Ρομπότ μπάρμαν σερβίρει κοκτέιλ σε ένα λεπτό!


0
(0)

Μια αλυσίδα εστιατορίων στο Τόκιο άνοιξε μια μικρή παμπ σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, με μπάρμαν… ένα ρομπότ.

Το μαγαζί λέγεται Zeroken Robo και άνοιξε στις 23 Ιανουαρίου ενώ θα λειτουργήσει μέχρι τις 19 Μαρτίου, ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος που εξετάζει πώς ανταποκρίνονται οι πελάτες στην εξυπηρέτησή τους από μια μηχανή αντί ενός ανθρώπου. Οι πελάτες θα πληρώνουν πρώτα τα ποτά τους σε ένα αυτοματοποιημένο μηχάνημα και έπειτα θα λαμβάνουν μια απόδειξη με κώδικα QR, την οποία θα σκανάρει το ρομπότ για να τους ετοιμάσει το ποτό που θέλουν.

Το ρομπότ χρειάζεται περίπου 40 δευτερόλεπτα για να γεμίσει ένα ποτήρι με μπύρα και σχεδόν ένα λεπτό για να ετοιμάσει και να σερβίρει ένα κοκτέιλ. Με το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού της χώρας να είναι άνω των 65 ετών, οι ελλείψεις των εργαζομένων έχουν γίνει συνήθεις στην Ιαπωνία για αυτό και η εταιρία QBIT Robotics δίνει τη λύση κατασκευάζοντας ρομπότ-μπάρμαν. Στον κλάδο της εστίασης προβλέπεται ότι η έλλειψη εργαζομένων θα φτάσει μέχρι τους 380.000 μέχρι το 2025.

Το ρομπότ μπάρμαν κοστίζει περίπου $ 82.000, δηλαδή όσο κοστίζει κι ένας εργαζόμενος για τρία χρόνια στον εργοδότη.

πηγη:perierga.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr