Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ, ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΗ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τελευταία ενημέρωση 13 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Η ΝΔ ακολουθεί μια στρατηγική επικοινωνιακού χαρακτήρα. Και βλέπουμε ότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης στηρίχθηκε στους ειδικούς, στον κ. Τσιόδρα και την ομάδα του και αυτό το στηρίξαμε. Από εκεί και πέρα, σε μια σειρά ζητημάτων, είτε αυτό αφορά την περίφημη ΠΝΠ Βρούτση, είτε αφορά τους 300000 ανέργους που είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν πήραν τίποτα, είτε αφορά την εστίαση και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τεράστια ζητήματα ,ειτε αφορά τους ασκούμενους δικηγόρους ,τους έχει αφήσει απροστάτευτους μπροστά σε μια οικονομική κρίση, της οποίας το ύψος, τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης αλλάζουν άποψη κάθε μέρα πόση θα είναι.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ, ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΗ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Επομένως, χρειάζονται γενναία μέτρα ,εμείς δεν μπαίνουμε σε καμία πλειοδοσία, τα μέτρα όμως πρέπει να είναι στοχευμένα, εμπροσθοβαρή. Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακούει τις απόψεις του Κινήματος Αλλαγής. Ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε στο τραπέζι το πρόγραμμα SUR. Όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τις παλινωδίες τς οποίες βλέπουμε στο υπόλοιπο κυβερνητικό έργο, είτε αυτές αφορούν το Υπουργείο Παιδείας με τις κάμερες, είτε αφορούν το Υπουργείο Εργασίας, είτε αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών που βλέπουμε να δυσκολεύει μέρα με τη μέρα. Διότι ,δε θεωρεί κανένας ότι αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βάζουν μια σειρά ζητημάτων και το αρμόδιο υπουργείο αρνείται να υπογράψει τη σύμβαση την οποία έχουν υπογράψει οι κοινωνικοί εταίροι. Αυτό στερεί χρήματα από τους ανθρώπους αυτούς, στερεί χρήματα από τους ντελιβεράδες τους οποίους όλοι θέλουμε να προστατεύσουμε και τους οποίους αναγνωρίζουμε. Δεν βάζει τους νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά, τους οποίους όλοι χειροκροτήσαμε και τιμήσαμε χθες που ήταν η μέρα τους και αυτό αποτελεί στίγμα για την πολιτική της ΝΔ.

Αποτελέσματα για τα προβλήματα δε βλέπουμε. Χρειάζονται αποφάσεις, λιγότερη επικοινωνιακή στρατηγική, λιγότεροι υπουργοί στην τηλεόραση και περισσότερη δουλειά. Αυτό είναι που έχει ανάγκη ο κόσμος για να δει τις πολιτικές επιλογές και εκεί θα αναμετρηθούμε όλοι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Ανακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής για τις πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά  σε επίπεδο Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας.

Με αίσθημα ευθύνης για τη χώρα και τους πολίτες της και για την επείγουσα ανάγκη να στηριχθεί ο κρίσιμος τομέας του Τουρισμού, το Κίνημα Αλλαγής ανέλαβε την πρωτοβουλία για αποφασιστική παρέμβαση με επιστολή της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, προς τους ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (S&D).

Εκτός από το τεράστιο οικονομικό διακύβευμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα, τονίσαμε και την ουσιαστική πολιτική σημασία που έχει για την Ε.Ε η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της μεταξύ των κρατών – μελών. Γι’ αυτό ζητήσαμε να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες μετακίνησης για όλα τα κράτη – μέλη, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, με προσαρμογή στην αντιμετώπιση του covid 19, με διαγνωστικά τεστ στα σημεία αναχώρησης, ώστε και οι πτήσεις να αναχωρούν πλήρεις αλλά και να αποτρέπεται η καραντίνα στα σημεία προορισμού.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η εκτεταμένη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ για την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας και της απασχόλησης, η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για τους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών και η δημιουργία ενός Ειδικού Προγράμματος για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι απαραίτητα εργαλεία για την θωράκιση του τουριστικού τομέα.

Η ανταπόκριση στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά ήταν άμεση. Η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Iratxe Garcia Perez συμφώνησε ότι χρειάζεται ενιαία και συντονισμένη απάντηση στα ζητήματα του τουρισμού και των μεταφορών, ενώ συμπεριέλαβε κάποιες από τις προτάσεις της κας Γεννηματά στην επιστολή που απέστειλε στους Προέδρους της Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Σε ανάλογο τόνο ήταν και οι απαντήσεις Επιτρόπων που προέρχονται από τη σοσιαλιστική οικογένεια, μεταξύ των οποίων οι Urpilainen και Dalli, οι οποίες δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τις προτάσεις στον αρμόδιο Επίτροπο για τον τουρισμό, Thierry Breton, λαμβάνοντας υπόψη και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση του θέματος της αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη που περιλαμβάνεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων.

To Κίνημα Αλλαγής, όπως έκανε πάντοτε, έτσι και τώρα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα με αποτελεσματικότητα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αξιοποιώντας τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για μια αξιοπρεπή και ισχυρή Ελλάδα σε μια ενιαία, αλληλέγγυα και κοινωνική Ευρώπη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ : ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ερώτηση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα.

Η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα αφορά τους παραγωγούς, τους μεταποιητές, τους καταναλωτές αλλά και την εθνική οικονομία συνολικά.

Η διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας, η συνέχιση της καλλιέργειας και η αποτροπή κατάρρευσης της παραγωγικής βάσης, προϋποθέτουν μέτρα που δεν έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας, της αμπελουργίας, των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, της κτηνοτροφίας και των άλλων κλάδων της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.

Το Κίνημα Αλλαγής υπεύθυνα όλο αυτό το διάστημα στηρίζει τις σωστές αποφάσεις, κρίνει και κατακρίνει τις λαθεμένες και παράλληλα και καταθέτει προτάσεις και απαιτεί λύσεις για τον αγροτικό τομέα.

Με την Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, ο Γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε:

1.Καταβολή όλων των αποζημιώσεων που οφείλονται, όπως αυτές για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης και όλης της χώρας.

2.Αξιοποίηση του Κανονισμού De Minimis για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και όλων των κατηγοριών παραγωγής.

3.Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κανονισμών, όπως αυτά για την «απόσταξη κρίσης και τον πράσινο τρυγητό».

4.Καταβολή τώρα, μέχρι 15 Ιουνίου, του 50% τουλάχιστον της ενιαίας ενίσχυσης (800 εκατ. Περίπου), μέσω ταμειακής διευκόλυνσης του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν απαιτεί έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά τα δικαιώματα των παραγωγών.

5.Δημιουργία χωριστού λογαριασμού Εγγυοδοσίας στο Ταμείο Εγγυοδοσίας για χρηματοδότηση αγροτών και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα με αξιοποίηση των 80 εκ. που έχουν διατεθεί ήδη και των 446 εκατομμυρίων ευρώ που επιστρέφονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη δικαίωση της χώρας μας για επιβληθέντα πρόστιμα.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, η ύφεση θα σαρώσει τον παραγωγικό τομέα.

Ο Υπουργός, στην απάντηση του ανακοίνωσε πως οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής θα αξιοποιηθούν και θα αποτελέσουν αντικείμενο και ενδοκυβερνητικής σύσκεψης που επίκειται ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο καταβολής των ενισχύσεων νωρίτερα είτε μέσω ταμειακής διευκόλυνσης, είτε λόγω συλλογικής απόφασης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Την ενημέρωση και ενεργοποίηση της Βουλής σχετικά με το θέμα της χρέωσης των πολιτών για τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ζητούν 9 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με επιστολή που έστειλαν στους προέδρους των επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου κ. Βλάχο και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Χαρακόπουλο.

Οι βουλευτές ζητούν κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών, παρουσία των αρμόδιων υπουργών, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις χρεώσεις, αν διασφαλίζονται συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά προς όφελος των πολιτών και ποιες οι προοπτικές ανάπτυξης κατάλληλων υποδομών για τη γρήγορη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αφού επισημαίνουν την αναποτελεσματική παρέμβαση του Πρωθυπουργού το Δεκέμβριο, τονίζουν ότι η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι οι χρεώσεις είναι υπερβολικές, συνιστώντας ουσιαστικό εμπόδιο για αρκετούς συμπολίτες μας για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, εξυπηρέτηση, τηλεργασία κ.α.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Καμίνης, Απόστολος Πάνας, Γιώργος Αρβανιτίδης, Χρήστος Γκόκας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς και ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων από τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής και Υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς, αναφέρθηκε στα εξής:

– Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η αξιολόγηση, η βελτίωση των νοσοκομειακών υποδομών σε όλη την χώρα (και όχι μόνο στην Αττική), η δημιουργία ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η ψηφιοποίηση, η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς, η τηλεϊατρική, η υγειονομική θωράκιση των νησιών μας με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Η χώρα μας έχει μία χρυσή ευκαιρία να το πράξει – και το χρωστάει στους πολίτες της.

– Επειδή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο βρισκόμαστε για να ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση και όχι για να πανηγυρίζουμε και να αλληλοσυγχαιρόμαστε, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κριτική, ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους πιο έτοιμους και πιο ασφαλείς.

– Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 το Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, την ανάγκη να λειτουργήσουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων. Η απλή εποχική γρίπη ήταν προ των πυλών και 150 κλίνες ΜΕΘ ήταν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Ούτε προσωπικό, ούτε άνοιγμα κλινών ΜΕΘ είδαμε, παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε. Έπρεπε να έρθει ο κορωνοϊός για να κινητοποιηθείτε, με την ψυχή στο στόμα και χωρίς κανέναν σχεδιασμό, κάνοντας μπαλώματα.

– Το ότι συγκρατήθηκαν χαμηλά τα νούμερα, δεν σημαίνει ότι λειτουργήσατε σωστά και προγραμματισμένα, αλλά ότι η έγκαιρη επιβολή του lockdown προστάτεψε το σύστημα από το να αποκαλυφθεί η γύμνια του και να βρείτε χρόνο ώστε να καλύψετε κενά με επικουρικούς και να μετατρέψετε κλίνες ΜΑΦ σε ΜΕΘ στο πόδι.

– Η δημιουργία δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποδείχθηκε ως ζωτικός κρίκος της αλυσίδας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ακόμα και σήμερα, δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το σχέδιο σας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πότε περιμένετε να το παρουσιάσετε, αν όχι τώρα που η πανδημία μας απέδειξε πόσο μεγάλη ανάγκη έχει το σύστημα ένα τέτοιο δίκτυο;

– Δεν αποφύγατε αστοχίες, όπως με τη διαχείριση των κλειστών δομών φιλοξενίας των μεταναστών – προσφύγων, των καταυλισμών Ρομά και την προστασία των ευάλωτων ομάδων με υποκείμενα νοσήματα και των χρονίως πασχόντων. Στο Κρανίδι Αργολίδας τέθηκε μία ολόκληρη περιοχή σε καραντίνα λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων στην δομή φιλοξενίας των μεταναστών.

– Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο έχουμε λάβει συγκεχυμένες απαντήσεις είναι τα τεστ ανίχνευσης του COVID-19. Τελικά θα προβείτε σε μαζικά τεστ; Θα καλυφθεί το κόστος τους στα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ; Ποια θα είναι τα κριτήρια για δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο; Σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν τεστ όταν πρέπει να υποβάλλονται σε συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις.

– Ακόμα και τώρα που έχουν περάσει 10 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, δεν έχετε παρουσιάσει τον σχεδιασμό σας για το δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας την εντύπωση ότι η πανδημία απλά έφερε τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης λίγο πιο πίσω χρονικά και μόλις ξεπεράσουμε τη λαίλαπα, θα επανέλθουν βάζοντας στο περιθώριο τους άλλοτε ήρωες του ΕΣΥ.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Όπως έχει επισημάνει έγκαιρα η Φώφη Γεννηματά, είναι αναγκαία τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα υγείας, ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ασφαλής προορισμός.

Όμως, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, γενναία και στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης του Τουρισμού, με βάση τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει.

Επιτέλους, όχι άλλη καθυστέρηση!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤ1

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά θα παραχωρήσει την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, στις 8:30, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΑΝΤΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΘΗΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Χαρά Κεφαλίδου, Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας Κινήματος Αλλαγής: «Αιφνιδιασμός και αλαζονεία αντί θεσμικά ορθής και μεθοδικής προετοιμασίας σκιάζουν την εθνική προσπάθεια στην Παιδεία»

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για το άνοιγμα των σχολείων

Η αλαζονεία της εξουσίας δεν επιτρέπει στο Υπουργείο Παιδείας να δει με καθαρή ματιά τα ζητήματα της Παιδείας και να λάβει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις, και τελικά, σκιάζει τη σπουδαία προσπάθεια που κάνει η χώρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να αποφύγει τη δυσαρέσκεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και μεγάλης μερίδας των γονέων, το διχασμό της κοινωνίας και την αμφισβήτηση των προθέσεών του.

Θα μπορούσε εάν λειτουργούσε θεσμικά, συγκροτημένα και συντονισμένα, με αναλυτικό σχεδιασμό που όφειλε να έχει έτοιμο από το τέλος Μαρτίου, με έγκαιρη γνωστοποίηση των επιλογών του, και διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα.

Κανείς δεν θέλει να μείνει πίσω ούτε ένας μαθητής. Οι επιλογές της ψηφιακής εποχής πολλές. Πρώτοι εμείς δημιουργήσαμε το “Ψηφιακό Σχολείο” και σήμερα η εκπαίδευση λειτουργεί εξ αποστάσεως ασύγχρονα ή σύγχρονα με αυτές τις πλατφόρμες, τα δεδομένα και τα περιεχόμενα. Καμία σχέση όμως δεν έχει αυτό, με την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος χωρίς κανόνες, προδιαγραφές, περιορισμούς εκθέτοντας ανήλικους μαθητές.

Η ηγεσία του Υπουργείου όμως επέλεξε να αιφνιδιάσει με τροπολογία άμεσης εφαρμογής, ενός μέτρου που όφειλε, πριν έρθει στη Βουλή, να έχει τουλάχιστον τηρήσει τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.

Όσο αγαθές προθέσεις και αν έχει το Υπουργείο, ο σκοπός, ακόμα κι αν είναι νόμιμος, δεν αγιάζει τα μέσα! Δεν μπορεί να δικαιολογήσει παραλείψεις που αποπνέουν περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών και, εν τέλει, των πολιτών.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία της Χαράς Κεφαλίδου κατά τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή εδώ: (http://www.xarakefalidou.gr/archives/6467)

ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΕΡΙ ΑΔΑΕ

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου για απόσυρση διατάξεων περί ΑΑΔΕ

Η αφαίρεση των διατάξεων για την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στη θετική κατεύθυνση.

Τα σοβαρά ερωτήματα, όμως, παραμένουν:

Είναι αληθές ότι οι διατάξεις αυτές αποσκοπούσαν στην αφαίρεση της αρμοδιότητας εποπτείας των παρόχων τηλεφωνίας και της ΕΥΠ από την Ολομέλεια της Αρχής;

Ποιοι και γιατί ζήτησαν αυτόν τον περιορισμό; Τι εξυπηρετεί εν τέλει η μεταφορά κρίσιμων αρμοδιοτήτων της συνταγματικώς κατοχυρωμένης ΑΔΑΕ σε μονοπρόσωπα όργανα;

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.