Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΜΜΕ


0
(0)

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ North 98 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη

Καμπάνια ενημέρωσης με διαφάνεια, αντικειμενικούς όρους και συμπερίληψη των περιφερειακών ΜΜΕ. 

Απαιτείται σχέδιο και επαγρύπνηση με επίκεντρο τις ευάλωτες ομάδες και τους πολίτες στην πρώτη γραμμή για τον εμβολιασμό

Για την ψυχική υγεία:

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι εντάχθηκε πριν από λίγες ημέρες ειδικός της ψυχικής υγείας, καθηγητής ψυχιατρικής, στην ειδική επιτροπή των λοιμοξιολόγων γιατί μαζί με τα ζητήματα που αφορούν την σωματική μας υγεία, πρέπει να δούμε και την ψυχική μας υγεία που έχει τραυματιστεί όλο αυτό το διάστημα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Για την έναρξη των εμβολιασμών:

O εμβολιασμός είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο κατά του ιού, έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, δεν φτάνει όμως μόνο αυτό.  Η στρατηγική για το ασφαλές άνοιγμα της κοινωνία και της οικονομίας πρέπει να είναι λάβει υπόψη της όλες τις παραμέτρους, μέτρα, εμβολιασμός, αυστηρές διαδικασίες, κυρίως μαζικά τεστ.

Έχουμε μπροστά μας έξι με εφτά μήνες οι οποίοι έχουν πολύ υψηλό ρίσκο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και επομένως πρέπει ο εμβολιασμός να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό αφορά βεβαίως τον εθνικό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να εντείνει και να ενισχύσει τη συλλογική στρατηγική εμβολιασμού της θωρακίζοντας πρώτα τις ευάλωτες υγειονομικά ομάδες, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και προχωρώντας γρήγορα και στον υπόλοιπο πληθυσμό που το έχει ανάγκη. Εκεί πρέπει να πέσει όλο το βάρος και να γίνει με γρήγορες αλλά πάντα ασφαλείς διαδικασίες.

Είναι πολύ σημαντικό και άκρως θεσμικά παραδειγματικά συμβολικό, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής ηγεσίας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να εμβολιάζονται. Το παράδειγμα της ευθύνης και της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι αγαθό που πρέπει να προασπίζεται από όλους και όλοι να αναλαμβάνουν τη διαχείριση της ευθύνης που τους αναλογεί. Αλλά φτάνει ως εκεί, προσωπικά σόου δεν χρειάζονται.

Πρέπει να δούμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα μαζί με την ελπίδα και την αισιοδοξία που γεννά η εικόνα του πρώτου εμβολιασμό κι άλλα μέτρα, διότι η πανδημία εξελίσσεται με τις συνέπειες της να πλήττουν καίρια την υγεία αλλά και την οικονομία μας.

Εμείς έχουμε καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλές άνοιγμα με μαζικά τεστ ανά νομούς, έτσι ώστε να μπορούν σιγά-σιγά οι νόμοι να μπορούν να ανοίγουν και η οικονομική και κοινωνική ζωή να αποκαθίσταται σταδιακά.

Δεν είναι όλη η χώρα, ενιαία υγειονομική περιφέρεια.

Δεν μπορεί, όλη η χώρα να είναι μία ενιαία υγειονομική περιφέρεια, υπάρχουν νομοί της χώρας που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν ελάχιστα κρούσματα, επομένως θα πρέπει από κει να ξεκινήσει η επιστροφή στην φυσιολογική ζωή, με ό,τι αυτό σημαίνει και σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνικής ψυχολογίας. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην φυσιολογική τους ζωή με όλες τις διαδικασίες, είτε αυτές αφορούν τα σχολεία, είτε αφορούν το άνοιγμα των μαγαζιών και αυτό δεν μπορεί να αφορά περιοχές οι οποίες εξακολουθούν και σήμερα να είναι στο κόκκινο και να αντιμετωπίζουν τεράστια ζητήματα όπως είναι κάποιοι νομοί της Βορείου Ελλάδος ή ένα κομμάτι της Αττικής. Αυτό είναι κάτι το οποίο φυσικά θα το αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι, όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να μάθει από τα λάθη που έκανε στο παρελθόν αντιμετωπίζοντας με λάθος τρόπο τη χώρα ως μια ενιαία και οριζόντια υγειονομική περιφέρεια. Έπρεπε από την αρχή να την έχει χωρίσει σε τμήματα και να ελέγχει σταδιακά.

Η κυβέρνηση μας ακολουθεί πίσω από δικές μας προτάσεις και θέσεις ειδικά όσον αφορά το ασφαλές άνοιγμα ανά νομό. Δεν μπορεί να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Τη σημασία των μαζικών τεστ που υιοθέτησε μας δικαιώνει. Την πρόταση αυτή την έχουμε καταθέσει εδώ και ενάμιση μήνα, ώστε σιγά-σιγά σιγά νομοί ανά τη χώρα, νησιά και υγειονομικά πράσινες περιοχές να επιστρέψουν στην κανονική ζωή και όταν αυτό το επιτρέψει η πανδημία, να συμβεί και σε υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί βαρύτατα όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα.

Για την καμπάνια εμβολιασμού:

Έχει αργήσει η ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για το εμβόλιο και τη σημασία του. Η καμπάνια  είναι χρήσιμη, αρκεί να εξυπηρετεί το στόχο της ενημέρωσης των πολιτών, αντιμετώπισης των fake news και της εύλογης αγωνίας των πολιτών, σχετικά με τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.

Η καμπάνια, όμως, αυτή τη φορά δε μπορεί να γίνει με όρους «λίστας Πέτσα».

Χρειάζεται διαφάνεια, αντικειμενικούς  όρους στη διάθεση των χρημάτων, που σχετίζονται με την αναγνωσιμότητα, ακροαματικότητα  ή τηλεθέαση των ΜΜΕ και φυσικά συμπερίληψη των επαρχιακών ΜΜΕ.

Για τα ελληνοτουρκικά:

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά η θέση μας είναι απολύτως σαφής και αδιαπραγμάτευτη. Το μόνο αντικείμενο διαλόγου για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρά κρυφή ατζέντα, δεν επιτρέπεται μυστική διπλωματία και «ήξεις αφήξεις». Τελεία και παύλα.

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Τομέα Συνταξιούχων του Κινήματος Αλλαγής

Η υποκρισία και αναλγησία του πλαστού δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται περίτρανα στο θέμα της κατάργησης της απαλλαγής των χαμηλοσυνταξιούχων από την συμμετοχή στα φάρμακα. Που υποτίθεται ότι θα ήταν το αντιστάθμισμα στην κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Το ΕΚΑΣ που εισήγαγε από το 1996 το ΠΑΣΟΚ για πάνω από 20 χρόνια στήριξε το εισόδημα των μικροσυνταξιούχων, συνέβαλε στην αξιοπρεπή επιβίωση τους.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τον Νόμο Κατρούγκαλου νομοθέτησε την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους στην εξαθλίωση με συντάξεις κάτω και από 300 ευρώ.

Υπό το βάρος της κατακραυγής των μικροσυνταξιούχων ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε με τον Ν. 4411/2016 να ψηφίσει την πλήρη απαλλαγή από συμμετοχή στα φάρμακα για όσους το ΕΚΑΣ κόπηκε εντελώς ή με συμμετοχή 10% για αυτούς που το μειωμένο ΕΚΑΣ θα κοβόταν στις 21/12/2019. Η ισχύς της διάταξης αναφέρει ότι λήγει στις 31/12/2019. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από κει και πέρα άφηνε τους μικροσυνταξιούχους χωρίς καμία στήριξη.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με τον Ν. 4655/2020 παρέτεινε για 1 μόνο χρόνο την παροχή φαρμάκων στους πληγέντες από την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Από κει και πέρα τους αφήνει-με την σειρά της-χωρίς καμία στήριξη.

Τα κροκοδείλια τώρα δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να απαλύνουν την οργή των μικροσυνταξιούχων για την πλήρη ανέχεια που τους προκάλεσε.

Αλλά και η εγκατάλειψη τους από την Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύει την αναλγησία και την κυνικότητα της σημερινής Κυβέρνησης.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί την υιοθέτηση της ολοκληρωμένης πρότασης που έχει καταθέσει (εδώ και ένα χρόνο) για αξιοπρεπή κατώτατη σύνταξη, επαναφορά της 13ης σύνταξης, και δωρεάν παροχή φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους ως το ελάχιστο για την επιβίωσή τους.

Ο ΕΝΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΕΚΑΣ & Ο ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση

Θέμα: «Ο ένας έκοψε το ΕΚΑΣ και ο άλλος τα δωρεάν φάρμακα στους μικροσυνταξιούχους»

Ως γνωστό, το ΕΚΑΣ, που θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1996 και ελάμβαναν κάθε μήνα οι χαμηλοσυνταξιούχοι βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, καταργήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016. Ειδικότερα, με την παρ. 4 του άρθρου 92 του ν.4387/2016 προβλέφθηκε η οριστική κατάρηγηση του ΕΚΑΣ την 1.1.2020 και επιπλέον κατάργησε τα κατώτερα όρια συντάξεων του ΙΚΑ.

Με το άρθρο τριακοστό πρώτο (31) του ν. 4411/2016, ωστόσο, προβλέφθηκε η χορήγηση ως αντισταθμιστικού μέτρου της απώλειας του ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, την 31.12.2019 η πλήρης απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, όσων χαμηλοσυνταξιούχων, κατ’ εφαρμογή του ν. 4387/2016, στερήθηκαν το ΕΚΑΣ. Στη συνέχεια, με το άρθρο δεύτερο (2) του ν. 4655/2020, παρατάθηκε το ανωτέρω μέτρο απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη μέχρι την 31.12.2020.

Επειδή η Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο αρνείται πεισματικά την στήριξη των μικροσυνταξιούχων, με τον Υπουργό Εργασίας να απαντά αρνητικά σε κάθε πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για θέσπιση νέου ΕΚΑΣ ή ακόμη και κατώτερου πλαφόν στις συντάξεις, αλλά ταυτόχρονα, αδιαφορεί για την υγεία τους αφού δεν φρόντισε να διασφαλίσει ούτε την ελάχιστη παροχή της χωρίς συμμετοχή χορήγηση των φαρμάκων μετά την 01/01/2021

Επειδή από 1-1-2021 και μετά, πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με μεικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας για το Νοέμβριο 2020), θα επιβαρυνθούν για την αγορά των φαρμάκων τους, με άλλα λόγια η πενιχρή σύνταξή τους θα μειωθεί ακόμη περισσότερο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Γιατί δεν φρόντισε για την παράταση και μετά την 01/01/2021 της απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσων χαμηλοσυνταξιούχων στερήθηκαν το ΕΚΑΣ; Πότε θα το πράξει;
Έχει την πρόθεση και κάποιο γενικότερο σχέδιο για την ουσιαστική και μόνιμου χαρακτήρα στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων της χώρας, που όχι μόνο έχουν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη αλλά και την σημερινή Κυβέρνησή που επιπλέον τους έχει στερήσει τα αναδρομικά 2015-2016, αναγκαζοντάς τους να προσφύγουν στο ΣτΕ;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ CDS

Η καταδίκη του κ. Καμμένου για τη συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α. Παπανδρέου και την υπόθεση των CDS επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέραμε. Ότι κάποιοι έκαναν καριέρες στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία.

Πρώτος – πρώτος ο κ. Καμμένος, που ως βουλευτής της ΝΔ το 2011 επένδυσε σε ανυπόστατα ψεύδη.

Μαζί με εκείνον όμως, οφείλει μια συγγνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι τόσα χρόνια σιωπούσε, όταν ο συγκυβερνήτης του συκοφαντούσε χυδαία το ΠΑΣΟΚ , τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένειά του.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ SHOW ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Είναι ώρα να τελειώσει το επικοινωνιακό show της Κυβέρνησης με τα εμβόλια. Η δουλειά της είναι ο αποτελεσματικός εμβολιασμός και το ασφαλές άνοιγμα.

Ευθύνη του Πρωθυπουργού είναι να εφαρμοστεί επιτέλους ένα σχέδιο, με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις.

Θυμήθηκαν τα τεστ στο και πέντε, το ζητάμε μήνες. Περιμένουμε δημόσια αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή που ανοίγει. Όπως και καλύτερη οργάνωση προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.

Τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα και τα πληρώσαμε ακριβά, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αν η Κυβέρνηση λειτουργήσει ξανά με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας το τρίτο κύμα- στο οποίο αναφέρθηκε και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης- δεν θα αργήσει, με ευθύνη της, να έρθει.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΙΝΗ

Κρίσιμα Κοινοβουλευτικά Ερωτήματα για το προσφυγικό από τον Γιώργο Καμίνη

Έναν εφ’ όλης της ύλης έλεγχο επί των πεπραγμένων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και συνολικά της κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού τους τελευταίους μήνες, επιχειρεί να κάνει, με τρεις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του, ο Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.

Στο “μικροσκόπιο” οι συνθήκες διαβίωσης στο Καρά Τεπέ μετά τον βιασμό

Σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε μόλις σήμερα, ο Γιώργος Καμίνης ρωτά τον Υπουργό κ. Μηταράκη για τις συνθήκες διαβίωσης στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ, καθως και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των νέων μόνιμων δομών που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο, τόσο στη Λέσβο, όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Στον απόηχο της φρικώδους ιστορίας βιασμού ενός τρίχρονου παιδιού στον καταυλισμο καθώς και των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν συνθήκες αξιοπρεπούς και ασφαλούς διαβίωσης των διαμενόντων στη Δομή. Η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα, τη σίτιση, την παροχή νερού, ειδών υγιεινής, κλινοσκεπασμάτων και ρούχων, καθώς και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Θυμίζουμε πως στην πρόσφατη (21/12) επίσκεψή του στη Δομή του Καρά Τεπέ, ο κ. Μηταράκης δεν ανέφερε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τη οριστική μεταφορά στη νέα Δομή, ενώ προσδιόρισε γενικώς και αορίστως τη λύση των όποιων προβλημάτων στις “αρχές του 2021”.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ερώτηση εδώ:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?type=&SessionPeriod=&partyId=&mpId=f94a01e5-1844-441b-bcf0-aa8d00f7b819&ministry=&datefrom=&dateto=

Αναλυτικές εξηγήσεις για τις καταγγελίες παράνομων επαναπροωθήσεων

Οι καταγγελίες αξιόπιστων διεθνών οργανισμών και διεθνών ΜΜΕ για παράνομες -σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο- επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από τις ελληνικές αρχές ολόενα και πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες: Αναφορές του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκκλήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σε BBC, New York Times και ΜΜΕ της Γερμανίας όπως η Deutsche Welle, δηλώσεις Γερμανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων. Οι σχετικές καταγγελίες απασχολούν πλέον έντονα και τα όργανα της Ε.Ε καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τη FRONTEX να διασφαλίσει ότι τέτοια περιστατικά θα αναφέρονται και θα διερευνώνται, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε πρόσφατα σε ακροάση τον Διευθυντή της FRONTEX προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταγγελίες.

Στην ερώτηση που απευθύνει από κοινού στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Μετανάστευσης & Ασύλου, ο κ. Καμίνης ζητεί να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, πόσες από αυτές τις καταγγελίες έχουν διερευνηθεί από τις ελληνικές αρχές, το αποτέλεσμα της διερεύνησής τους καθώς και το επιχειρησιακό πρωτόκολλο δράσης των λιμενικών αρχών όταν έρχονται σε επαφή στη θάλασσα με πλοιάρια με αλλοδαπούς.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση εδώ:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=b6bdb00c-a283-4648-a5ad-ac9a015389f3

Νέα στοιχεία για τη ΜΚΟ Hopeland και παρατυπίες στη λειτουργία του Μητρώου ΜΚΟ

Πριν από δύο μήνες, το Κίνημα Αλλαγής είχε φέρει στη Βουλή το ζήτημα της επιχορήγησης με τεράστια ποσά της -συσταθείσας μόλις τον Σεπτέμβριο- ΜΚΟ Hopeland για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, παρά την μηδαμινή εμπειρία της τελευταίας στο προσφυγικό. Στις 16 Δεκεμβρίου, μάλιστα, εκδόθηκε από το Υπουργείο και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια εντολή πληρωμής για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, για ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Παρά τις σαφείς διαβεβαιώσεις, όμως, του Υπουργείου ότι καμία ΜΚΟ δεν πρόκειται να λάβει χρήματα από το ΕΣΤΙΑ αν δεν έχει εγγραφεί στο σχετικό Μητρώο ΜΚΟ, η εγγραφή της Hopeland φαίνεται πως ακόμη εκκρεμεί. Ουδείς, πέραν του Υπουργείου, γνωρίζει το ακριβές στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εγγραφή της εν λόγω ΜΚΟ. Η πρόσβαση των πολιτών στο πολυδιαφημισμένο μητρώο παραμένει ακόμη αδύνατη, με συνέπεια να επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια σε ένα τομέα που κατά το παρελθόν έχει ανακινήσει σοβαρές υπόνοιες αθέμιτων συναλλαγών.

Με την ερώτηση του, ο κ. Καμίνης ζητεί να πληροφορηθεί για το αν η Hopeland έχει ολοκληρώσει την εγγραφή της στο Μητρώο, πόσες άλλες ΜΚΟ έχουν πράξει το ίδιο, και πότε θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στον ιστότοπο του Μητρώου. Ζητεί επίσης να δημοσιεύονται στη Διαύγεια οι σχετικές αποφάσεις εγγραφής των ΜΚΟ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ερώτηση εδώ:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=680656bb-6b53-4683-874c-ac9800ead616

Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.12.2020

Φ. Γεννηματά: Ζητείται σχέδιο αντί για επικοινωνιακό σόου

Το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης με τα εμβόλια πρέπει να λάβει τέλος. Θα πρέπει να φροντίσει για το ασφαλές άνοιγμα και τον αποτελεσματικό εμβολιασμό, για τον οποίο θα χρειαστεί σχέδιο με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις. Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα τα τεστ, ενώ εμείς το ζητάμε μήνες. Περιμένουμε, επίσης, δημόσια αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή που ανοίγει και καλύτερη οργάνωση για ν’ ανοίξουν τα σχολεία. Τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα και τα πληρώσαμε ακριβά, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Διότι αν η κυβέρνηση λειτουργήσει ξανά με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», το τρίτο κύμα δεν θ’ αργήσει να έρθει και θα φέρει η ίδια την ευθύνη.

Καμπάνια για εμβόλιο: Να μη γίνει και αυτή τη φορά με όρους «λίστας Πέτσα»

Η ενημέρωση των πολιτών για το εμβόλιο και τη σημασία του έχει καθυστερήσει. Θα πρέπει η καμπάνια που θ’ ακολουθηθεί να εξυπηρετεί το στόχο της ενημέρωσης των πολιτών και ν’ αντιμετωπίζει τα fake news. Δεν μπορεί, όμως, να γίνει και αυτή τη φορά με όρους της περίφημης «λίστας Πέτσα». Απαιτείται διαφάνεια, αντικειμενικότητα ως προς την επιλογή των ΜΜΕ με βάση την αναγνωσιμότητα, την ακροαματικότητα και την τηλεθέαση και βέβαια να συμπεριληφθούν στην καμπάνια και τα περιφερειακά ΜΜΕ.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εγκατέλειψαν τους χαμηλοσυνταξιούχους στην τύχη τους

Η υποκρισία και αναλγησία του πλαστού δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται περίτρανα με την κατάργηση της απαλλαγής των χαμηλοσυνταξιούχων από την συμμετοχή στα φάρμακα, η οποία θα ερχόταν ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση του ΕΚΑΣ. Θυμίζουμε ότι το ΕΚΑΣ θέσπισε το 1996 το ΠΑΣΟΚ και για περισσότερα από 20 χρόνια στήριξε το εισόδημα των μικροσυνταξιούχων, συμβάλλοντας στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους.  Η κατάργηση του ΕΚΑΣ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με τον Νόμο Κατρούγκαλου, οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους στην εξαθλίωση, με συντάξεις κάτω και από 300 ευρώ. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος της κατακραυγής, θέσπισε την πλήρη απαλλαγή από συμμετοχή στα φάρμακα για όσους το ΕΚΑΣ κόπηκε εντελώς ή με συμμετοχή 10% για αυτούς που το μειωμένο ΕΚΑΣ θα κοβόταν στις 21/12/2019. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ άφησε τους μικροσυνταξιούχους στην τύχη τους.

Η κυβέρνηση ΝΔ λοιπόν, παρέτεινε για ένα μόνο χρόνο τη δωρεάν παροχή φαρμάκων και τώρα ο πρωθυπουργός υπόσχεται νέα παράταση για το 2021. Από εκεί και πέρα, όμως, οι χαμηλοσυνταξιούχοι μένουν και πάλι χωρίς στήριξη.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί την υιοθέτηση της ολοκληρωμένης πρότασης που έχει καταθέσει εδώ και ένα χρόνο για αξιοπρεπή κατώτατη σύνταξη, επαναφορά της 13ης σύνταξης και δωρεάν παροχή φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους ως το ελάχιστο για την επιβίωσή τους.

Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Καταδίκη Καμμένου: Ώρα δικαιοσύνης για αυτόν που επένδυσε στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία

Η καταδίκη του κ. Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ το 2011, για την υπόθεση των CDS επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέραμε: ότι κάποιοι έκαναν καριέρες στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία. Και πρώτος ασφαλώς ο κ. Καμμένος, ο οποίος επένδυσε σε ανυπόστατα ψεύδη. Βεβαίως, οφείλει μια συγγνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σιωπή του όταν ο συγκυβερνήτης του συκοφαντούσε χυδαία το ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Περισσότερα ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.