Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ


0
(0)

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε τα εξής:

Έχουμε προτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ανθρώπους πρώτης γραμμής από το Μάρτιο. Η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και αυτό στοίχισε πολύ ακριβά.

Σήμερα, αντί να σχεδιάζει πως θα αποφύγουμε την διασπορά του κορονοϊού, επιλέγει τον ακραία διχαστικό λόγο για να κρύψει τις ευθύνες της.

Η δε ενίσχυση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, που είναι τόσο απαραίτητη, έχει μείνει στα χαρτιά.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Ομολογία πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, αποτελεί ο σημερινός ανασχηματισμός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, καταρρίπτει τον «μύθο» περί κεντρώας πολιτικής.

Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Αντί για επανεκκίνηση όπισθεν ολοταχώς.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ (ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές του Δήμου Βιλίων και στις 12.00, στο Παλιό Δημαρχείο Βιλίων, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Στάθη Χρήστο.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τελικά δεν είναι μόνο «Κυβέρνηση Καρατζαφέρη».

Πρόκειται για την πλήρη απαξίωση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ :ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ!

Ομιλία Γιώργου Αρβανιτίδη, στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης υπεύθυνος περιβάλλοντος και ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής και εισηγητής στην κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ζητώντας τομές στη δασοπροστασία και συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση για 1500 προσλήψεις που είναι αναγκαίες και καλύτερη λειτουργία στις δασικές υπηρεσίες.

Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας και τα μέτρα αποκατάστασης των περιοχών είναι αναγκαία, δεν είναι όμως επαρκή, δεν είναι συγκεκριμένα όσο θα έπρεπε και χρήζουν βελτιώσεων και εξειδικεύσεων, ενώ το Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει έγκαιρα από πέρσι ότι ο Προϋπολογισμός χρειάζεται συμπληρώσεις για να ανταπεξέρθει στις προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτίδης:

«Ζήσαμε φέτος την πιο καταστροφική θερινή περίοδο δασικών πυρκαγιών.

1,3 εκατομμύρια καμένα στρέμματα είναι ο θλιβερός απολογισμός του….επιτελικού κράτους της ΝΔ.

Ένα ….πανέτοιμο – κατά τα άλλα – επιτελικό κράτος, που κατέρρευσε.

Η χώρα έχει φέτος την τραγική πρωτιά, να έχουμε τις περισσότερες καμένες εκτάσεις αναλογικά στην Μεσόγειο.

Μπροστά και από την Τουρκία, από την οποία μάλιστα ….περιμέναμε και αεροπλάνα…

Μόνο στην Αττική – τα Γεράνεια, τη Βαρυμπόμπη, την Κερατέα και τα Βίλια – έχουμε συνολικά 260.000 καμένα στρέμματα.

Μιλάμε για καμένες εκτάσεις που ξεπερνούν τη μισή έκταση ολόκληρου του μητροπολιτικού πολεοδομικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας που είναι 460.000 στρέμματα.

Το μέγεθος αυτής της καταστροφής έφερε στο προσκήνιο ΟΛΕΣ τις παθογένειες και τα προβλήματα που κατέγραφε ΑΚΡΙΒΩΣ η έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το 2008 :

– Την υποστελέχωση,

– Την μη επαρκή χρηματοδότηση της πρόληψης,

– Την έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης και

– Τα πολλά προβλήματα στην λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών.

Εκ του αποτελέσματος όμως, αποδείχθηκε ότι το Κυβερνητικό σύστημα Πολιτικής Προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Ο δικός σας πρόσφατος Νόμος για την Πολιτική Προστασίας ΔΕΝ λειτούργησε, με ΔΙΚΗ σας ευθύνη!

Όλοι το φωνάζουν πλέον! Πολίτες, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες… και όλοι ζητάμε εξηγήσεις…

Και έρχεται ο Πρωθυπουργός και ψελλίζει μισή συγγνώμη.

Συγγνώμη για ποιο πράγμα ; για ποια λάθη ; για ποιες παραλήψεις ; για ποιες ευθύνες ;

ΔΕΝ μας λέει…και ξεχνά όσα έλεγε ο ίδιος το 2018 περί συγγνώμης και παραιτήσεων…

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά τη δέσμευση του Υπουργού για τον αριθμό και το χρονοδιάγραμμα αυτών των προσλήψεων στις Δασικές Υπηρεσίες.»

Ο κ. Αρβανιτίδης επεσήμανε επίσης ότι «Η Κυβέρνηση οφείλει να ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΕΙ το ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ και να εξασφαλίσει την ισόρροπη γεωγραφική κατανομή ποσών και έργων. Μπορεί να μην είχαμε στην Μακεδονία πολλές φωτιές φέτος, αλλά τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης πρέπει επίσης να προσεχθούν και υπάρχουν οι εκτάσεις για δασώσεις.» Παρουσίασε μάλιστα την πρότασή του για εκτεταμένες αναδασώσεις στις όχθες του Γαλλικού Ποταμού καλώντας τον αρμόδιο Υφυπουργό να επισκεφθεί επί τόπου την περιοχή.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει εδώ και καιρό, με την πρωτοβουλία μας για τον Κλιματικό Νόμο, και ξανα-προτείνουμε τα εξής:

 • Πλήρη αναδιοργάνωση των δυνάμεων πολιτικής προστασίας της χώρας και Δημιουργία συστήματος «Δημόσιας Ασφάλειας» για την αντιμετώπιση όλων των κινδύνων, με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και κυρίως των αρμοδίων κατά περίπτωση υπηρεσιών φυσικού ή τεχνολογικού κινδύνου.
 • Τομές στη διοίκηση και στο πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης των δασών.
 • Εθνικό Σχέδιο Προστασίας από Πυρκαγιές.
 • Θεσμοθέτηση Ταμείου Ασφάλισης Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να θωρακιστούν τα νοικοκυριά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στα πρότυπα αντίστοιχων Συνεγγυητικών Ταμείων Φυσικών Καταστροφών.
 • Άμεση ολοκλήρωση, έγκριση και ουσιαστική επικαιροποίηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (3ετία) όλων των Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή .
 • Εισαγωγή δεσμευτικής διάταξης για αύξηση του δείκτη πρασίνου ανά κάτοικο στις ελληνικές πόλεις.
 • ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ των πόρων του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ.

Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα που επλήγη από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές το Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

 • Να αποζημιωθούν πλήρως οι αγρότες για την απώλεια της παραγωγής τους.
 • Να καλυφθεί η αποκατάσταση του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου.
 • Να υπάρξει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έως ότου υπάρξει νέα αποδοτική παραγωγή.
 • Να καλυφθούν τα κενά της Π.Ν.Π. Όπως π.χ. η μη αναφορά των μη επαγγελματιών αγροτών στα μέτρα αρωγής.
 • Να διευκρινιστεί για ποιους ισχύει η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Όπως πχ. Τα ελαιοτριβεία και άλλες επιχειρήσεις που δεν είναι άμεσα άλλα έμμεσα πληγείσες.
 • Να δοθεί προτεραιότητα και διευκόλυνση σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μικρές ομάδες παραγωγών (ελαιουργία, τυροκομεία κλπ.) στην εγκατάσταση μικρών Φωτοβολταϊκών (μέχρι 500 KW) για την απόκτηση μόνιμου σταθερού εναλλακτικού εισοδήματος, στις πυρόπληκτες περιοχές.
 • Και τέλος, να υπάρξει συγκρότηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για κάθε περιοχή που επλήγη (Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία).

Μέτοχοι και διαχειριστές των προγραμμάτων πρέπει να είναι οι θεσμικοί φορείς και κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Η «νέα ανάπτυξη» στις πληγείσες περιοχές πρέπει να είναι «πράσινη» και όχι «πράσινης εκμετάλλευσης» για μεγάλα συμφέροντα.

Ούτε ένα ευρώ ΔΕΝ πρέπει να διατεθεί χωρίς κριτήρια, χωρίς διαφάνεια, χωρίς συγκεκριμένες στοχεύσεις, χωρίς λογοδοσία.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά την προστασία της βιοποικιλότητας με την αναδάσωση των περιοχών με φυτά που θα προέρχονται από πιστοποιημένο γενετικό υλικό.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα υπάρχοντα δασικά φυτώρια και τους σποροπαραγωγούς κήπους που λειτουργεί η Δασική Υπηρεσία και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους.

Όλα τα δασοτεχνικά και αντιπλημμυρικά έργα θα πρέπει να γίνουν με περιβαλλοντικές παραμέτρους, φυσικά υλικά και ήπιες παρεμβάσεις.

Και εδώ θα μπορούσε η Βουλή σε συμβολικό επίπεδο να αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία, σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να αναλάβει την χρηματοδότηση πρότυπων αναδασώσεων και αντιπλημμυρικών έργων, όπου χρειάζεται.

Είναι πολύ σημαντικό να προηγηθεί η αξιολόγηση της επιτυχίας της φυσικής αναδάσωσης και αναβλάστησης πριν από οποιαδήποτε τεχνητή αναδάσωση.

Ο θεσμός των αναδόχων αναδάσωσης προκαλεί ερωτηματικά και θα μπορούσε να γίνει μόνο με πολύ ξεκάθαρους όρους.

– Τι θα γίνει με τα παραγόμενα προϊόντα υλοτομίας και ποιος θα καρπωθεί την παραγόμενη αξία πώλησής τους ;

– Τι είδους αντιπαροχές ενδέχεται να λάβουν οι ιδιώτες ;

– Με τι είδους δέντρα και από που προερχόμενα θα γίνουν αναδασώσεις ;

Η Κλιματική κρίση είναι ΕΔΩ και είναι επιβαρυντικός παράγοντας.

Αλλά ΔΕΝ μπορεί να είναι το ΑΛΛΟΘΙ για κανέναν.

ΑΛΛΟΘΙ ΔΕΝ μπορεί επίσης να είναι και η τραγική σύγκριση με το ΜΑΤΙ.

Έτσι ΔΕΝ πάμε πουθενά αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλο- συγκρίνονται και αλληλο-συγκρούονται πάνω σε τραγικά γεγονότα, καταστροφικών πυρκαγιών.

Πρέπει να θυμόμαστε ποιοι μίλησαν πρώτοι για την Κλιματική Αλλαγή και ποιοι θεσμοθέτησαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το Πράσινο Ταμείο, και άλλα…

Αυτές ήταν πρόδρομες ενέργειες για να προλάβουμε και να προετοιμάσουμε την χώρα από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Ήταν στρατηγική πρόληψης και προσαρμογής.

Κάτι που δυστυχώς η Κυβέρνηση της ΝΔ ΔΕΝ δείχνει να αντιλαμβάνεται ακόμα, τι σημαίνουν αυτές οι έννοιες.

Ο υπό κατάρτιση Προϋπολογισμός του 2022 πρέπει να είναι προσαρμοσμένος αναλόγως, λαμβάνοντας υπόψιν του τις παρούσες και κλιμακούμενες συνθήκες, σε αυτά τα 2 μέτωπα, του Κορωνοϊού και της Κλιματικής Κρίσης.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 31.8.2021

Ανασχηματισμός: Επιτελικό φιάσκο με νέα στροφή προς τα δεξιά

Σε επιτελικό φιάσκο άνευ προηγουμένου εξελίχθηκε ο σημερινός ανασχηματισμός. Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τη στροφή προς τα δεξιά με την παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικά Υπουργεία καταρρίπτοντας την ρητορεία περί κεντρώας στροφής. Η άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει την Πολιτική Προστασία είναι η πλήρης απαξίωση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Από τη νέα κυβερνητική σύνθεση προκύπτει ότι το δήθεν μικρό κι ευέλικτο επιτελικό κράτος που ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνεται. Είναι σαφές ότι αντί για επανεκκίνηση, η ΝΔ έχει επιλέξει την όπισθεν ολοταχώς!

Πυρκαγιές: Απέτυχε το σύστημα πολιτικής προστασίας της κυβέρνησης

Ανεπαρκή κρίνονται τα μέτρα στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας και τα μέτρα αποκατάστασης των περιοχών, με τον θλιβερό απολογισμό του επιτελικού κράτους να αγγίζει πια τα 1,3 εκατομμύρια καμένα στρέμματα! Η κυβέρνηση κώφευε προκλητικά στις έγκαιρες επισημάνσεις του Κινήματος Αλλαγής ότι ο Προϋπολογισμός χρειάζεται συμπληρώσεις για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής και κάπως έτσι η χώρα μας κατέκτησε φέτος την τραγική πρωτιά, να έχουμε τις περισσότερες καμένες εκτάσεις αναλογικά στην Μεσόγειο, μπροστά και από την Τουρκία, από την οποία μάλιστα…. περιμέναμε και αεροπλάνα! Το μέγεθος αυτής της ανείπωτης καταστροφής έφερε στο προσκήνιο τις παθογένειες και τα προβλήματα που κατέγραφε με μεγάλη ακρίβεια η έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το 2008: Την υποστελέχωση, την μη επαρκή χρηματοδότηση της πρόληψης, την έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης και τα πολλά προβλήματα στην λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών.

Τροπολογίες Κινήματος για την αποκατάσταση κοινωνικοασφαλιστικών αδικιών

Επίσκεψη της Φ. Γεννηματά στα Βίλια

#3septembri: Γιορτάζουμε 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Φέτος, στις 3 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, του κινήματος Αλλαγής και Ελπίδας. Ενόψει του εορτασμού της 3ης Σεπτέμβρη, ο Τομέας Επικοινωνίας αναρτά στα social media του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ σύντομα εμβληματικά βίντεο – αφιερώματα από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου. Ταυτόχρονα δημιουργούμε για πρώτη φορά λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο Instagram. Βασικό σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι “ΠΑΣΟΚ: Κίνημα Αλλαγής – Δύναμη Ελπίδας”.

Μοιραστείτε τα βίντεο

Κάντε follow στο Instagram

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *