Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ


Τελευταία ενημέρωση 22 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην τηλεόραση του Mega, στην εκπομπή «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» και τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Ντίνο Σιωμόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται σαν τα κοκόρια, την ώρα που ο κόσμος υποφέρει

Ο Κορονοιός είναι ο κοινός μας εχθρός και όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες που έχουν προσδιορίσει οι ειδικοί επιστήμονες και γιατροί.

Η ώρα των ευθυνών θα έρθει για όλους, αργότερα, αφού ξεπεράσουμε την καταιγίδα που μαίνεται σε όλη τη χώρα.

Κάποια στιγμή, επιτέλους, πρέπει κάποιος από την κυβέρνηση να μας εξηγήσει, πως φτάσαμε από τα δέκα κρούσματα στις αρχές Ιουνίου στα 3.000 κρούσματα λίγους μήνες μετά.

Με βάση το κυβερνητικό αφήγημα ο Κορονοϊός δεν κολλάει στα ΜΜΜ, ούτε στα σχολεία, ούτε στον τουρισμό.

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η Ελλάδα έκανε ελάχιστα πράγματα για την ενίσχυση του ΕΣΥ αυτούς τους έξι μήνες και αυτό είναι κάτι το οποίο αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο σήμερα έρχεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα άτσαλα και ακατάστατα.

Όλα γίνονται χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μία ανάγκη η οποία ήταν γνωστή εκ των προτέρων, ότι δηλαδή κάποια στιγμή θα χρειαζόμασταν και τον ιδιωτικό τομέα.

Και τι εισπράξαμε; Tην απαράδεκτη συμπεριφορά των κλινικαρχών της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δεν παραχωρούν τις κλινικές τους για τη στήριξη των ανθρώπων οι οποίοι νοσούν.

Χρειάζεται σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης των συμπολιτών μας για το εμβόλιο και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξεκινήσει τώρα. Θα χρειαστεί μία διαρκής ενημέρωση θετικών μηνυμάτων για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εμβολιαστούμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Διότι είναι πολύ ευχάριστη είδηση ότι το εμβόλιο σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι στη διάθεση μας, όμως πρέπει να ενημερώσουμε πως θα εμβολιαστεί ο κόσμος και με ποιες ξεκάθαρες διαδικασίες.

Δυστυχώς, κάποιοι βουλευτές και από το ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ επιδιώκουν να τσακώνονται σαν τα κοκόρια και να ρίχνουν τα μπάλα στην εξέδρα την ώρα που ο κόσμος υποφέρει.

Δεν είναι αυτό εικόνα πολιτικού διαλόγου, ειδικά σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή την οποία περνάει η χώρα.

Επομένως ας σοβαρευτούν διότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Το ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες είναι αυταπόδεικτο.

Όταν έρθει η ώρα θα καταλογιστούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Προς το παρόν πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον ιό.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΤΙΜΗ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Σήμερα, 21 Νοέμβρη, οι Ένοπλες Δυνάμεις γιορτάζουν την προστάτη και Στρατηγό τους Υπεραγία Θεοτόκο, τιμώντας παράλληλα όλους αυτούς που διαχρονικά θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος στον πόλεμο και στην ειρήνη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους στυλοβάτες της αμυντικής ισχύος μας, θωρακίζοντας και προστατεύοντας τη χώρα από κάθε επιβουλή, αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτελεσματικότητα την Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επιδεικνύοντας το μεγαλείο της Ελλάδας.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος της μαχητικής ικανότητάς τους, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των Οπλικών Συστημάτων (Ο/Σ) τους.

Αυτό το έμψυχο δυναμικό τους τιμούμε σήμερα, που διαχρονικά, αλλά κυρίως σήμερα, σε μία εποχή που βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση και προσφέρει ανιδιοτελώς ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του, πολλές φορές πάνω από το συνηθισμένο ελληνικό φιλότιμο, προκειμένου να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Το Κίνημα Αλλαγής, αναγνωρίζοντας το διαχρονικό έργο και την τεράστια προσφορά του στρατιωτικού μας προσωπικού, με ιδιαίτερες ικανότητες και με άρτια εκπαίδευση, που αποτελεί έναν παράγοντα ισχύος για τη χώρα, επιθυμεί να συγχαρεί για το έργο που εκτελεί και να ευχαριστήσει, που παρά την οικονομική στενότητα, με άμεση επίδραση στη διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων, υπερασπίζει με αυταπάρνηση καθημερινά, νύχτα και μέρα, επιτυχώς, την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, εκτελώντας στο έπακρο το καθήκον του, προσφέροντας παράλληλα μεγάλο κοινωνικό έργο.

Κρατήστε ψηλά τη σημαία.

Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας

Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΟ: ΜΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΑ

Άρθρο Παναγιώτη Βλάχου, Γραμματέα Επικοινωνίας Κινήματος Αλλαγής

στο «Βήμα της Κυριακής»

Δωρεάν εμβόλιο: μια σύμπραξη κράτους-αγοράς με δημόσια αξία

Το δωρεάν εμβόλιο

Μέχρι πρόσφατα είχαν ανακοινωθεί περίπου 200 ερευνητικά projects για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ανάμεσα σε αυτά, της Pfizer/Biontech και της Moderna, που άναψαν το φως στο τέλος του τούνελ. Μια σημαντική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι χρηματοδοτεί και διαπραγματεύεται την αγορά 300 εκ. εμβολίων από διάφορες εταιρίες, ώστε μετά να τα κατανείμει σε όλα τα κράτη-μέλη αναλογικά. Το ίδιο κάνει η Μ.Βρετανία (20 εκ.) και οι ΗΠΑ (100 εκ.). Το ποσό που καταβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ουσιαστικά προκαταβολή και το υπόλοιπο θα το πληρώσουν τα κράτη-μέλη ανάλογα με τον αριθμό εμβολίων που θα χρειαστούν.

Το σύστημα δηλαδή λειτουργεί εγγυητικά και χρηματοδοτικά, αλλά αφήνει στις κεντρικές κυβερνήσεις την διακριτική ευχέρεια αν θα διαθέσουν δωρεάν το εμβόλιο. Επίσης λειτουργεί προστατευτικά για τις χώρες που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τέτοιου βεληνεκούς έρευνα, δεδομένου ότι π.χ. η Γερμανία επιδότησε με 375 εκ. ευρώ την έρευνα της Biontech, συνεργάτη της Pfizer. Εξάλλου μια Ευρώπη διαφορετικών “εμβολιαστικών ταχυτήτων” θα ισοδυναμούσε με δώρο άδωρο. Επιπλέον, η παραγωγή ενός “εμβολίου των πολιτών” ενθαρρύνεται και από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ώστε η γνώση, τα δεδομένα, οι τεχνολογίες και οι πατέντες να γίνουν κτήμα της ανθρωπότητας, με τη συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Η διαδικασία αυτή, από την έρευνα έως την διάθεση στον πληθυσμό, είναι μια μεγάλη πρόκληση για το κράτος, που καλείται να διαχειριστεί την πανδημία από την μπροστινή θέση του οδηγού και όχι από το πίσω κάθισμα. Το κράτος εκ των πραγμάτων “ξαναμεγαλώνει” και μπορεί να επιβάλει στην αγορά τους όρους του, χρηματοδοτώντας συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα: κρατώντας χαμηλά τα κόστη, εξασφαλίζοντας καθολική πρόσβαση, βοηθώντας ευπαθείς ομάδες, βάζοντας κανόνες στον ανταγωνισμό, την ποιότητα του προϊόντος, τη διαχείριση του κέρδους. Από τη στιγμή δηλαδή που η Κομισιόν απορροφά μεγάλο μέρος του ρίσκου για τη βιομηχανία ή τις φαρμακευτικές, μπορεί να επιβάλει την δωρεάν παροχή του εμβολίου, τη δωρεάν διάθεση της πατέντας και να μοντελοποιήσει τις προϋποθέσεις (μεταφορά, παράδοση, διάθεση) για όλους, χωρίς αθέμιτο ανταγωνισμό. Σήμερα, όλο και περισσότεροι ηγέτες υπόσχονται ότι θα χορηγήσουν δωρεάν το εμβόλιο στις χώρες τους. Το ίδιο έκανε και η ελληνική Κυβέρνηση.

Θα βγούμε όμως από αυτήν τη δοκιμασία με μερικά ωφέλιμα μαθήματα για τις δυνατότητες που έχει το κράτος, όχι μόνο στην διαχείριση του κινδύνου αλλά στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, στην ενθάρρυνση και καθοδήγηση της έρευνας, της ανάπτυξης και της νέας βιομηχανικής πολιτικής; Μια μεγάλη πρόκληση για τον προοδευτικό χώρο, τώρα που το κράτος σηκώνει ξανά βάρη στους ώμους του, είναι να σχεδιάσει μια νέα πολιτική οικονομία. Όπου η δημόσια διακυβέρνηση θα εγγυάται ότι το τελικό προϊόν που χρηματοδοτείται από την τσέπη μας, από ένα εμβόλιο μέχρι ένα ηλεκτρικό λεωφορείο, θα ενσωματώνει αξία και δημόσιο όφελος, εξασφαλίζοντας ότι το μέλλον μπορεί να είναι πιο υγιές, πιο πράσινο, πιο ασφαλές, πιο ανταποδοτικό, πιο δίκαιο. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Αλλά και η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς σήμερα: η παραγωγή πλούτου με δημόσια αξία.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.