Ρυθμός Επικαιρότητας | 11.05.2020

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Θέματα: Νέος διχασμός, ουρές στη ΔΕΗ, κάμερες στις τάξεις, τουρισμός, πρώτη κατοικία, σενάρια εκλογών, υπέρογκες χρεώσεις δεδομένων

Νέος διχασμός προ των πυλών με ενορχήστρωση της Κυβέρνησης και σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ
Εδώ και μέρες, ζούμε ένα πολιτικό και θεσμικό πισωγύρισμα από την Κυβέρνηση: εργασιακή απορρύθμιση, απουσία σχεδίου, επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας, κανένας κοινωνικός διάλογος για εργασιακά και εκπαίδευση, καταστολή και ενοχοποίηση των πολιτών στις πλατείες, ενθάρρυνση της περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας, δημιουργία κομματικού στρατού μέσω μεταναστευτικού νομοσχεδίου, αδιαφάνεια στην διαφήμιση με θύμα την πολιτική πολυφωνία. Η Νέα Δημοκρατία μας γυρνά πίσω στις λογικές και στο κλίμα του 2010, δίνοντας αφορμή στους λαϊκιστές να ανασύρουν την πόλωση και τον διχασμό, που όλοι πληρώσαμε ακριβά. Άλλο που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει η στάση του στην τελετή της Μαρφίν, στις αποχωρήσεις από τη Βουλή, στους ακτιβισμούς στο υπουργείο Εργασίας – όταν ο ίδιος έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ξεχείλωμα των εργασιακών σχέσεων. Δεν θέλουμε λοιπόν να ξαναγυρίσουμε στο πολωτικό, δικομματικό παιχνίδι την ώρα που η συνεννόηση είναι όρος επιβίωσης της χώρας από την πανδημία. Παρεμβαίνουμε ως δύναμη ευθύνης για το μέλλον μας, ως προοδευτική αντιπολίτευση ουσίας, με προτάσεις, αλλά χωρίς συγχωροχάρτι στη Συντήρηση και στα πισωγυρίσματα.

Σε σημερινή της ανάρτηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της επισημαίνει τις ευθύνες της δεξιάς διακυβέρνησης και της πόλωσης που βολεύει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανάρτηση

ΔΕΗ: Συνωστισμός ίσον απουσία σχεδίου και ταλαιπωρία

Οι ουρές των πολιτών έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ δεν είναι άλλη μια απρονοησία των πολλών, όπως αρέσκεται να διαρρέει η Κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία. Αλλά δείχνουν απουσία σχεδιασμού από τον αρμόδιο Υπουργό και τη Διοίκηση της ΔΕΗ. Αποτελούν δε, κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το Κίνημα Αλλαγής είχε προ καιρού προτείνει την εξυπηρέτηση των πολιτών τμηματικά με βάση τον ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο. Η Κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορούν ούτε όλοι οι πολίτες να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ούτε να χρησιμοποιούν την τηλεφωνική γραμμή, η οποία “συνοδεύεται” με απαράδεκτες χρεώσεις.

Κάμερες στις σχολικές τάξεις: Ναι στην τεχνολογία όχι όμως εις βάρος της παιδαγωγικής διαδικασίας

Λέμε ναι στην ψηφιακή τεχνολογία που ρίχνει τα τείχη του αποκλεισμού και ανοίγει τους γνωστικούς ορίζοντες για κάθε μαθητή. Όμως οι κάμερες κατά τη διάρκεια του μαθήματος δεν είναι χρήσιμες, γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε τη σχετική τροπολογία. Το Υπουργείο μπορεί να ισχυρίζεται ότι “διαβουλεύθηκε” με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά στη Βουλή δεν ήρθε καμία επίσημη έγγραφη γνωμοδότηση για τις προϋποθέσεις – περιορισμούς με τους οποίους μπορεί να προχωρήσει.

Η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και της εικόνας των μαθητών(;) ή μόνο των καθηγητών- δεν διευκρινίζεται στη κατατεθείσα τροπολογία -και δη χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των γονέων αγγίζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανήλικων παιδιών και προσβάλλει το αγαθό της ανηλικότητας που προστατεύεται σε συνταγματικό και νομοθετικό επίπεδο.

Αποτελεί άλλο ένα δείγμα πρόχειρης και βεβιασμένης νομοθέτησης. Αγνοεί:

την διαδραστική σχέση της διδασκαλίας, όπου ο εκπαιδευτικός δεν διδάσκει από καθέδρας,
την πραγματική εικόνα σε υποδομές και κατάλληλο εξοπλισμό για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία και στο οικιακό περιβάλλον των παιδιών
την διαφορά της σύγχρονης ή ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τον εκπαιδευτικό και τα παιδιά σε μια ζωντανή τάξη που λύνει ασκήσεις απαντά σωστά ή λάθος ο μαθητής
τα παιδιά της ειδικής αγωγής που έρχονται στο γενικό σχολείο.
Άλλωστε, το Ψηφιακό Σχολείο, ως ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής, που το ΠΑΣΟΚ είχε θεσμοθετήσει, παρείχε κάθε αναγκαία διαδικασία και διασφάλιση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Στην εβδομάδα που ξεκινά περιμένουμε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τις νομικές παραλείψεις και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Τα σενάρια των εκλογών πηγάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου

Το ζούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν η επικαιρότητα δεν βολεύει την Κυβέρνηση, το γνωστό σενάριο ανασύρεται από το συρτάρι. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στήσει κάλπες και εκατομμύρια πολίτες στις ουρές μέσα στην πανδημία, σε ένα εύθραυστο υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Θέλουν άραγε να επαναλάβουν το 2012, όταν οδήγησαν τη χώρα σε διπλές εκλογές σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης; Έχουν νωπή λαϊκή εντολή. Ας κυβερνήσουν.

Θα συνεχίσουν οι πολίτες να χρυσοπληρώνουν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;

Σύμφωνα με μελέτη που κοινοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ελλάδα κατατάσσεται ως μία από τις πιο ακριβές χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ σε σχέση με το κόστος παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικού κινητού δικτύου. Η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να υπερασπιστεί τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και να επιβάλλει εξορθολογισμό των χρεώσεων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η πρόσβαση των πολιτών σε φθηνότερες χρεώσεις και περισσότερα δεδομένα αφορά στην καθημερινότητά του, στην ψυχαγωγία, στην επικοινωνία, στη συμμετοχή στη δημόσια συζήτησ, στην ενημέρωση, ακόμη και στην εκπαίδευση. Αντί να ασχολούνται με την προπαγάνδα της δήθεν ψηφιακής μεταρρύθμισης, ας ασχοληθούν με την προσβασιμότητα των πολιτών, χωρίς απαράδεκτες χρεώσεις.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού 2020 με τρία εκατομμύρια ωφελούμενους

Καταθέσαμε σήμερα προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας, την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020 για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους, που ενεργοποιούν 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και δημιουργούν επτά (7) εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων. Στα τρία (3) εκ. ωφελούμενους του προγράμματος εντάσσονται 1 εκ 400 χιλ εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αλλά και άνεργοι, 800 χιλιάδες συνταξιούχοι, 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες, 200 χιλιάδες νέοι έως 30 ετών, φοιτητές αλλά και όσοι θα συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαίδευση και 200 χιλιάδες δικαιούχοι του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.

Το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους που προτείνουμε, αποτελεί το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Κυβερνηση για την στήριξη του τουρισμού.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Πρώτη Κατοικία: Eπιτροπή διαλόγου για πρώτη κατοικία και Πτωχευτικό Κώδικα
Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζοντας στο δρόμο της νομοθετικής παρακαταθήκης του ΠΑΣΟΚ και του Ν.3869/2010, δεν περιορίζεται σε διαμαρτυρίες, αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Βουλής. Κατά τη σημερινή σύσκεψη, προτάθηκε και συμφωνήθηκε από όλους να συγκροτηθεί επιτροπή διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα συζητήσει και με τα πολιτικά κόμματα και θα προτείνει μια βιώσιμη πρόταση για την προστασία της κύριας κατοικίας και ένα σύγχρονο πτωχευτικό κώδικα που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις προτάσεις από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΤΟ «iEidiseis»: Η ΝΔ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ

Η ΝΔ εργαλειοποιεί την κρίση για να εφαρμόσει τους στόχους της.

Η κρίση είναι εδώ. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Η απάντηση στην πράξη που δίνει ο κάθε πολιτικός χώρος, αναδεικνύει και το πολιτικό στίγμα του.

Αναμφίβολα οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί πλήγμα. Και στον τουρισμό κινδυνεύουμε να είναι μεγαλύτερο.

Όμως μεγάλο πλήγμα έχουν υποστεί και οι εργαζόμενοι. Με τον εφιάλτη της ανεργίας να είναι “προ των πυλών”. Τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ Απριλίου είναι απειλητικά.

131.000 λιγότεροι οι εργαζόμενοι εφέτος στην χώρα μας, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.

Χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης. Ένα Ενδιάμεσο Πρόγραμμα που θα αφήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις και όρθια την Κοινωνία. Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Για να κτίσουμε το μέλλον πάνω σε σταθερές βάσεις και όχι με επώδυνες λύσεις πάνω σε ερείπια.

Όμως η Κυβέρνηση δεν αποδέχεται αυτόν τον συνδυασμό. Την λογική στήριξης στις επιχειρήσεις με ευρωπαϊκό και κρατικό χρήμα, αλλά απαιτώντας και από αυτές να στηρίξουν τους εργαζόμενους τους.

Τόσο όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, όσο και τα εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές.

Εκτιμώ ότι αντίθετα η ΝΔ εργαλειοποιεί την κρίση για να εφαρμόσει τους προκαθορισμένους στόχους της. Αυτούς που είχαν διαφανεί και προεκλογικά με τις δεσμεύσεις στο Συνέδριο του ΣΕΒ.

Να διαμορφώσει ένα μοντέλο φθηνής και πλήρους ελαστικής εργασίας στην Ελλάδα.

“Ξεμπλέκοντας” μια και καλή με τις συλλογικές συμβάσεις, τις διατάξεις, για την προστασία των μερικών απασχολούμενων και τους περιορισμούς που υπάρχουν, αλλά και συνολικά με τα εργασιακά δικαιώματα.

Ήδη από το φθινόπωρο το “σήμα” έχει δοθεί. Με τον νόμο που αποδυνάμωσε και υπονόμευσε τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, και “έκλεινε το μάτι” στους κακόπιστους εργοδότες.

Μέσα στην κρίση υπήρξε και συνέχεια:

Το περιβόητο άρθρο 9 της ΠΝΠ, με την γενικευμένη προσπάθεια εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας, με καταβολή του 50% του μισθού
Η προαναγγελία για την σύνδεση του όποιου προγράμματος επιδότησης εργασίας, αποκλειστικά με την μερική απασχόληση και την δυσμενή αλλαγή των όρων εργασίας.
Η εγκατάλειψη 300.000 ανέργων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ χωρίς καμία οικονομική στήριξη μέσα στην κρίση και η απουσία κάθε μέριμνας για τους 200.000 εργαζόμενους σε ξενοδοχεία διακοπών, που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.
Η άρνηση του Υπουργείου Εργασίας να κυρώσει ως υποχρεωτική την Συλλογική Σύμβαση του επισιτισμού (που υπεγράφη το 2019!!) αφήνοντας στον αέρα 400.000 σερβιτόρους και ντελιβεράδες.
Και μια αναγκαία επισήμανση. Όλα αυτά ενδιαφέρουν εργαζόμενους που δεν δουλεύουν με “ασφάλεια” και καλές συνθήκες και αμοιβές.

Αφορούν εργαζόμενους, του ιδιωτικού τομέα, με χαμηλές αμοιβές και σκληρές εργασιακές συνθήκες. Ή και ήδη άνεργους, που μέσα στην κρίση αδυνατούν να βρουν δουλειά. Τους λιγότερο ισχυρούς, αυτούς που δύσκολα μπορούν να προβάλλουν “αντίσταση”.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο, ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς κανένα διάλογο, αιφνιδιαστικά και με πλήρη περιφρόνηση προς τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων.

Ενώ για παράδειγμα οι κοινωνικοί εταίροι έχουν υποδείξει την υπευθυνότητα τους μέσα στην κρίση, η Κυβέρνηση προτίμησε να τους αγνοήσει και να αναβάλει αιφνιδιαστικά με ΠΝΠ την προβλεπόμενη από τον Νόμο συζήτηση μαζί τους για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα συνεχίσει σ’ αυτόν τον δρόμο. Είναι ιδεολογική και πολιτική επιλογή της.

Απέναντι σ’ αυτήν εμείς το Κίνημα Αλλαγής θα αντιτάξουμε τον δικό μας προοδευτική “δρόμο”.

Την κοινή προσπάθεια για ζωντανές επιχειρήσεις, που διασφαλίζουν της θέσεις εργασίας και σέβονται τους εργαζόμενους τους. Με μέριμνα για τους ανέργους.

Το στοχευμένο και κοστολογημένο Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας που έχουμε προβάλλει το διασφαλίζει. Θα επιμείνουμε σ’ αυτό.

Είναι όμως αναγκαίο και τα συνδικάτα να διαδραματίσουν τώρα τον δικό τους ρόλο. Η κρίση στην ΓΣΕΕ είναι ευτυχώς παρελθόν. Τώρα είναι η ώρα για ενεργή και παρεμβατική παρουσία στις εξελίξεις.

Γιατί ο προοδευτικός δρόμος είναι εφικτός. Αρκεί η Κυβερνητική προσπάθεια που εκμεταλλεύεται την κρίση για να επιβάλλει την “μονοφωνία” της, να ακυρωθεί στην πράξη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟ» ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗ

Για την τροπολογία σχετικά με τις κάμερες στις τάξεις

Την Παρασκευή, σε ένα τελείως άσχετο νομοσχέδιο με τα θέματα της παιδείας, κατατέθηκε τροπολογία από την κα Κεραμέως που αφορά ουσιαστικά ένα “livestreaming” των μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας.

Πέραν του ότι δεν υπήρξε καμία διαβούλευση, καμία συζήτηση και κανένα περιθώριο να κατατεθούν προτάσεις, αντιπροτάσεις ή να ρωτήσουμε και τη γνώμη των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι θα μπουν στις αίθουσες να κάνουν το μάθημα, γίνεται σαφές από την τροπολογία, ότι η αρμόδια Υπουργός αγνοεί τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο υποδομής. Ελάχιστες αίθουσες, δυστυχώς, έχουν τα τεχνικά μέσα να μπορέσουν να υποστηρίξουν μια τέτοια λειτουργία.

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό, φαίνεται ότι η Υπουργός δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν μιλάμε για μία παράδοση διδασκαλίας του τύπου “ακαδημαϊκού αμφιθεάτρου”. Μιλάμε για μία αίθουσα στην οποία υπάρχει μία αλληλεπίδραση καθηγητή ή δασκάλου με τους μαθητές του και η όποια προφανώς εγείρει σοβαρά ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών. Ειδικά όταν δεν μπορεί να διασφαλιστεί απόλυτα το που φτάνει τελικά η εικόνα μέσα από την αίθουσα, και αυτό επιδεινώνεται μάλιστα και ακόμα περισσότερο, όταν μιλάμε, για παράδειγμα, για παιδιά της ειδικής αγωγής για τα οποία μάλιστα δεν έχει προβλεφθεί και ιδιαίτερη μέριμνα.

Αυτοί είναι οι λόγοι που ταχθήκαμε κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας. Αυτό, φυσικά, δεν αφορά συνολικά το ψηφιακό σχολείο, που εμείς δεν το θυμηθήκαμε το 2020. Το ΠΑΣΟΚ και ειδικά στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, δηλαδή το 2009-20011, ήταν εκείνο που πρώτο έκανε τα καθοριστικά βήματα για να μπορούν να υπάρχουν προϋποθέσεις για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων όλων, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα πρώτα βήματα για ένα σοβαρό και αξιόπιστο ψηφιακό σχολείο στη χώρα μας. Αν αυτά τα ακολουθήσει η κυβέρνηση νομίζω θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο έργο της, ειδικά στα θέματα παιδείας.

Για τα ζητήματα του τουρισμού

Ο τουρισμός για τη χώρα μας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα ένα τουριστικό προϊόν που ξεκίνησε όχι με τους καλύτερους οιωνούς γιατί θυμόμαστε τα θέματα που είχαμε ήδη από το Σεπτέμβριο, όπως π.χ. αυτό της Thomas Cook.

Ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Θεοχάρης, χωρίς κανένα διάλογο ξανά, χωρίς καμία διαβούλευση, αποφάσισε σήμερα να ανακοινώσει, σε κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, μέρος του υποτιθέμενου προγράμματος για τον τουρισμό και μάλιστα να έχουμε και ως απάντηση τη “δυσαρέσκειά” του Μεγάρου Μαξίμου. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι στιγμές και η συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολες. Σε αυτές, λοιπόν, δεν χωράει προχειρότητα. Και σίγουρα, δεν χωράει ο διαγωνισμός μεταξύ των Υπουργών για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή προβολή και ποιος θα προλάβει πρώτος να παίξει στα μέσα ή να φανεί ότι είχε το πιο γρήγορο ή το καλύτερο σχέδιο. Επειδή, λοιπόν, οι συνθήκες είναι δύσκολες και ο τουρισμός είναι ένα προϊόν που αποτελεί περίπου το 20-25% του ελληνικού ΑΕΠ, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη, ένα ολοκληρωμένο κοστολογημένο σχέδιο που αφορά τρεις κυρίαρχους πυλώνες για το πώς εμείς θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα για τη διάσωση του τουριστικού προϊόντος.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά το πώς θα ενισχύσουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις. Προτείνουμε κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και των εργαζομένων τους μέσα στο 2020, δηλαδή για αυτές που θα παραμείνουν κλειστές. Μιλάμε για ένα μοντέλο ενίσχυσης της ρευστότητας τους και τόνωσης της ανταγωνιστικότητας τους. Με μηδενική προκαταβολή φόρου για το 2020, μείωση του ΦΠΑ για δύο χρόνια, δηλαδή εστίαση και διαμονή στο 6% και στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες στο 13%κατάργηση για δύο χρόνια του τέλους διανυκτέρευσης και ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ.

Έπειτα έχουμε το σκέλος που αφορά τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις τουριστικές υπηρεσίες. Έχουμε καταθέσει συνολικά για την οικονομία, αυτό αφορά και τον τουρισμό, ένα πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας που λέει ότι επιδοτείται το 40% του μισθού των εργαζομένων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση για το πρώτο εξάμηνο με “αντάλλαγμα” καμία απόλυση ή δυσμενή μεταβολή στις εργασιακές τους σχέσεις. Μιλάμε για ανάγκη παράτασης των συλλογικών συμβάσεων για όσες λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα και είναι πολύ σημαντικό να τεθεί άμεσα υποχρεωτική η συλλογική σύμβαση του επισιτισμού που αφορά πάρα πολλούς εργαζόμενους και στην εστίαση αλλά και στις τουριστικές μονάδες.

Ο τρίτος βασικός πυλώνας στο οποίο θέλουμε να δώσουμε έμφαση αφορά στο πώς ενισχύουμε το τουριστικό μας προϊόν. Η χώρα μας απέδειξε ότι είναι μία χώρα ασφαλής. Αυτό, όμως, παράλληλα χρειάζεται και ενίσχυση εκ νέου και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά για τα νησιά. Επιπλέον, η κοινοβουλευτική μας ομάδα κατέθεσε σήμερα ένα σχέδιο, μία ολοκληρωμένη πρόταση, κοστολογημένη με προϋπολογισμό 750 εκατομμύρια, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Να αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τη μάχη για την τηλεόραση και τα μέσα ενημέρωσης, να μιλήσουμε για προτάσεις και σχέδιο. Εμείς έχουμε ήδη κάνει τη δουλειά μας, την καταθέτουμε και ενώπιον της κυβέρνησης και ενώπιον του ελληνικού λαού και θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

Για το σενάριο πρόωρων εκλογών

Είχαμε πριν από λίγες ημέρες τις προβλέψεις της κομισιόν για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, όπου η ύφεση προβλέπεται να είναι στο 9,7% του ΑΕΠ. Παράλληλα με αυτό, φυσικά, έχουμε το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας να παραμένει ανοιχτή απειλή. Με τεράστια αβεβαιότητα, με την ανεργία να αυξάνεται, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πνίγονται, όλα τα καταστήματα που ανοίγουν να μην ξέρουν τι θα γίνει, τον τουρισμό να πλήττεται, τον αγροτικό τομέα να έχει τεράστια προβλήματα. Και συζητάμε να βάλουμε ξανά τη χώρα σε αστάθεια και να κάνουμε εκλογές; Όποιος μέσα σε συνθήκες τόσο σοβαρής κρίσης, υγειονομικής και οικονομικής, με δείκτες και αποτελέσματα που δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει, συζητάει για εκλογές είναι πολιτικά τυχοδιώκτης και τίποτα παραπάνω. Θέλω να πιστεύω ότι η χώρα, μετά από δέκα χρόνια κρίσης που πέρασε, δεν θα έχει ξανά στο πολιτικό της προσωπικό ανθρώπους που βάζουν πρώτα το κομματικό συμφέρον και μετά το συμφέρον της χώρας. Πρώτοι δείξαμε το δρόμο για να βάζουμε πάνω το συμφέρον της χώρας και μετά το κομματικό και θέλω να πιστεύω ότι δέκα χρόνια μετά αυτό, τουλάχιστον, πρέπει να έχει γίνει κτήμα του πολιτικού μας συστήματος. Εμείς είμαστε εδώ, προς όφελος της χώρας και των πολιτών και όχι των εκλογικών συσχετισμών, που την επόμενη μέρα θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερο κόστος διαχείρισης της κρίσης. Να είμαστε όλοι σοβαροί!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΙΓΑΙΟ TV

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στον τηλεοπτικό σταθμό Αιγαίο TV

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά θα παραχωρήσει σήμερα στις 15:30 συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Αιγαίο TV και στο δημοσιογράφο Τέρη Χατζηιωάννου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής

Στη δήλωσή του, στον Υμηττό, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό προστασίας του πολίτη και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, ανέφερε επί λέξει: «Έχουμε περισσότερο προσωπικό φέτος, καλύτερα μέσα ατομικής προστασίας για τους πυροσβέστες μας, καλύτερη οργάνωση των μέσων αεροπυρόσβεσης και καλύτερη συνολική οργάνωση του Σώματος αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε πρόκληση»,

Ουδέν ψευδέστερον.

Η πολιτική προστασία εντός της αντιπυρικής περιόδου, η οποία, σημειωτέον, ξεκίνησε πριν από 12 ημέρες κι όχι σήμερα, βρίσκεται σε σημείο μηδέν, αφού οι βασικές πρόνοιες του ν. 4622/2020, του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και που υποτίθεται ότι θα αναβάθμιζε την πολιτική προστασία, δεν έχουν εφαρμοστεί.

Μάλιστα, με την υπ’ αριθμ. 8778/14-03-2020 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, γνωστοποιήθηκε στους Δήμους και τις Περιφέρειες, μόλις μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ότι η εφαρμογή του νόμου αναστέλλεται, για φέτος, και στη θέση του θα λειτουργήσουν οι προηγούμενες διατάξεις.

Συγκεκριμένα:

Ο εθνικός μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων που αποτελούσε την κεντρική επιλογή του νομου δεν έχει συσταθεί ακόμη.
Ο εθνικός συντονιστής δεν υπάρχει, ούτε και οι περιφερειακοί συντονιστές.
Τα περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα πολιτικής προστασίας (ΠΕ.ΚΕ.Π.Π.), όπως και τα περιφερειακά συντονιστικά όργανα (ΠΕΣΟΠΠ) και τα τοπικά συντονιστικά όργανα(ΤΕΣΟΠΠ) δεν έχουν συσταθεί.
Οι αυτοτελείς διευθύνσεις πολιτικής προστασίας στις περιφέρειες και τα αυτοτελή τμήματα στους Δήμους που προβλέπει ο νόμος. δεν λειτουργούν.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει κάνει την κατανομή πιστώσεων για έργα πρόληψης πυρκαγιών και δασοπροστασίας από τους ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού, τις Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία της χώρας, με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει κανένα έργο .
Οι δαπάνες που αφορούν τη συντήρηση, τις επισκευές και τα καύσιμα του στόλου των 3.250 οχημάτων παντός τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι μειωμένες κατά 1.839.851 ευρώ. Περισσότερα, δε, τα μισά οχήματα (55% του στόλου) είναι παλαιότερα της εικοσαετίας.
Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά με μόλις 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη διαθέσιμα, ενώ, πέρυσι, είχαμε διαθέσιμα 7 CL-215 και 5 CL-415.
Η πολιτική προστασία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται εργαλείο εξυπηρέτησης των επικοινωνιακών χειρισμών της κυβέρνησης.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών

Σήμερα τιμούμε σε όλο τον κόσμο τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές.

Οφείλουμε όλοι, ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς, γι’ αυτούς που δίνουν με αυταπάρνηση την μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Όμως δεν αρκεί το χειροκρότημα.

Ο σεβασμός και η αναγνώριση πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις.

Δυστυχώς η ημέρα βρίσκει το Νοσηλευτικό Προσωπικό σε αναβρασμό. Και πάλι με επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, χωρίς διάλογο αλλά με ΠΝΠ, η Κυβέρνηση προχωρεί στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού. Προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδρασή τους και κινητοποιήσεις.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να αναλογιστεί επί τέλους το πρόβλημα που δημιουργεί, ιδιαίτερα όταν η πανδημία είναι ακόμη απειλητική.

Να αποσύρει την διάταξη και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών για να αντιμετωπισθούν από κοινού τα ζητήματα του έργου τους, ως ενιαίου κλάδου.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται έμπρακτα στο πλάι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις πρωτοβουλίες μας για:

  • Την ένταξη των νοσηλευτριών/νοσηλευτών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Νοσοκομείων.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης, στην εκπομπή «Eπί του Θέματος», με τον δημοσιογράφο Α. Τελόπουλο

Η υγεία των πολιτών και ο τρόπος με τον οποίο προστατεύτηκε τον τελευταίο ενάμιση μήνα ήταν πετυχημένος και πάνω σ’ αυτό πρέπει να στηριχθούμε για να δούμε τα επόμενα βήματα.

Κρατάμε το γεγονός ότι οι πολίτες έδειξαν ατομική ευθύνη. Δεν γίνεται όμως από τη μια πλευρά να τους δίνουμε συγχαρητήρια και από την άλλη να τους επιρρίπτουμε όλη την ευθύνη για την συμπεριφορά τους, τώρα που έχει ανοίξει η δυνατότητα πρόσβασης σε ανοιχτούς χώρους. Είτε έχει να κάνει με τον συσσωρευμένο κόσμο στις πλατείες, είτε με αυτό που βλέπουμε έξω από τις τράπεζες, είτε με τη εικόνα που είδαμε στη ΔΕΗ. Η κυβέρνηση από την πλευρά της έπρεπε να έχει ένα σχέδιο μετάβασης στην ομαλότητα, θα μπορούσε να υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της ΔΕΗ με βάση το ΑΦΜ , όπως δόθηκαν αντίστοιχα και οι συντάξεις, μετα απο δική μας πρόταση.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως οι πολίτες είναι εύλογο να θέλουν να βγουν έξω , να δουν φίλους και γνωστούς σε δημόσιο χώρο, άρα τι πρέπει να κάνει η αυτοδιοίκηση, η πολιτική προστασία και η κυβέρνηση; Να ενημερώσουν τους πολίτες ότι οι αποστάσεις πρέπει να είναι αποστάσεις ασφαλείας, αυτό δεν έγινε. Έπρεπε να περάσει μια εβδομάδα και να δούμε όλα αυτά τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή και στην Κυψέλη, για να βγάλουν ένα σποτ.

ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ;

Αυτό που χρειάζεται είναι διάλογος, ενημέρωση και πειθώ. Η παρουσία της αστυνομίας και ειδικά η άσκηση βίας, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα, το μόνο που κάνει είναι να τα εντείνει και δημιουργεί μια αντίδραση, η οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν νομιμοποιείται. Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε τι λέμε, να εξηγούμε ξεκάθαρα στους πολίτες τι θέλουμε από αυτούς να πράξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Είχατε την τύχη εδώ στη Δέλτα Τηλεόραση, να έχετε την είδηση δια στόματος της Προέδρου, πριν από κάποιες εβδομάδες, πως δεν μπαίνει καν στη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών.

Αν ο κ. Μητσοτάκης πάρει την απόφαση να στείλει τη χώρα σε εκλογές, με τους πολίτες να πηγαίνουν με μάσκες και αντισηπτικά στις κάλπες, τότε θα μείνει στην ιστορία των εκλογών ως στίγμα, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχει προεκλογική συζήτηση και εκλογική διαδικασία που να ενισχύει την λογοδοσία και τη Δημοκρατία, με τον κόσμο να μην κυκλοφορήσει έξω.

Τους ζητάμε να μείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν αν δεν είναι απαραίτητο, και κάποιοι φαντάζονται ότι μπορεί να γίνουν εκλογές. Και αυτό δεν προκύπτει από κανένα υπόγειο, το λένε ευθέως μια σειρά στελέχη της ΝΔ, που πιστεύουν ότι ενδεχομένως χρειάζεται να πάρουν μια νέα νομιμοποίηση.

Άρα αν θέλει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο η ΝΔ, να αντιστρέψει αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας τον Σεπτέμβριου του 2015 , ας το κάνει. Θα κριθεί για αυτή της την επιλογή, εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Και δεν ανησυχούμε ούτε για την προπαγάνδα που ασκούν κάποιοι, ότι εμείς μπορούμε να τα βρούμε και να συνεργαστούμε με κάποιο άλλο κόμμα.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, δύο χρόνια πριν, δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που μας έλεγαν ουρά της ΝΔ. Τις μισές μέρες της εβδομάδας, έλεγαν πως είμασταν ουρά της ΝΔ και τις άλλες μισές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδείξαμε ότι είμαστε αυτόνομοι, δεν είμαστε ουρά κανενός και θα αποδείξουμε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από πραγματικές αλλαγές και όχι επιστροφή στο παρελθόν.

Η συζήτηση που έγινε σχετικά με την τιμή που αποδόθηκε στα θύματα της Marfin, είτε η συζήτηση που αφορά στις πλατείες, είναι μια συζήτηση ενός ψευδεπίγραφου διπολισμού και αυτό είναι που στηλίτευσε η Φώφη Γεννηματά σε σημερινή της δήλωση, γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε εκείνη την εποχή.

Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις και αυτό το λέω ξεκάθαρα. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, ασκούμε αντιπολίτευση σε αυτόν που βρίσκεται στην κυβέρνηση και δεν ξεχνάμε τι έκαναν οι προηγούμενοι.

Το λέω αυτό γιατί σήμερα, η ΝΔ εφαρμόζει μια επικοινωνιακή πολιτική η οποία στερείτε πραγματικής στρατηγικής, για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Από την άλλη έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανακάλυψε επιτέλους ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε έργα. Τους προηγούμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε για το ΕΣΥ, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», για την προσφορά των νοσηλευτών και των γιατρών του ΕΣΥ στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Το ανακάλυψε επίσης και η ΝΔ, η οποία πριν από τις εκλογές του 2019, μιλούσε για την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Επομένως, χρειάζεται μια πραγματικά προοδευτική πρόταση, αυτήν επεξεργαζόμαστε και σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε καταθέσει και το ενδιάμεσο πρόγραμμα μας για να εγγυηθούμε θέσεις εργασίας σήμερα, πριν φτάσουν οι πολίτες στο ταμείο ανεργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Η παιδαγωγική διαδικασία, αυτό που εξελίσσεται ανάμεσα στον δάσκαλο και τον μαθητή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει με την είσοδο της τεχνολογίας στα πράγματα. Διαφωνούμε και για αυτό δεν την ψηφίσαμε.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 12.05.2020

Θέματα: νοσηλευτές, αντιπυρική προστασία, τουρισμός, διαφημιστική προβολή

Νοσηλευτές: αντί για επιβράβευση, εισπράττουν αλαζονεία και αυταρχισμό
Σήμερα τιμούμε σε όλο τον κόσμο τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές. Η παράταξή μας εξάλλου καθιέρωσε τον επαγγελματικό τίτλο του νοσηλευτή το 1985 με το νόμο για το ΕΣΥ (Ν1579/1985). Δυστυχώς η Κυβέρνηση, με επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, χωρίς διάλογο αλλά με ΠΝΠ, η προχωρά στο διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού, προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδρασή τους. Καλούμε τον υπουργό να αναλογιστεί επί τέλους το πρόβλημα που δημιουργεί, ιδιαίτερα όταν η πανδημία είναι ακόμη απειλητική. Να αποσύρει την διάταξη και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών για να αντιμετωπιστούν από κοινού τα ζητήματα του έργου τους, ως ενιαίου κλάδου. Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις πρωτοβουλίες μας για:

την ένταξη των νοσηλευτριών/νοσηλευτών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.
τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Νοσοκομείων,

Διαβάστε εδώ την δήλωση της Φώφης Γεννηματά.

Στο σημείο μηδέν η αντιπυρική προστασία

Παρά τις δηλώσεις ετοιμότητας του Πρωθυπουργού, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πολιτική προστασία βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Ο νόμος που υποτίθεται ότι θα αναβάθμιζε την πολιτική προστασία δεν έχει εφαρμοστεί. Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε σε δήμους και περιφέρειες ότι η εφαρμογή του νόμου αναστέλλεται για φέτος και ότι θα λειτουργήσουν οι προηγούμενες διατάξεις. Η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει κατανομή πιστώσεων με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει κανένα έργο, ο εθνικός συντονισμός είναι ανύπαρκτος, δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας παραμένουν στα χαρτιά, οι δαπάνες που αφορούν συντήρηση, επισκευές και καύσιμα είναι μειωμένες, τα μισά οχήματα είναι παλαιότερα της εικοσαετίας. Η φετινή αντιπυρική περίοδος ξεκινά με μόλις 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη διαθέσιμα, ενώ, πέρυσι, είχαμε διαθέσιμα 12. Για άλλη μια φορά πολλά λόγια, καλοστημένη προβολή, μηδενική ουσία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας.

Τουρισμός: η προσωπική ματαιοδοξία σε βάρος της πραγματικής πολιτικής
Χωρίς διάλογο και διαβούλευση, ο υπουργός Τουρισμού αποφάσισε να ανακοινώσει σε κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, μέρος του υποτιθέμενου προγράμματος για τον τουρισμό. Το Μαξίμου έσπευσε να διαρρεύσει την δυσαρέσκειά του, αλλά το πολιτικό ζήτημα υπάρχει και γίνεται όλο και πιο εμφανές. Ο διαγωνισμός προσωπικής προβολής των υπουργών έχει τα όριά του, όταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό αγωνιούν για το μέλλον τους. Απεναντίας, εμείς εγκαίρως και υπεύθυνα έχουμε καταθέσει δημόσια τις προτάσεις μας.

Επικοινωνία στα χρόνια του κορωνοϊού: πότε θα αποκαλύψει επιτέλους την αλήθεια η Κυβέρνηση;
Το Κίνημα Αλλαγής έχει τονίσει επανειλημμένα το σημαντικό ρόλο των Μ.Μ.Ε για την έγκυρη, αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, πολύ δε περισσότερο στις ιδιαίτερες συνθήκες της κρίσης του κορωνοϊού. Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θέσαμε τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες πρέπει να γίνει η χρηματοδότηση των Μ.Μ.Ε για την ενημερωτική καμπάνια σχετικά με την πανδημία, προκειμένου να γνωρίζει η Βουλή και ο Ελληνικός Λαός για τον τρόπο που διατέθηκαν τα σχετικά κονδύλια. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τόσο το συνολικό ποσό που διατέθηκε, τη διαδικασία, τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η κατανομή, όσο και το ποσό που αναλογεί σε κάθε μέσο ενημέρωσης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τη σχετική ερώτηση.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.