Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ. ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Open στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Είναι ώρες ευθύνης και σοβαρότητας προς τους πολίτες και πρωτίστως την υγεία τους. Όλα τα πολιτικά κόμματα στην αρχή αυτής της κρίσης βλέποντας τι συμβαίνει στην Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, αποφασίσαμε ότι δεν θα υιοθετήσουμε Αντιπαραδείγματα που σχετίζονταν με την ανοσία της αγέλης. Μετά το χθεσινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, είναι σαφές πως πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους ειδικούς όπως κάναμε όλη αυτή την περίοδο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς. Δεν είναι ζήτημα μόνο των πολιτών.

Για παράδειγμα τι θα γίνει με τις μάσκες, ακούμε πολλά το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί με ευθύνη.

Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της οικονομίας για να ξεκινήσει και πάλι, πρέπει όμως η επιτροπή που λειτουργεί υπό τον κ. Τσιόδρα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολίτων, να συνεχίσει την επιστημονική της λειτουργία και τον ρόλο που έχει ως τώρα. Ταυτόχρονα, πρέπει να αναβαθμιστεί η χρήση των διαγνωστικών τεστ, και να υιοθετήσουμε την χρήση τεστ αντισωμάτων, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, και Επιπρόσθετα τα συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να πηγαίνουν σε σπίτια και να κάνουν ελέγχους.

Σχετικά με την λειτουργεία των δημοτικών σχολείων είδαμε ότι εισακούστηκαν οι προβληματισμοί του Κινήματος Αλλαγής.

Τέλος, πρέπει η κυβέρνηση να μας πει τί θα γίνει και με τα Πανεπιστήμια, πως και πότε θα λειτουργήσουν.

ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κοινή ανακοίνωση των Τομέων Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής

«Το δήθεν Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για το Περιβάλλον και την Ενέργεια»

Υπό τη σκιά του κορωνοϊού και με την προσοχή της Ελληνικής κοινωνίας στραμμένη στα σοβαρά προβλήματα της ζωής και της υγείας, η Κυβέρνηση προώθησε προς ψήφιση στη Βουλή το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο με πολλές κρίσιμες διατάξεις που δεν είχε θέσει σε διαβούλευση.

Η Νέα Δημοκρατία εξάλλου έχει δείξει διαχρονικά ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ενταγμένη στις προτεραιότητές της. Μεγάλες εξαγγελίες, μικρές προσδοκίες και στο βάθος άλλοι στόχοι που συνδέονται όχι με την προστασία και την ανάπτυξη, αλλά με την εκμετάλλευση.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων στους παραγωγούς ΑΠΕ δεν δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές στους μικρούς παραγωγούς και δεν προστατεύει τη γη υψηλής παραγωγικότητας.
  • Η κατάργηση των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και η ουσιαστική μετατροπή τους σε απλά επί μέρους τμήματα ενός υδροκέφαλου φορέα, καταστρατηγεί κάθε έννοια αποκέντρωσης και εκθέτει το φυσικό κεφάλαιο των περιοχών αυτών σε σοβαρούς κινδύνους.
  • Η «ζωνοποίηση» προστατευόμενων περιοχών δημιουργεί τη βάση για μελλοντικές παρεμβάσεις που θίγουν καίρια την ουσιαστική προστασία τους.
  • Η νομιμοποίηση των οικιστικών πυκνώσεων στα δάση οδηγεί ότι απέμεινε από το πράσινο στο χείλος της καταστροφής. Είναι αδιανόητο μία Κυβέρνηση να επιδιώκει τη μη κατεδάφιση μέσα σε δασικές περιοχές.
  • Η απάλειψη του περιορισμού των 100 κλινών ανά ξενοδοχείο στο Κέντρο της Αθήνας (Εμπορικό Τρίγωνο, Ψυρρή, Μεταξουργείο) που καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα χρήσεων γης το 1998, διαταράσσει ανεπανόρθωτα την ισορροπία μεταξύ κατοικίας-εμπορικών και τουριστικών χρήσεων.
  • Η νομοθέτηση δυνατότητας στις εταιρείες εξορύξεων να χρησιμοποιούν εκτάσεις του Δημοσίου χωρίς να απαιτείται άδεια έγκρισης ή συναίνεσή τους, είναι πρωτοφανής.
  • Η προσωρινή οριοθέτηση ρεμάτων από την Υπηρεσία Δόμησης και όχι με Προεδρικό Διάταγμα δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα υδάτινα συστήματα.
  • Όλα τα παραπάνω και αρκετά άλλα σημεία του δήθεν «Περιβαλλοντικού» νομοσχεδίου, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης.

Το Κίνημα Αλλαγής, ως κίνημα με ιστορική συνέπεια, και προοδευτικές ιδέες, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη στρέβλωση που επιχειρείται με το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Αντίθετα, αντιτάσσει τις δικές του αυθεντικά φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις και αναπτυξιακές θέσεις για τα ενεργειακά ζητήματα, θέτοντας παράλληλα την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της τόσο για την Κλιματική Αλλαγή όσο και για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.