Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ : ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Παύλος Χρηστίδης Eκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:“Ο Παππάς είναι άφαντος και χωρίς καμία επικήρυξη.

Είναι όμως παρούσα η ασυδοσία των φασιστοειδών στα Πανεπιστήμια και η ανικανότητα της Κυβέρνησης στην τήρηση των νόμων.”

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η κατάσταση με την πανδημία είναι εκτός ελέγχου.

Ο κ Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμα του όχι μόνο δεν βρήκε μια λέξη αυτοκριτικής για τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης του, αλλά επιχείρησε και πάλι να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες.

Δεν είπε τίποτα, για την χαλάρωση και τον εφησυχασμό που καλλιέργησε η Κυβέρνηση του.

Δεν είπε ούτε μια λέξη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Ανακοίνωσε μόνο περιοριστικά μέτρα που θα έχουν σκληρές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους ,τους ανέργους. Τους οποίους ουσιαστικά, με τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα, αφήνουν ακάλυπτους.

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αναδεικνύει την ολιγωρία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και να προτείνει τα απαραίτητα και αναγκαία πρόσθετα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Καταθέτουμε προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα, για τα οποία η Κυβέρνηση επιδεικνύει ανικανότητα η αδιαφορία.

Οι Προτάσεις άμεσης εφαρμογής του Κινήματος Αλλαγής

•Τεστ παντού.

· Δειγματοληπτικά τεστ σε τυχαίο δείγμα πολιτών ώστε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι έγκαιρα ,την έκταση της διασποράς του ιού σε κάθε περιοχή.

· Υποχρεωτικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση για υγειονομικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα γηροκομεία και στις δομές μεταναστών.

· Αξιοποίηση του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση για τους ελέγχους.

· Διατίμηση των τεστ και κάλυψη του κόστους από τον ΕΟΠΥΥ.

· Ο ιδιωτικός τομέας υγείας να ενταχθεί στον ενιαίο σχεδιασμό για νοσηλεία ασθενών με τον ιό και κλίνες ΜΕΘ.

•Άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Να παρουσιαστούν άμεσα στα νοσοκομεία αυτοί που προσλήφθηκαν προσωρινά λόγω covid .

•Άμεσες fast truck προσλήψεις οδηγών και τεχνικών στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

300 οχήματα που υπάρχουν δεν κυκλοφορούν.

Μέχρι τότε ενοικίαση τουριστικών πούλμαν για να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

•Εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας (φυσική παρουσία τις μισές ημέρες του μήνα) στα σχολεία με αναμόρφωση της ύλης.

Αξιοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

•Τήρηση των προτάσεων των ειδικών και στους χώρους λατρείας

•Όσοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας να παίρνουν το 100% του μισθού τους με όριο τα 1000 ευρώ τον μήνα.

Κάλυψη όλων των ανέργων με επίδομα για όλο το διάστημα της κρίσης,

Άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των εργαζομένων με τηλεργασία.

•Νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 3 Δις. Ευρώ για τις επιχειρήσεις, με κριτήριο την μείωση του τζίρου.

Η επιστροφή θα αφορά μόνο το 50% του ποσού .

•Ένταξη στα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των αγροτών.

Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων στον αγροτικό κόσμο.

•Παράταση αναστολής για τους πλειστηριασμούς Α κατοικίας.

—————————————

Οι απαραίτητοι πόροι μπορούν να αντληθούν

•Από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ μετά την χαλάρωση των κανόνων από την ΕΕ

•Από το απόθεμα της υπερφορολόγησης

•Από την ΕΕ με αξιοποίηση νέων πόρων ή προκαταβολές του Ταμείου Ανάκαμψης

Η επαρκής στήριξη τώρα εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι αναγκαία όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους αλλά και για οικονομικούς. Να αποφύγουμε τα ερείπια για να μπορεί να έρθει το ταχύτερο η ανάκαμψη.

EΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ SECURITY ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΩΡΑ

Χρειάστηκε η φασιστική επίθεση στην ΑΣΟΕΕ για να γίνει σαφές σε όλους ότι ο νόμος για την προστασία των ΑΕΙ, που με τυμπανοκρουσίες έφερε και ψήφισε η ΝΔ, είναι «φούσκα» και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα.

Το είχαμε επισημάνει από το Καλοκαίρι του 2019 στη Βουλή, όταν όλοι έσπευδαν να δοξολογούν τον κ. Μητσοτάκη.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε προτείνει επαναφορά και βελτίωση των διατάξεων του Ν. 4009/11 του ΠΑΣΟΚ για την Διοίκηση των Πανεπιστημίων. Και συγκεκριμένα πέρα των άλλων την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου, και την δημιουργία ασφάλειας (security) των Πανεπιστημιακών χώρων.

Τότε δεν μας άκουσαν. Η αλαζονεία τους, περίσσευε…

Όμως κάλιο αργά παρά ποτέ. Δεν έχουν παρά να υιοθετήσουν έστω και τώρα τις προτάσεις μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει αυτές τις ημέρες μετά από σοβαρές καταγγελίες από την πλευρά των αγροτών για την διαχείριση της κατανομής των επιδοτήσεων από το Εθνικό Απόθεμα τα έτη 2017,2018 και 2019 . Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι η ίδια διάτρητη διαδικασία επιχειρείται και στην κατανομή του εθνικού αποθέματος του 2020 και πρέπει να σταματήσει.

Επιτήδειοι με το τέχνασμα της ενοικίασης ιδιωτικών βοσκοτόπων από ιδιοκτήτες που έχουν ξαφνικά οικειοποιηθεί εκτάσεις δημόσιων βοσκοτόπων (ισχυρίζονται δηλαδή την κατοχή) με μόνο αποδεικτικό την αναγραφή των εκτάσεων αυτών στο Ε9. Με τα έωλα αυτά αποδεικτικά στοιχεία κάποιοι έλαβαν σημαντικές ενισχύσεις εις βάρος των υπολοίπων παραγωγών. Τόσο οι καταγγελίες του Προέδρου της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, όσο και οι υποθέσεις που οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη για διερεύνηση από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ την τελευταία εβδομάδα δείχνουν ότι το θέμα αφορά μεγάλη απάτη γύρω από την διαχείριση των επιδοτήσεων των αγροτών με ανοχή των αρμόδιων αρχών από το 2017 για ψηφοθηρικούς λόγους.

Πρώτοι ως Κίνημα Αλλαγής καταθέσαμε λεπτομερή Ερώτηση για τις παρατυπίες και στην κατανομή Εθνικού Αποθέματος τα έτη 2017 – 2018 – 2019 και στην ενιαία ενίσχυση, στις 6 Οκτωβρίου 2020.Ενώ ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης δεν έχει απαντήσει ακόμα, η Ερώτησή μας επιβεβαιώνεται πλήρως δυστυχώς.

Δε μπορούμε να ανεχτούμε καμία προσπάθεια συγκάλυψης. Ο αγροτικός κόσμος με τον οποίο το Κίνημα Αλλαγής έχει βαθιές και σταθερές σχέσεις, απαιτεί διαφάνεια, δικαιοσύνη και ισονομία στη διαχείριση των ενισχύσεων.

Απαιτούμε η αλήθεια να λάμψει και να αποδοθούν ευθύνες.

Το εθνικό απόθεμα του 2020 δεν μπορεί να κατανεμηθεί με την ίδια διάτρητη διαδικασία που πρέπει να αλλάξει.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ

Μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στη Σάμο, ο Γιώργος Καμίνης και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης τόνισαν τα εξής:

  • Το θέμα δεν είναι να δοθούν μόνο αποζημιώσεις στους κατοίκους του νησιού για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν την οικοσκευή τους ή να κάνουν κάποιες επιδιορθώσεις. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει μιλήσει μόνο για τα συνήθη μέτρα: οι πάγιες αποζημιώσεις (των 600 και των 5000 χιλιάδων ευρώ). Απολύτως τίποτε άλλο. Αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη οι τοπικές αρχές να εξασφαλίσουν περαιτέρω κονδύλια από διάφορα Υπουργεία, χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία σιγουριά για το μέλλον. Η εικόνα είναι μιας πολύ μεγάλης καταστροφής, με κομμάτια της πόλης παντελώς κατεστραμμένα.
  • Είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή, λόγω του συνδυασμού τσουνάμι και σεισμού που χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την περιοχή. Υπάρχει προηγούμενο, όπως έχει γίνει για το Μάτι.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο δε σημαίνει μόνο αποζημιώσεις αλλά και αντιμετώπιση όλων των συνεπειών του σεισμού, δηλαδή η καταστροφή του οικονομικού και επιχειρηματικού ιστού του νησιού. .
  • Για παράδειγμα: Πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για τα παλιά κτίρια. Θα τα ρίξουν ή θα τα αφήσουν;
  • Χρειάζεται μια fast track διαδικασία ώστε όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες από τα διάφορα Υπουργεία να εγκατασταθούν στο νησί και να λύνονται τα προβλήματα επί τόπου, ειδικά όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες μεταξύ Υπουργείων. Ένα φυσικό one-stop shop όπου οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα υπογράφουν για τις άδειες ανοικοδόμησης, θα εκφέρει άποψη το Υπουργείο Πολιτισμού για τα διατηρητέα κτλ. Έχουμε την εμπειρία στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο, ακόμα από τους σεισμούς της Καλαμάτας το ‘86.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα έχει αύριο Τρίτη 3/11 ώρα 13:30, τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο με αντικείμενο τα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.