Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ


0
(0)

Βασικά Σημεία Συνέντευξης Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

Για την πατέντα των εμβολίων

Η προχθεσινή παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης της πατέντας για τα εμβόλια, επανέφερε στην επικαιρότητα μια συζήτηση που είχαν πρώτοι ανοίξει οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές από την άνοιξη του 2020.
Ήδη από τον Απρίλιο του 2020 το Κίνημα Αλλαγής, η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά και άλλα στελέχη είχαν ζητήσει να θεωρηθεί δημόσιο αγαθό η πατέντα των εμβολίων.
Το μείζον είναι αν η πρόταση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και να εφαρμοστεί, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε συντριπτικά τον ιό, να έχουμε περισσότερα εμβόλια και να δώσουμε τη δυνατότητα ειδικά στις φτωχότερες χώρες να επωφεληθούν θετικά από αυτό. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι για να υλοποιηθούν μεγάλες προτάσεις πρέπει να κατατεθούν έγκαιρα και ουσιαστικά για να υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης, ανάλυσης των επιχειρημάτων και άμεσης λήψης αποφάσεων.
Δυστυχώς τα συνεχιζόμενα αρνητικά ρεκόρ θανάτων σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής δείχνουν ότι παρά τα οποία ενθαρρυντικά βήματα στον Δυτικό Κόσμο, η συνολική κατάσταση στον πλανήτη μας παραμένει τραγικά δύσκολη.
Το ζήτημα στην Ελλάδα τέθηκε, ως είθισται, υπό το πρίσμα εσωτερικών – κομματικών αντεγκλήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν μια εκπληκτική ικανότητα να μετατρέπουν ζητήματα παγκόσμιας σημασίας και συμβολισμού σε μικροκομματική σύγκρουση και σε άχρηστη αντιπαράθεση.
Η αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση, είναι ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης πολιτικής μας ζωής ακόμα και μπροστά σε εξαιρετικά σπουδαία και ανθρωπιστικά ζητήματα όπως η διαχείριση της πανδημίας.
Όσον αφορά εμάς στο Κίνημα Αλλαγής, η συζήτηση είναι ξεκάθαρη. Το ζήτημα της πανδημίας πρέπει να ενώνει δυνάμεις και να μην διχάζει για μικροκομματικά οφέλη. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες μας σε λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο Αύριο για τους συμπολίτες μας.
Είμαστε η ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη τώρα παρά ποτέ η Ελλάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ: Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

“Κατά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου 4670/2020 με θέμα «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και άλλες διατάξεις», που αφορά, μεταξύ άλλων, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με τον Τομέα Άμυνας του Κινήματος, αφουγκραζόμενη τους προβληματισμούς και γνωρίζοντας τις αδικίες που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω στελέχη, που δημιουργούν σε αυτά συναισθήματα πικρίας λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας, κατέθεσε προς ψήφιση σχετική Τροπολογία με θέμα: «Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος» (πλήρες κείμενο στο τέλος του κειμένου) για την άρση των αδικιών, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο δεν δέχθηκε την τροπολογία, αλλά ούτε φρόντισε να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, για να υπάρξουν οι απαραίτητες συγκλίσεις και να δοθεί επιτέλους ουσιαστική λύση στα ασφαλιστικά προβλήματα των στελεχών των ΕΔ.

Κύριε Υπουργέ, οι απαντήσεις που δίνετε σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής είναι άτοπες, αναμασάτε το ισχύον προβληματικό νομικό πλαίσιο, χωρίς να αναφέρετε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, για να δώσει οριστική λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα των υπόψη στελεχών. Η αδιαφορία σας στην επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων τους είναι ακατανόητη! Τελικά, υπάρχει βούληση για την επίλυση των προβλημάτων; Μάλλον όχι!!!

Επιτέλους, ας σταματήσουν τα χειροκροτήματα και τα δήθεν επιδοκιμαστικά χτυπήματα στην πλάτη των στελεχών για ότι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν ευσυνείδητα.

Να γνωρίζετε ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί συμπαραστάτη των στελεχών των ΕΔ και θα είναι αρωγός στα ζητήματα που τους απασχολούν και θα παρακολουθεί το όλο θέμα μέχρι να δώσετε αποτελεσματική λύση καθώς δεοντολογικά πιστεύει ότι το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος για την επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας και πρέπει να εκτελεί απερίσπαστα το έργο του.”

(Ενσωματώνεται η σχετική Τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα)

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με όσα περιγράφει ο κ. Λαφαζάνης στην προδημοσίευση του βιβλίου του, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε:

Τα όσα ισχυρίζεται ο κ Λαφαζάνης για τα γεγονότα του 2015, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ούτε υπήρξε, ούτε μπορούσε να υπάρξει συζήτηση με τον κ Τσίπρα για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε Κυβέρνηση μαζί του.

Μόνο η δημόσια πρόταση να μη γίνουν εκλογές, τουλάχιστον, έως ότου η οικονομία διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο και η Ελλάδα πατήσει ξανά, σε στέρεο έδαφος.

Πρόταση που ο κ. Τσίπρας αρχικά αποδέχθηκε, ενώ στη συνέχεια τυχοδιωκτικά έπραξε το αντίθετο.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 7.5.2021

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Οι επτά αντεργατικές αλήθειες

Η κυβέρνηση και στα εργασιακά καταφεύγει στην προσφιλή της τακτική κι επιδίδεται σε ψέματα για να κρύψει την πικρή, για τον κόσμο της εργασίας, αλήθεια: για την έξοδο από την κρίση, θα δουλέψουν λιγότεροι εργαζόμενοι, περισσότερες ώρες, με λιγότερα λεφτά. Η κυβέρνηση παρέχει στους νέους του σήμερα μόνο δύο επιλογές: Είτε να μεταναστεύσουν είτε να γίνουν μισθοσυντήρητοι νομάδες που θα δουλεύουν εξαντλητικά 10ωρα σε περιόδους υψηλής παραγωγής ή την τουριστική σεζόν. Αντί για διάλογο και συναινέσεις, επιμένει στο αντεργατικό της σχέδιο που αποδεικνύει το όραμά της για μία κοινωνία άνιση και άδικη. Το Κίνημα Αλλαγής την προειδοποιεί ξανά να μην καταθέσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που αφήνει απροστάτευτους τους εργαζομένους, ενώ παραθέτει επτά αλήθειες για το εν λόγω νομοσχέδιο:

  • Ο προσωπάρχης, και με ατομική σύμβαση, ορίζει τον ημερήσιο χρόνο εργασίας μέχρι τις 10 ώρες. Έως τώρα το ευέλικτο ωράριο εφαρμοζόταν μετά από διάλογο και συλλογικές συμβάσεις. 
  • Η κυβέρνηση καθορίζει τον (βασικό) μισθό με κρατική απόφαση και όχι μέσω Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
  • Οι νέοι άνεργοι έχουν (συνεχώς) όλο και λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης.
  • Το ακαθόριστο, εξαντλητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο ωράριο εργασίας καταστρέφει την οικογενειακή ζωή.
  • Οι τράπεζες, κινούμενες ολιγοπωλιακά και πιεζόμενες από τα «κόκκινα» δάνεια, δεν στηρίζουν τις νέες οικογένειες να αποκτήσουν στέγη.  Γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί ο ΟΑΕΔ/ΟΕΚ.
  • Περιορίζεται η δικαστική προστασία για παράνομη απόλυσης (δικαίωμα επαναπρόσληψης) μόνο στις περιπτώσεις νέου πατέρα (για 6 μήνες μετά την απόκτηση του μωρού), σε περίπτωση άρνησης της 10ωρης εργασίας ή τηλεργασίας πέραν του συμφωνηθέντος ωραρίου
  • Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας ο μισθωτός θα αποφασίζει εάν θα πληρώνεται τις υπερωρίες ή θα δουλεύει παραπάνω για να κάνει… διακοπές. Αυτό δεν το υποστήριξε ούτε η Σχολή του Σικάγο…

Άρση πατέντας: Αποπροσανατολιστική η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ

Παρόλο που ήδη από τον Απρίλιο του 2020 η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής καθώς και άλλα στελέχη είχαν ζητήσει να θεωρηθεί δημόσιο αγαθό η πατέντα των εμβολίων, τώρα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιμένουν στην μικροκομματική σύγκρουση και την άχρηστη αντιπαράθεση. Μπροστά σε ένα τόσο σπουδαίο και ανθρωπιστικό ζήτημα, από τη μία η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι αδιαφορεί για το εάν η πρόταση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε συντριπτικά τον ιό, και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση διχάζει για μικροκομματικά οφέλη. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη τώρα η χώρα συμβάλλοντας με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του σε λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Προτάσεις όπως η άρση των πατεντών για τα εμβόλια, απαιτούν άμεσες ενέργειες, για τις οποίες στην πράξη η κυβέρνηση δεν φαίνεται να «κόπτεται» ιδιαίτερα, ακόμη και μετά την παρέμβαση Μπάιντεν. Περισσότερα ΕΔΩ.

Π. Χρηστίδης: Για τη Δανάη και την κάθε Δανάη

“Ο φοβος δεν έχει πάντα τρομακτικό πρόσωπο . Οι γυναίκες, για δεκαετίες, μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι πρέπει να προσέχουν παντού και πάντα. Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο δύσκολο είναι για κάθε γυναίκα όλο αυτό; Το #MeToo έχει αξία και θα έχει αξία μέχρι κάθε γυναίκα να περπατάει βράδυ στο δρόμο ακριβώς όπως κι ένας άντρας. Όπως ένας άντρας δεν ανησυχεί και δεν γυρνάει καν να κοιτάξει ποια περπατάει πίσω του, έτσι και κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να περπατάει χωρίς φόβο.”, σημείωσε σε ανάρτησή του ο Εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης για το περιστατικό παρενόχλησης στη Νέα Σμύρνη.

Ένοπλες Δυνάμεις: Η κυβέρνηση δεν αποκαθιστά τις ασφαλιστικές αδικίες

Πλήρης είναι η αδιαφορία της κυβέρνησης ώστε να αποκατασταθούν επιτέλους οι ασφαλιστικές αδικίες σε βάρος του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενδεικτική της κυβερνητικής αναλγησίας δεν είναι μόνο η άρνηση της τροπολογίας που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και το γεγονός ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν επανέφερε καν το θέμα στη Βουλή, διαιωνίζοντας έτσι προβληματικό νομικό πλαίσιο. Η απουσία πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση για να λυθούν επιτέλους αυτές οι στρεβλώσεις που έχουν υποστεί στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν επιτρέπει στο έμψυχο δυναμικό τους να εκτελεί απερίσπαστα το έργο του. Πρέπει να αρθούν άμεσα οι ασφαλιστικές αδικίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων, του πολλαπλασιαστή ισχύος που επαυξάνει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ τη σχετική Τροπολογία.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *