Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


0
(0)

Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” του Mega Channel μίλησε σήμερα ο Γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος, όπου σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης αθλητριών. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

“Αυτό που έκανε η κ. Μπεκατώρου είναι πάρα πολύ γενναίο. Το παράδειγμά της πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες γυναίκες, που καταπιέζονται ή παρενοχλούνται σεξουαλικά και σε άλλους τομείς, εκτός από τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει χρώμα, κόμμα ή άλλη ταμπέλα που να μας εμποδίζει να δούμε το πρόβλημα που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της ελληνικής κοινωνίας. Μας αφορά όλους η βία, η ενδοοικογενειακή βία, η καταπίεση των ευάλωτων ομάδων, η παρενόχληση των γυναικών, που μάλιστα αυξάνεται εξαιτίας και της πανδημίας. Έχουμε μια χρυσή ευκαιρία για να σπάσουμε το απόστημα. Ειναι στοίχημα η εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που είναι νόμος του ελληνικού κράτους, ώστε οι γυναίκες να μην φοβούνται να μιλήσουν, να καταγγείλουν στην Αστυνομία τέτοια περιστατικά, να τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης από την ελληνική Πολιτεία.”

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Δήλωση Α.Λοβέρδου, Τομεάρχη Εξωτερικών Κινήματος Αλλαγής

«Αποκλειστικό κριτήριο του Κινήματος Αλλαγής το συμφέρον της πατρίδας»

Το Κίνημα Αλλαγής με αποκλειστικό γνώμονα και κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας προσήλθε στην ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών Ν.Δένδια για την ανακήρυξη της εθνικής κυριαρχίας στα 12 ν.μ. Εκφράσαμε την εύλογη απορία γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί στην επέκταση αυτή η περιοχή της Κρήτης και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα συμπεριληφθεί σε επόμενο χρόνο.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, για τη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής των Οργανώσεων Χώρων Δουλειάς Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής

«Σε συνέχεια της συγκρότησης των οργανώσεων χώρων δουλειάς στους χώρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων, των Αστικών Συγκοινωνιών, των Τραπεζών, των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, προχωράμε τις πρωτοβουλίες μας για την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγήςστους χώρους δουλειάς, με τη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής των Οργανώσεων Χώρων Δουλειάς Θεσσαλονίκης. Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής, υπό το συντονισμό του Χρ. Ασπιώτη, υπευθύνου Οργανώσεων Χώρων Δουλειάς, αποτελεί η αποτελεσματικότερη διασύνδεση του χώρου με τον εργαζόμενο, τις αγωνίες, τα προβλήματα και τα αιτήματα του, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μέσα σε μία εποχή που, υπό τον μανδύα της πανδημίας, τίθεται υπό άμεση αμφισβήτηση, από την κυβέρνηση της ΝΔ, το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών που αποτελούσε κεκτημένο για τον κόσμο της εργασίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή Οργανώσεων Χώρων Δουλειάς Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει, πλέον, την περεταίρω πολιτική και οργανωτική συγκρότηση των μαζικών χώρων της πόλης, τόσο στο ιδιωτικό τομέα, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο, εγκαινιάζοντας και τοπικά, τις πρωτοβουλίες για έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο που θα αναδείξει τις ανάγκες και θα απαντήσει με προτάσεις και λύσεις για την εργασιακή πραγματικότητα του σήμερα και του αύριο.»

Η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής των Οργανώσεων Χώρων Δουλειάς Θεσσαλονίκης είναι η ακόλουθη:

ΚΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΟΥΤΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΡΑΝΤΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΥΡΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΕΛΩΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΤΣΙΡΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΤΖΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ;

Κοινή Δήλωση Κοινοβουλευτικών Υπευθύνων Κινήματος Αλλαγής, Δικαιοσύνης Νάντιας Γιαννακοπούλου και Ανάπτυξης Μιχάλη Κατρίνη

Όπως είχαμε δηλώσει πρόσφατα, βιώνουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας που δεν έχει μόνο υγειονομικές επιπτώσεις. Αυτή την στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βιώνουν άγχος και ανασφάλεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, της κατάστασης χιλιάδων Επιχειρήσεων και του κινδύνου αύξησης της ανεργίας.

Σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση δεν μπορεί να προστίθεται και ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας. Από τις 40.000 περίπου αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν υποβληθεί μόλις 4.400 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού με την βασική ευθύνη να μην ανήκει σ’ αυτούς. Οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας και οι συνθήκες στην λειτουργία Υπηρεσιών, που εμποδίζουν την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχουν επηρεάσει καθοριστικά αυτήν την κατάσταση.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με σχέδιο και χωρίς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις την κατάσταση αυτή.

Στις 5/1 και σε απάντησή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ερώτηση που είχαμε υποβάλει από κοινού με τον Μιχάλη Κατρίνη λάβαμε την απάντηση ότι δεν χρειάζεται κάποια παράταση και παρουσιαζόταν μια ιδεατή λειτουργία της πλατφόρμας.

Λίγες μέρες αργότερα στις 13/1 ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί παράταση 15 ημερών. Τώρα πια όμως φαίνεται πως δεν θα είναι αρκετή ούτε αυτή η παράταση για την υποβολή αιτημάτων επαναπροσδιορισμού.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθεί εκ νέου παράταση που να δίνει τα περιθώρια να υποβάλουν αιτήσεις χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας.

Είναι η ελάχιστη κίνηση σεβασμού της Κοινωνίας που δοκιμάζεται, του Κράτους Δικαίου, χιλιάδων πολιτών που υποφέρουν

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

Ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε περιχαρής πως η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει θιγεί από την οικονομική κρίση την περίοδο της πανδημίας.

Προφανώς δεν μετράνε γι αυτόν οι εκατοντάδες χιλιάδες, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που ζουν με 534 ευρώ, οι 350.000 μακροχρόνια άνεργοι που εγκαταλείφθηκαν από την Κυβέρνηση στην τύχη τους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τους οποίους δεν υπήρξε καμία ουσιαστική κρατική βοήθεια και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εστίαση και το λιανεμπόριο που κινδυνεύουν με λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

Αναλγησία και κυνικότητα πέρα από κάθε όριο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Μητσοτάκης και Σκυλακάκης μοιράζονται τις ίδιες απόψεις.

Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει, εξάλλου, ότι τις υιοθετεί.

Στο λεξιλόγιο της ΝΔ η κοινωνική ευαισθησία δεν υπάρχει.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 18.1.2021

Λιανεμπόριο: στήριξη της ρευστότητας και ανακούφιση εμπόρων και επαγγελματιών

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των εμπορικών καταστημάτων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, είναι θετική και επιβεβλημένη, καθώς το lockdown των 2,5 τελευταίων μηνών είχε οδυνηρές συνέπειες. Συνέπειες που εκτείνονται σε όλο το 2020, λόγω της πανδημίας, κι έρχονται μετά από μία δύσκολη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και δεν θα θεραπεύσει απλώς το άνοιγμα των καταστημάτων. Η κυβέρνηση οφείλει έτσι να δώσει καθαρές και άμεσες απαντήσεις σχετικά με το πώς θα ενισχύσει τη ρευστότητα και πώς θ’ ανακουφίσει εμπόρους και επαγγελματίες από τις πολλαπλές και συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Θεωρούμε μονόδρομο πλέον την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, η οποία προβλέπει:

· Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών, με κούρεμα 30% στους συνεπείς.

· Επιστρεπτέα προκαταβολή ίση με το σύνολο του 2020 και για το 2021, με το 70% να μην επιστρέφεται, καθώς και σχήμα “50% ενίσχυση-50% δάνειο” για τους 3 πρώτους κύκλους του 2020.

· Διοχέτευση ρευστότητας από τις τράπεζες με αναστολή ή και γενναία ρύθμιση των υφιστάμενων δανείων.

· Επιδότηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας για 6 μήνες.

· Θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

· Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και του πτωχευτικού κώδικα.

 

Υπόθεση Μπεκατώρου: ευκαιρία να σπάσει τώρα το απόστημα

Το γενναίο παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου μάς δίνει μια χρυσή ευκαιρία για να σπάσει το απόστημα και οι γυναίκες να μη φοβούνται να μιλήσουν και να καταγγείλουν. Όπως δήλωσε και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε δύναμη και φωνή και σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά. Μας αφορά όλους η βία, η ενδοοικογενειακή βία, η καταπίεση των ευάλωτων ομάδων, η παρενόχληση των γυναικών, που μάλιστα αυξάνεται εξαιτίας και της πανδημίας. Έχουμε μια χρυσή ευκαιρία για να σπάσουμε το απόστημα. Είναι στοίχημα η εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που είναι νόμος του ελληνικού κράτους, ώστε οι γυναίκες να μην φοβούνται να μιλήσουν, να καταγγείλουν στην Αστυνομία τέτοια περιστατικά, να τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης από την ελληνική Πολιτεία. Περισσότερα ΕΔΩ

Εκτός ραντάρ της ΝΔ η κοινωνική ευαισθησία

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε περιχαρής πως η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει θιγεί από την οικονομική κρίση την περίοδο της πανδημίας. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν οι εκατοντάδες χιλιάδες, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που ζουν με 534 ευρώ, οι 350.000 μακροχρόνια άνεργοι που εγκαταλείφθηκαν από την Κυβέρνηση στην τύχη τους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τους οποίους δεν υπήρξε καμία ουσιαστική κρατική βοήθεια και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εστίαση και το λιανεμπόριο που κινδυνεύουν με λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σκυλλακάκης μοιράζονται τις ίδιες απόψεις. Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει, εξάλλου, ότι τις υιοθετεί. Στο λεξιλόγιο της Νέας Δημοκρατίας η κοινωνική ευαισθησία δεν υπάρχει.

Πρώτη προτεραιότητα η πρώτη κατοικία

Από τις 40.000 περίπου αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν υποβληθεί μόλις 4.400 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού. Αιτία αποτελούν οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας και οι συνθήκες στην λειτουργία υπηρεσιών και τραπεζών που εμποδίζουν την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η κυβέρνηση οφείλει με σχέδιο και χωρίς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η παράταση 15 ημερών που δόθηκε στις 13 Ιανουαρίου δεν είναι αρκετή για την υποβολή αιτημάτων επαναπροσδιορισμού. Πρέπει να δοθεί νέα παράταση, ικανή για να υποβληθούν οι αιτήσεις χιλιάδων πολιτών που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας τους. Περισσότερα ΕΔΩ

Διερευνητικές επαφές με Τουρκία: επέκταση στα 12 ν.μ. και στην Κρήτη

Από την πρώτη στιγμή αναγνωρίσαμε ως θετική προοπτική την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, για το ένα και μοναδικό ζήτημα που αποτελεί διαφορά προς συζήτηση: την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Και βέβαια, με προϋπόθεση την άμεση άρση εκ μέρους της Άγκυρας κάθε προκλητικής και επιθετικής ενέργειας. Επίσης, με αφορμή τη βούληση Ερντογάν για συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, θεωρούμε ότι μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στην κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να μην εξελιχθεί σε φιάσκο. Με αφορμή τώρα το προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για την επέκταση της εθνικής κυριαρχίας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, εκφράζουμε την εύλογη απορία για ποιο λόγο δεν έχει συμπεριληφθεί στην επέκταση η περιοχή της Κρήτης. Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, ελήφθη η διαβεβαίωση από τον κ. Δένδια ότι αυτό θα γίνει σε επόμενο χρόνο.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.