Ριζότο με θαλασσινά

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Συστατικά

  • 1 λίτρο ζωμό, λαχανικών
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κλ. σέλινο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ. μύδια
  • 150 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 150 γρ. γαρίδες, χωρίς κέλυφος
  • 150 γρ. κυδώνια όστρακα
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 100-200 γρ. μασκαρπόνε
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα, άγρια, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητκό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Αφήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια μας. Αφήνουμε για ένα λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με τις γαρίδες.
  • Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα καρότα και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντάς το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και να φύγει όλο το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.
  • Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.
  • 2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία,  προσθέτουμε τις γαρίδες, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα κυδώνια και την τελευταία κουταλιά ζωμό.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά  προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με ρόκα!

akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.