Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας στην χύτρα ταχύτητας

5
(2)

Τελευταία ενημέρωση 20 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Υλικά

 3 μερίδες
  1. 3 μικρά ρολά κοτόπουλου γεμιστά
  2. 4 κ.σ. αλεύρι
  3. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  4. 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό
  5. 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  6. 1 κ.σ. πάπρικα
  7. 1 κύβος λαχανικών
  8. Λίγο αλάτι
  9. 2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα ρολά και τα αλευρώνουμε.

    Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας στην χύτρα ταχύτητας φωτογραφία βήματος 1
  2. Βάζουμε στην χύτρα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας μας μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

    Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας στην χύτρα ταχύτητας φωτογραφία βήματος 2
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί λίγο, προσθέτουμε βραστό νερό να σκεπάζει κατά τα 3/4 τα ρολάκια. Μουστάρδα, κύβο, πάπρικα, ελάχιστο αλάτι (η γέμιση είναι αλμυρή), και σφραγίζουμε την χύτρα.

    Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας στην χύτρα ταχύτητας φωτογραφία βήματος 3
  4. Μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε το μάτι στο ελάχιστο. Στην δική μου χύτρα και κουζίνα, στα 3/4 της ώρας, το ρολό είχε ψηθεί πολύ ωραία.

  5. Ανοίγουμε την χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της και βγάζουμε σε ένα πιάτο τα ρολά.

    Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας στην χύτρα ταχύτητας φωτογραφία βήματος 5Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας στην χύτρα ταχύτητας φωτογραφία βήματος 5
  6. Σε ένα μπωλ βάζουμε 4 κ.σ. νερό από την βρύση και τις 2 κ.σ. κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ανάβουμε λίγο το μάτι της χύτρας και μόλις κοχλάσει η σάλτσα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πήξει η σάλτσα.

  7. Με ένα ψαλίδι κόβουμε το δίχτυ που είναι τυλιγμένα τα ρολά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε κυκλικά να τυλιχτούν με σάλτσα και σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ, τηγανητές πατάτες… Καλή όρεξη!

    cookpad.com

535

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 2

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

1