Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ


0
(0)

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή.

47 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ

Τα μηνύματα που έχουμε με αφορμή την 47η επέτειο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ αισιόδοξα και δυνατά, παρόλα τα προβλήματα και τα εμπόδια που μας βάζει ο κορονοϊός και η πανδημία. Στην εκδήλωσή μας ήρθαν πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα γιατί ήθελαν να δουν από κοντά και να ακούσουν ότι έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του κορονοϊού. Να συναντηθούν και να σμίξουν με τους ανθρώπους τους και να μοιραστούν με σθένος και πάθος τις ιδέες και τη δυναμική τους για το μέλλον.

Η Ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ ένα κείμενο τόσο επίκαιρο και τόσο δυνατό, συμπυκνώνει τόσα όνειρα είναι σαν έχει γραφτεί χθες, και αυτή είναι η μεγάλη του δύναμη, εξάλλου είναι και η μόνη διακήρυξη πολιτικού κόμματος που γνωρίζουν όλοι Έλληνες, πότε ξεκίνησε, πότε γράφτηκε.

Αυτό είναι κάτι που εμάς μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει, κοιτάμε πίσω και μαθαίνουμε , έχοντας το βλέμμα μας μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχοντας το βλέμμα στα προβλήματα του σήμερα, να δούμε πως αντιμετωπίζουμε τις ανισότητες, τις αδικίες που δημιουργούνται σε ένα πολύ σκληρό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

47 χρόνια από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναμφίβολα μιλάμε για το κοινοβουλευτικό κόμμα με το ισχυρότερο πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Οι αρχές και οι αξίες του έγιναν πράξη, χαρίζοντας φως και ελπίδα σε εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες που είδαν τη ζωή τους, να αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Όμως, εκτός από αυτό, το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το Κίνημα που ξύπνησε συναισθήματα και έβαλε ανεξίτηλη σφραγίδα στις καρδιές όσων το πίστεψαν και το στήριξαν. Σήμερα, 47 χρόνια μετά, τα αιτήματα εκείνης της Διακήρυξης μοιάζουν σαν να γράφτηκαν χθες.
Με το βλέμμα μπροστά στο μέλλον με νικηφόρα δυναμική και ελπίδα για τη χώρα και τους πολίτες μας.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Προσπάθησαν και προσπαθούν ο κ. Τσίπρας το 2015-2019 και ο κ. Μητσοτάκης σήμερα να κλέψουν ή να δανειστούν ό,τι μπορούν από την ιστορία και τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, μήπως και αποκτήσουν έρεισμα στα προοδευτικά στρώματα. Επανέφεραν τη μόδα της αποστασίας και τώρα μαλλιοτραβιούνται, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο. Ο κ.Μητσοτάκης ειδικά με την υπουργοποιήση του κ. Πλεύρη με συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική καταγωγή, δείχνει ακριβώς ποια είναι η ταυτότητα της ΝΔ: μια νεοσυντηρητική ταυτότητα η ποια την ίδια ώρα που υπόσχεται γενικόλογα , δίνει πολλά σε λίγους

.
Το μεταρρυθμιστικό μητρώο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι κενό. Μόνη τους αγωνία είναι πως να συμπιέσουν το Κίνημα Αλλαγής που τους χαλάει τα σχέδια. Γνωρίζουν ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν εναλλακτική. Τσίπρας και Μητσοτάκης δοκιμάστηκαν, κρίθηκαν από τον τρόπο που διακυβέρνησαν και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαλλαγεί και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ που τον ακολουθεί κατά γράμμα. Για αυτό και αβαντάρει ο ένας τον άλλο, για να καλύψουν το πολιτικό τους πρόβλημα. Την απουσία ταυτότητας, την έλλειψη προτάσεων, την ένδεια στελεχών. Σε αυτά απαντάμε με τα δικά μας πολιτικά μας όπλα: τη δύναμη των ιδεών μας, την καθαρότητα των προτάσεών μας, την δικαίωση του έργου μας, την υπεροχή των στελεχών μας.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Δυστυχώς είναι το θέμα που θα μονοπωλήσει το 2022. Η ακρίβεια στην πραγματική οικονομία και πόσο αυτό θα πλήξει όλα τα νοικοκυριά -από τα πιο ευάλωτα, εξελικτικά- και από ότι φαίνεται αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί και να το αντιλαμβάνεται ούτε το υπουργικό συμβούλιο, ούτε ο κ. Μητσοτάκης. Αυτές τις αυξητικές τάσεις που υπάρχουν όταν κάποιος πληρώνει στο ταμείο, δεν τις παίρνει ο παραγωγός, ο αγρότης και κτηνοτρόφους, τις παίρνουν οι μεσάζοντες.
Ειναι σαφες ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να προστατεύσει από την αισχροκέρδεια τους πολίτες.
Έρχονται δύσκολες συνθήκες για την ελληνική οικονομία και αυτές δεν κρύβονται κάτω από μια γαλάζια επικοινωνιακή εικόνα.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Η Κυβέρνηση αντί να προετοιμάσει και να θωρακίσει το ΕΣΥ, να ενημερώσει τους πολίτες και να εγγυηθεί την υγεία τους, αντιθέτως χρησιμοποίει το διχασμό για να κρύψει τις ευθύνες της

.
Στους εμβολιασμούς είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη με ευθύνη της κυβέρνησης. Μόνο απειλές και εκφοβισμοί. Τίποτε και σε επίπεδο προετοιμασίας για την κάλυψη των προβλημάτων που θα υπάρξουν στο ΕΣΥ από τις αναστολές εργασίας. Τρέχουν τώρα Υπουργοί δυο ημερών την τελευταία στιγμή. Απίστευτη ανικανότητα. Μάλιστα είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσει και το σημαντικό θέμα με τους λόγους που παραμένουν ανενεργές οι 18 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου». Αν και τον Απρίλιο ο πρωθυπουργός εγκαινίασε «μετά βαΐων και κλάδων» τις κινητές κλίνες που παραδόθηκαν πλήρως εξοπλισμένες για την ενίσχυση του ΕΣΥ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Αγγελοπούλου δήλωσε ότι αυτές παραμένουν ανενεργές! Την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν αξιοποιηθεί οι διαθέσιμες και πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ, η πανδημία στη χώρα μας φαίνεται καλπάζει και ο αριθμός των διασωληνωμένων λόγω COVID-19 να αυξάνεται καθημερινά. Σύμφωνα μάλιστα τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, το προσωπικό αναγκάζεται να παίρνει κρεβάτια από άλλα ειδικότητες για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών με κορωνοϊό. Η στάση της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι μέριμνά της αντί να στελεχώσει επαρκώς τις ΜΕΘ που μπορεί να φανούν σωτήριες, είναι να επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια προβολής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Παναγιώτη Κρητικού

Η Δημοκρατική Παράταξη αποχαιρετά σήμερα τον Παναγιώτη Κρητικό, τον συνεπή αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

Ήταν στην πρώτη γραμμή στους ανένδοτους του Γέρου της Δημοκρατίας, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, παρών σε κάθε προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ όλα τα τελευταία χρόνια.

Η αγάπη και το έργο του για την Β’ Πειραιά ήταν διαρκής, το ενδιαφέρον του για την πολιτική ασταμάτητο και η θητεία του ως Αντιπροέδρου της Βουλής με σημαντικό αποτύπωμα.

Θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου μας, με το ήθος και τη σοβαρότητά του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κινήματος Αλλαγής

Για μια ακόμη φορά ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης, λειτουργεί ως παρατηρητής, την ώρα που οι τιμές εκτοξεύονται στην αγορά και πλήττουν τα νοικοκυριά.

Οι διαβεβαιώσεις του περί «παροδικού φαινομένου» έχουν μηδενική αξία, αφού μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια το πρόβλημα που θα διογκωθεί τις επόμενες μέρες αλλά έχει αρχίσει να εμφανίζεται εδώ και τρεις μήνες, με αυξήσεις σε βασικά είδη για τους καταναλωτές.

Η νεοσυντηρητική κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη περιμένει να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας από την ίδια την αγορά.

Ούτε που διανοείται να εξετάσει παρεμβάσεις όπως:

-Η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής.

-Η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

-Η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να χτυπηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και δημιουργίας καρτέλ.

Αποδεικνύεται ότι και στο ζήτημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΔΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΝΔ

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Απόλυτη ένδεια στελεχών στην Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο.

Κρατάμε «μικρό καλάθι» για το αποτέλεσμα, μια και η αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ στο σύστημα πολιτικής προστασίας -που κατευθύνεται από την Μαξίμου Α.Ε.- παραμένει.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΝΔ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Το Κίνημά μας έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για την έναρξη των σχολείων και την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής χρονιάς. Έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και ελπίζουμε να εισακουστούμε για να μην έχουμε πάλι κλεισίματα και ανωμαλίες στην εκπαίδευση των μαθητών.

Θεωρούμε βέβαιο ότι με τάξεις των 25 μαθητών θα έχουμε μεγάλα προβλήματα και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε τώρα και με άμεσο τρόπο. Πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην έχουμε συνωστισμό στις τάξεις, ειδικά τώρα που ο καιρός το επιτρέπει και είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε λύσεις οι οποίες να είναι αποτελεσματικές. Άρα χρειάζεται σοβαρό σχέδιο. Δε χρειάζεται να φτάσουμε στο «και πέντε» για να πάρει πάλι μέτρα η κυβέρνηση και να τρέχει πάλι πίσω από τις εξελίξεις. Χρειάζεται για μια ακόμη φορά να μάθουν από τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους και να ακούσουν και την αντιπολίτευση. Εμείς έχουμε καταθέσει λύσεις που εφόσον υιοθετηθούν μπορούν να βοηθήσουν και να συμβάλλουν άμεσα. Εξαρχής υποστηρίζαμε -για το ζήτημα της ιχνηλάτησης και των self-test- ότι πρέπει να γίνεται συστηματικά και με λειτουργικότητα ώστε να μπουν ως βασικά όπλα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ειδικά στην πρώτη φάση της πανδημίας, το λέγαμε επιτακτικά και η κυβέρνηση κώφευε, ενώ και στη συνέχεια αυτά τα μέτρα, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ορφανών κρουσμάτων τουλάχιστον.

Κανένας μας δεν θέλει να κάνει μια αντιπαράθεση πάνω στα κρούσματα του κορονοϊού. Αυτό όμως που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε επιτέλους σε μια κανονικότητα στην οποία όλοι όσοι έχουν πάρει τα μέτρα τους, που σημαίνει ότι έχουν εμβολιαστεί, τηρούν τις αποστάσεις, φορούν τις μάσκες και γενικότερα τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θέλουν πλέον να ζήσουν κανονικά και αυτό δεν μπορεί να συμβεί εφόσον η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα.

Για να το πω και πιο περιγραφικά: αν είναι «τερματοφύλακας» το εμβόλιο για να μην φάμε γκολ χρειάζεται και καλή άμυνα και καλό κέντρο και όλα τα απαραίτητα, ο τερματοφύλακας από μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Άρα χρειάζονται αποστάσεις, μάσκες και όλα τα μέτρα προστασίας.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Όσοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης πρέπει να εμβολιαστούν, το έχουμε επισημάνει από τα τέλη Μαρτίου του 2021, είναι μια συζήτηση που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πολύ καιρό τώρα.

Πρέπει στο σημείο που είμαστε να γίνει μια ξεκάθαρη συζήτηση για το που βρίσκεται ο εμβολισμός σε αυτές τις κατηγορίες, και ναι, εφόσον καταστεί απαραίτητο θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης να εμβολιστούν για να προστατεύσει ο ένας τον άλλον και στο τέλος να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, με την συζήτηση για την υποχρεωτικότητα όμως πρέπει να δούμε τι έχει πάει στραβά, και τι είναι αυτό που έχει στοιχίσει στην αξιοπιστία της πληροφορίας. Θυμίζω πως και η διαχείριση του εμβολίου Astra Zeneca και μια σειρά άλλων δεδομένων ακόμα και ο τρόπος ενημέρωσης στα ΜΜΕ είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Στους ανθρώπους που έχουν τις αμφιβολίες και τους φόβους τους για τον εμβολισμό, θα έπρεπε να μιλάνε ειδικοί επιστήμονες, χωρίς πολιτικό λόγο. Βλέπουμε μια σειρά επιστημόνων που βγαίνουν στην τηλεόραση και μιλάνε σαν να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες. Η ακρίβεια στην πραγματική οικονομία που θα πλήξει τα νοικοκυριά, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει σήμερα την κυβέρνηση και να μην το ρίχνει σε άλλου τύπου εξωγενείς παράγοντες (πανδημία, ανατιμήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου κ.α).

Η αύξηση των πρώτων υλών παγκοσμίως είναι θέμα αλλά ταυτόχρονα όταν υπάρχει μείωση των πρώτων υλών παγκοσμίως δεν υπάρχει μείωση στις τιμές. Αυτό είναι παντοτινό παράπονο όλων όσων πηγαίνουν στο ταμείο και πληρώνουν. Χρειάζονται, λοιπόν, άμεσα απαντήσεις σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και όσο κι αν θέλει η ΝΔ να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της, πρέπει να πάρει μέτρα και πρέπει να το κάνει τώρα.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η ΝΔ δημιουργεί την πιο μεγάλη, σε πλήθος συμμετεχόντων, κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Αυτό καθίσταται άκρως προβληματικό. Φτιάχνει ένα υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο βάζει δύο υπουργούς για να «αντικαταστήσουν» τον κ. Αποστολάκη. Προφανώς ο πρωθυπουργός με την υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη επιβεβαιώνει οτι η ΝΔ έχει ένδεια στελεχών. Ούτε μητρώο στελεχών, ούτε Κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε παλιότερα ή νεότερα στελέχη της ΝΔ του έκαναν για να καλύψει αυτό το κενό. Ο καθένας στο τέλος κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όταν έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός θα επιλέξει για το αν θέλει να επιβραβεύσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που έχει να κάνει μόνο με την επικοινωνία και όχι την πολιτική ουσία. Είναι πασιφανές ότι όλο αυτό γίνεται για να καλύψει το ναυάγιο της επιλογής Αποστολάκη. Μια μεταγραφή για να καλύψει το επικοινωνιακό φιάσκο και Τις αντιδράσεις των οπαδών της ΝΔ.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 6.9.2021

Πανδημία και σχολεία: Η κυβέρνηση αρνείται να μάθει από τα λάθη της
Προκλητικά αδιάφορη είναι η στάση της κυβέρνησης στις έγκαιρες προειδοποιήσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ασφαλή έναρξη των σχολείων και την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής χρονιάς. Για δεύτερη χρονιά, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγει να ανοίξει τα σχολεία με τμήματα των 25 μαθητών συνωστίσοντας τα παιδιά στις τάξεις. Περιμένει μάλιστα να φτάσουμε πάλι στο «και πέντε» για να λάβει μέτρα, τρέχοντας για ακόμη μία φορά πίσω από τις εξελίξεις. Καθίσταται πλέον σαφές ότι δεν θέλουν να μάθουν από τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους και να ακούσουν και την αντιπολίτευση ώστε να μπει τέλος στις εκπαιδευτικές ανισότητες που μεγεθύνονται μέσα στην πανδημία. Το Κίνημα εξαρχής υποστηρίζει -για το ζήτημα της ιχνηλάτησης και των self-test- ότι πρέπει να γίνεται συστηματικά και με λειτουργικότητα ώστε να μπουν ως βασικά όπλα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Περισσότερα ΕΔΩ.
Ακρίβεια: Η κυβέρνηση πορεύεται ξανά με τον αυτόματο πιλότο

Στον ρόλο αμέτοχου παρατηρητή περιορίζεται για ακόμη μια ακόμη φορά ο Υπουργός Ανάπτυξης, την ώρα που οι τιμές εκτοξεύονται στην αγορά και πλήττουν ανεπανόρθωτα τα νοικοκυριά που είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Μάλιστα, η κυβέρνηση επιχειρεί να σιγάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις για τις ανατιμήσεις, με «κούφιες» διαβεβαιώσεις περί «παροδικού φαινομένου» ενώ έχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και προβλέψεις της. Επιμένει δε, να παρακολουθεί με απάθεια το σφοδρό κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες που χει αρχίσει να εμφανίζεται εδώ και τρεις μήνες. Βάζοντας σε ισχύ τον αυτόματο πιλότο, η νεοσυντηρητική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη περιμένει να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας από την ίδια την αγορά και ούτε που σκέφτεται τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης αλλά και την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να χτυπηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και δημιουργίας καρτέλ. Το Κίνημα Αλλαγής, που διαχρονικά κι αδιαπραγμάτευτα βρίσκεται στο πλευρό των ευάλωτων, με ερώτησή του ζητά την προστασία και τη στήριξη των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Ανασχηματισμός: Δείγμα στελεχιακής φτώχειας της ΝΔ η μεταγραφή Στυλιανίδη

Φτώχεια στελεχών στο κυβερνών κόμμα αποδεικνύει η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καταφύγει σε μεταγραφές πολιτικών της Δεξιάς από την Κύπρο για να καλύψει τη θέση του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. Είναι σαφές ότι η υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη από τον κ. Μητσοτάκη γίνεται για να καλύψει το επικοινωνιακό φιάσκο με τον κ. Αποστολάκη, ελπίζοντας έτσι ότι θα ανακόψει τις αντιδράσεις των οπαδών της ΝΔ, συνεχίζοντας έτσι την κυβερνητική προτεραιότητα περί επικοινωνίας. Μάλιστα, παρά τα όσα ισχυριζόταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά για δήθεν «μικρό κι ευέλικτο υπουργικό σχήμα», τώρα δημιουργεί την πιο μεγάλη, σε πλήθος συμμετεχόντων, κυβέρνηση της μεταπολίτευσης! Επιφυλασσόμαστε για την επιλογή Μητσοτάκη, μιας και η αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ στο σύστημα πολιτικής προστασίας -που κατευθύνεται από την Μαξίμου Α.Ε.- παραμένει. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Κορονοϊός: Ανάγκη για δομές αποκατάστασης από το σύνδρομο «long» ή «post Covid»

Τη δημιουργία ειδικής μονάδας ή φορέα που να ασχοληθεί επισταμένως και σοβαρά με την παρακολούθηση, αντιμετώπιση και θεραπεία περιστατικών «long ή post Covid» ζητά το Κίνημα Αλλαγής με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας. Με δεδομένο ότι έχει αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα ότι η νόσηση από τον Covid-19 ενδέχεται να δημιουργεί μακροχρόνια προβλήματα στην υγεία των ασθενών για χρονικό διάστημα πέραν της αποθεραπείας τους και μάλιστα ότι το νέο σύνδρομο έχει αρχίσει να παρατηρείται και σε Έλληνες ασθενείς, κρίνεται αναγκαία μία οργανωμένη και εξειδικευμένη μονάδα υγείας, η οποία θα παράσχει συμβουλές, ενημέρωση και φροντίδα. Μάλιστα επειδή στη χώρα μας τα λίγα post Covid ιατρεία περιορίζονται μόνο στην παρακολούθηση ασθενών που νοσηλεύτηκαν και δεν εξετάζουν εκείνους που νόσησαν ήπια, παραμένει ακόμη άγνωστο το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο θα ήταν γνωστό αν είχε αναπτυχθεί δημόσια μονάδα υγείας, που να ασχολείται εξειδικευμένα με το συγκεκριμένο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Περισσότερα ΕΔΩ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *