Ρεύμα: Πώς θα λειτουργεί το νέο κλιμακωτό μοντέλο επιδότησης που τίθεται σε εφαρμογή τον Οκτώβριο


Τελευταία ενημέρωση 19 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Ένα νέο μοντέλο επιδότησης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου.

Με το νέο σύστημα, που αφορά την πρώτη κατοικία, τα εξοχικά, τις φοιτητικές κατοικίες και τις επιχειρήσεις, μπαίνει τέλος στις οριζόντιες επιδοτήσεις, καθώς εισάγεται ένα κλιμακωτό μοντέλο, βάσει του οποίου όσο μικρότερη είναι κατανάλωση τόσο μεγαλύτερη είναι η επιδότηση. Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», θα δημιουργηθούν τρεις κλιμακωτές επιδοτήσεις. Η πρώτη κλίμακα θα είναι για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες (kWh) και θα έχει τη μεγαλύτερη επιδότηση. Θα καθοριστούν δυο ακόμα κλίμακες, με την επιδότηση να μικραίνει όσο μεγαλώνει η κατανάλωση.

Μεταξύ των κινήτρων που εξετάζονται για την εξοικονόμηση ενέργειας, αναμένεται να δοθεί μια bonus επιδότηση για τα νοικοκυριά που θα επιτύχουν εξοικονόμηση κατά 15% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του περυσινού έτους.

Φυσικό αέριο
Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, όπου καταναλώνουν συνολικά 700.000 νοικοκυριά, οι επιδοτήσεις θα είναι οριζόντιες ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Τα σενάρια θέλουν την επιδότηση να είναι ένα μιξ κρατικής ενίσχυσης και έκπτωσης από την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).
Το ποσοστό απορρόφησης της αύξησης θα είναι είτε 70%, είτε 50%.

Power Pass
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να πιστωθεί το επίδομα ενέργειας για τον μήνα Ιούνιο. Υπενθυμίζεται πως δεν χρειάζεται να γίνει νέα αίτηση καθώς ισχύουν οι προηγούμενες.

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.