναφερομένου ενδεχόμενη συνδρομή της κατά το άρθρο 3 του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως ισχύει, περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων.

Δια της παρούσης ζητούμε τις, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, περαιτέρω ενέργειες για την κίνηση των διαδικασιών με αφορμή την ως άνω αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του αναφερομένου βουλευτή.

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Κεγκέρογλου

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

On camera

Μετά τη συνάντηση και την ενημέρωση που είχε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.