Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Κύριε Χρηστίδη, πως βλέπετε να εξελίσσεται η πανδημία στην χώρα μας και πως κρίνετε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σε αυτή τη δεύτερη φάση αντιμετώπισης του ιού στη χώρα;

Ο κορονοϊός αλλάζει τον τρόπο ζωής μας και θα αλλάξει και τις κοινωνικές , πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες. Για εμάς, η υγεία είναι πάνω από όλα. Επομένως, με το ένα ρεκόρ κρουσμάτων να σπάει το προηγούμενο, απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, αποφεύγοντας και το εθνικό lockdown. Η επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα επιβεβαίωσε ότι έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας, στον οποίο οι επιστήμονες πρέπει να αποφασίζουν και οι κυβερνητικοί παράγοντες να ακολουθούν πίστα, χωρίς τα λάθη των τελευταίων 6 μηνών. Η κυβέρνηση υποτίμησε τη δεύτερη φάση του κορονοϊού. Και το πληρώνει η χώρα.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι ο κ Μητσοτάκης θυσίασε την επιτυχία της πρώτης φάσης, για μια φωτογραφία στη Σαντορίνη. Με ευθύνη της ΝΔ και παλινωδίες των στελεχών της φτάσαμε εδώ ,Χωρίς τεστ στις πύλες εισόδου, με παράλογες αυξομειώσεις στις χωρητικότητες των αεροπλάνων και των πλοίων, με τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, το αυτογκόλ της με τα γήπεδα και την παρουσία φιλάθλων.

Ταυτόχρονα, 6 μήνες δεν προετοίμασε το ΕΣΥ, για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Τώρα τρέχουν να κάνουν προκηρύξεις, ως τώρα λειτουργούν όλα με αποσπασμένους γιατρούς. Στο Σωτηρία από τις 50 νεοϊδρυθείσες κλίνες ΜΕΘ, μόλις οι 12 θα λειτουργήσουν άμεσα.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής λέμε ξεκάθαρα: Χρειάζεται στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εδώ και τώρα, όχι χθες, όχι αύριο. Γι αυτό και καταθέσαμε τροπολογία για στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ με ένταξη του στα βαρέα και ανθυγιεινά, με ειδικό επίδομα για όσο διαρκεί η πανδημία και με αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών για να μην είναι υπέρμετρη η φορολογία τους.

 

Στο κόμμα σας άνοιξε ξαφνικά συζήτηση για τις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο. Θα ήθελα μια δική σας τοποθέτηση πάνω σε αυτό.

Κύριε Δρουζια, εμείς δουλεύουμε καθημερινά για να στηρίξουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εθνική και παγκόσμια συγκυρία. Συναντάμε καθημερινά πολίτες και φορείς, Καταθέτουμε προτάσεις, κάνουμε αντιπολίτευση, αναδεικνύουμε προβλήματα και φέρνουμε λύσεις.

Η Φώφη Γεννηματά δημιουργεί την πρωταγωνιστική προοδευτική παράταξη του αύριο, με αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική.

Έχω την τύχη να συνομιλώ καθημερινά με πολλούς φίλους ανά την χώρα, με τους οποίους συζητάμε και επιβεβαιώνω πόσο εμφανής είναι πια η πηγή όλων αυτών των ευφάνταστων σεναρίων: το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί σχεδιάζονται και υλοποιούνται όλα. Η απάντηση είναι απλή: έχουν γνώση οι φύλακες.

Πιστεύετε ότι οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι επαρκείς; Τι διαφορετικό θα έκανε το Κίνημα Αλλαγής;

Η συζήτηση για τις ευθύνες της κυβερνήσεις στα εθνικά είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι της ώρας. Χάραξε μόνη της ένα δρόμο, ο οποίος δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Εμείς θα είχαμε κάνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θα είχαμε ενεργοποιήσει το συμβούλιο ασφαλείας και δεν θα φεύγαμε από το ευρωπαϊκό συμβούλιο χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις σε μια χώρα που απειλεί την μισή ευρωπαϊκή ένωση, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ευτελίζει τις διμερείς συμφωνίες.

Η Τουρκία απειλεί και προκαλεί απροκάλυπτα και με θρασύτητα παντού. Οι κυρώσεις παραπέμπονται στις καλένδες, εμπάργκο όπλων δεν υπάρχει και όπως είχαμε προβλέψει μετατρέπεται σε κράτος παρία της περιοχής.

Η πολιτική κατευνασμού έχει αποθρασύνει τον κ. Ερντογαν. Είναι βέβαιο ότι όταν διαρκώς υποχωρείς και δείχνεις αυτή την ανοχή, παίρνεις ρίσκα δημιουργίας τετελεσμένων .

Θεωρείτε ότι οι αμερικανικές εκλογές θα παίξουν ρόλο στις εξελίξεις ;

Από όποια σκοπιά και να το δει κανείς, η θητεία του προέδρου Τράμπ αποτέλεσε περίοδο ανισορροπίας, αβεβαιότητας και ρευστότητας σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Ταυτόχρονα, οι επιλογές και αντιδράσεις του σε μια σειρά γεγονότων στις ΗΠΑ, εντείνουν τις διαιρέσεις και τις ανισότητες. Η εκλογή των Μπάϊντεν Χαρις θα εκτονώσει την εσωτερική ένταση των ΗΠΑ και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τον τελευταίο καιρό το ΚΙΝΑΛ έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους κατά της κυβέρνησης και φαίνεται να τους έχει χαμηλώσει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για απλή σύμπτωση ή σηματοδοτεί κάποια αλλαγή στρατηγικής;

Είμαστε αυτοί που κάνουμε την ουσιαστικότερη αντιπολίτευση στη βουλή. Είμαστε παρόντες, με μια εξαιρετική κοινοβουλευτική ομάδα, στην πρώτη γραμμή ανάδειξης όλων των λαθών που κάνει αυτή η κυβέρνηση, αποτελώντας επί της ουσίας την αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα της κρίσης του χρέους και έχει παραμείνει κολλημένος εκεί. Η κυβερνητική του θητεία τον απέκοψε ταυτόχρονα από το ριζοσπαστικό και το μετριοπαθές κομμάτι που τον είχε στηρίξει. Σήμερα έχει έντονα προβλήματα στρατηγικής, ιδεολογικής και πολιτικής κατεύθυνσης, αλλά το πως θα πορευτεί είναι θέμα των στελεχών του. Πάντως, ως τώρα λειτουργεί ως χορηγός της ΝΔ. Ο κ. Τσιπρας βγάζει τις καλύτερες ασίστ στον κ. Μητσοτάκη και μαζί στήνουν κοκορομαχίες που επιχειρούν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα.

Εμείς θα αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του αύριο και όχι με κόμματα που έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δεν το συνειδητοποιούν.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ: Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΦΟΥΣΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για την επίθεση κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Ο σκοταδισμός δεν θα επικρατήσει. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των αρχών.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο νόμος του κ. Μητσοτάκη, η μεγάλη δήθεν μεταρρύθμιση που θα άλλαζε την εικόνα των Πανεπιστημίων ήταν απλά άλλη μια μεγάλη φούσκα.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ : ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΓΜΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ

Δυστυχώς ακόμη και τώρα που η πανδημία έχει ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με την πολιτική «βλέποντας και κάνοντας».

Και σήμερα δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής. Δεν κατανοεί ότι δεν είναι οι ¨χαραμάδες της αμέλειας¨ πολιτών, αλλά κυρίως οι ρωγμές της Κυβερνητικής αδιαφορίας, που καλλιέργησαν την χαλάρωση και τον εφησυχασμό.

Δεν είπε τίποτα πάλι για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Μόνο περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε που θα έχουν και πάλι σκληρές επιπτώσεις σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και τους μικρομεσαίους. Που τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα τους αφήνουν ουσιαστικά απροστάτευτους και διευρύνουν την κρίση στην οικονομία.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα κάνουν αυτό που πρέπει, όπως στην πρώτη φάση, για να προστατεύσουν την δημόσια υγεία, την δική τους και της οικογένειας τους.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.